Ολυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά θα είναι στη φανέλα…

Ολυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά θα είναι στη φανέλα…

Το αποψινό θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του Conference League τον περασμένο Μάιο

Ο Ολυμπιακός μπαίνει απόψε (26/9) σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θ’ αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τη Λιόν, στο πρώτο τους παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2024-2025.

Κι εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι είναι ένα ξεχωριστό, ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για την ομάδα του λιμανιού κι αυτό όχι γιατί είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της φετινής σεζόν.

Είναι ξεχωριστό παιχνίδι γιατί πολύ απλά είναι το πρώτο ευρωπαϊκό μετά τον ιστορικό τελικό του Conference League στις 29 του περασμένου Μάη, όταν οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0 την Φιορεντίνα και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Η διαφορά λοιπόν με όλα τα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του λιμανιού είναι μεγάλη ή καλύτερα για ν’ ακριβολογούμε είναι τεράστια.

Κι αυτή η διαφορά φαίνεται στο μανίκι της φανέλας του Ολυμπιακού, εκεί όπου θ’ αναγράφεται ότι η ομάδα του λιμανιού είναι κάτοχος του Europa League Conference 2023-2024.

Κι αυτό είναι βεβαίως ένα στοιχείο που μετράει πολύ στο γόητρο μιας ομάδας, στο ειδικό βάρος ενός συλλόγου κι αυτό φάνηκε και από τα όσα αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης για τον αυριανό αγώνα της Λιόν με τον Ολυμπιακό.

Όλοι λοιπόν κάνουν ιδιαίτερη μνεία στην κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου από τους πειραιώτες την περσινή σεζόν κι αυτό είναι κάτι που μετράει πολύ, κάτι που άλλωστε φάνηκε όπως προαναφέραμε και στις αναφορές των γαλλικών μέσων ενημέρωσης.

Ναι ο Ολυμπιακός πηγαίνει για να παίξει αύριο ένα σημαντικό παιχνίδι, χωρίς να είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Όλες οι ομάδες όμως έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους, έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι η εικόνα την στιγμή που θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες.

Είναι η στιγμή που η κάμερα θα εστιάσει στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και στο μανίκι της φανέλας του Ολυμπιακού θα υπάρχει το παράσημο της κατάκτησης του Conference league της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό για ποιο λόγο είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό το αυριανό παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά στην Λιόν, το πρώτο της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2024-2025.

Κι όσο για το αγωνιστικό σκέλος; Είναι προφανές πως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ψάχνει τρόπους για ν’ αντιμετωπίσει τις δύο σημαντικές απουσίες, του Ζέλσον και του Μασούρα και γι’ αυτό ο Ισπανός τεχνικός εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο αλλαγής διάταξης.

Υπάρχει δηλαδή η σκέψη να παίξει 3-5-2 η ομάδα του Πειραιά αλλά θα πρέπει εδώ να τονίσουμε πως δεν το έχει ακόμα αποφασίσει ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Το συζήτησε αρκετά με τους συνεργάτες του στο Ρέντη κι αυτό δείχνει ότι το σκέφτεται σοβαρά αλλά απόφαση δεν έχει πάρει.

Όλα λοιπόν είναι ανοιχτά αυτή την στιγμή και ο «Μέντι» αναμένεται να κάνει τις επιλογές του μετά την αποψινή προπόνηση των «ερυθρόλευκων» στο γήπεδο που θα διεξαχθεί αύριο ο αγώνας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ