Άρης: Κρατάει μόνο την πρόκριση και κοιτάζει το ντέρμπι

Άρης: Κρατάει μόνο την πρόκριση και κοιτάζει το ντέρμπι

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν έθελξε με την απόδοση της, πέτυχε όμως, τον στόχο της απέναντι στον Εθνικό και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, ενώ στρέφει, πλέον, την προσοχή της στο κυριακάτικο (29/9) εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ήταν το αυτονόητο για τον Άρη στο χθεσινό (25/9) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό. Το πέτυχαν οι κιτρινόμαυροι, έστω και αν η απόδοση τους δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα.

Σίγουρα ο Άκης Μάντζιος θα ήθελε η ομάδα του να περάσει πιο εύκολα από την Καλλιθέα, απέναντι στον μαχητικό Εθνικό, που τηρουμένων των αναλογιών, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Με ριζικό ροτέισον και οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα παρέταξε την ομάδα του ο Έλληνας τεχνικός.

Διαβάστε επίσης: Εφές – Παναθηναϊκός 90-75: Τέλος στα φιλικά προετοιμασίας με ήττα και τώρα… Ρόδος για τους πράσινους

Δίνοντας «ανάσες» στους περισσότερους βασικούς του, ενώ αν το σκορ δεν ήταν στο 0-1 αλλά μεγαλύτερο σε έκταση, δεν θα χρησιμοποιούσε ούτε στους Γκαρθία, Φρίντεκ, Μόντσου και Σίστο.

Ο προπονητής του Άρη θέλησε να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια. Κάποιοι από αυτούς την εκμεταλλεύτηκαν και άλλοι όχι, προβληματίζοντας τον προπονητή τους. Ουσιαστικά για κάθε ποδοσφαιριστή του Άρη που χρησιμοποιήθηκε, το παιχνίδι με τον Εθνικό ήταν ένα μέσο για να στείλει το μήνυμα στον προπονητή του ότι δικαιούται να ενταχθεί στα βασικά του πλάνα.

Ο Άρης πήρε, λοιπόν, έστω και πιο δύσκολα του αναμενόμενου την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και αυτό είναι που μετράει. Ακόμα και αν προβλημάτισε σε ορισμένα σημεία του αγώνα, κυρίως με την άνεση που έφταναν στην εστία του Κουέστα οι παίκτες των γηπεδούχων. Σε ότι αφορά την ατομική απόδοση κάθε ποδοσφαιριστή ο Άκης Μάντζιος θα έχει βγάλει, προφανώς τα συμπεράσματα του και αυτά θα παίξουν ρόλο και στις μελλοντικές αποφάσεις του.

Έχοντας εξασφαλίσει θέση στην επόμενη φάση του θεσμού, ο Άρης στρέφει, πλέον, την προσοχή του στο κυριακάτικο εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Με την ενδεκάδα, φυσικά, που θα αγωνιστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι να μην έχει καμία σχέση με αυτή που έπαιξε κόντρα στον Εθνικό.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επιλογές του Άκη Μάντζιου για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αν και δύσκολα θα υπάρξουν πολλές διαφοροποιήσεις, σε σχέση με αυτήν του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Με τους Σουλεϊμάνοφ και Φαμπιάνο να κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν το ντέρμπι. Ακόμα και να συμπεριληφθούν, όμως, στην αποστολή, πολύ δύσκολα θα ξεκινήσουν στο βασικό σχήμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ