Μια «μάχη» που τα είχε όλα – Γιατί… τρελάθηκαν τα κοντέρ στο Έιτιχαντ

Μια «μάχη» που τα είχε όλα – Γιατί… τρελάθηκαν τα κοντέρ στο Έιτιχαντ

Τα 100 γκολ του Χάαλαντ, οι στόπερ που έγιναν... σέντερ φορ, το ρεκόρ του Σάκα και οι τέσσερις αήττητες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

Η «μάχη» κορυφής στην Πρέμιερ Λιγκ, ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ ήταν επικών διαστάσεων και η ισοπαλία των δύο ομάδων (2-2) όπως και η εξέλιξη του σκορ, φανερώνει την τεράστια προσπάθεια που έκαναν στο Έιτιχαντ οι παίκτες και των δύο ομάδων.

Και τι δεν έγινε σήμερα στο Μάντσεστερ κι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθούμε στα όσα πρόσφεραν οι πρωταθλητές Αγγλίας και οι «κανονιέρηδες».

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 3-1: Τον έσωσε ο Τζούρισιτς

1.Η ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής διατήρησε το αήττητο και των δύο ομάδων στην Πρέμιερ Λιγκ και την Σίτι στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι στο παιχνίδι που προηγήθηκε του ντέρμπι είχαμε το ίδιο… σενάριο.

Η Νότιγχμαμ Φόρεστ (που τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες) έμεινε «όρθια» στην έδρα της Μπράιτον με την ισοπαλία των δύο ομάδων (2-2) να κρατά και τα δύο club στην λίστα με τις αήττητες ομάδες της φετινής Πρέμιερ. Αυτές είναι τέσσερις, δηλαδή Σίτι, Άρσεναλ, Νότιγχαμ και Μπράιτον.

2.Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο Έιτιχαντ και το γκολ που πέτυχε ο Νορβηγός στράικερ ήταν το εκατοστό του με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Αν μη τι άλλο ο διεθνής επιθετικός της πρωταθλήτριας Αγγλίας έκανε την δουλειά του και στο σημερινό παιχνίδι.

Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Νορβηγός επιθετικός έφτασε τα δέκα γκολ στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ και χρειάστηκε μόλις πέντε ματς για να πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Συνιστά και αυτό ρεκόρ, καθώς το προηγούμενο ανήκε στον Μίκι Κουίν, ο οποίος είχε φτάσει τα δέκα γκολ μετά από τα έξι πρώτα παιχνίδια την σεζόν 1992-1993. Δέκα γκολ στα πρώτα έξι παιχνίδια είχε βέβαια πετύχει και πριν από δύο χρόνια ο Χάαλαντ, αλλά τώρα το έκανε ακόμα δυσκολότερο για τον… επόμενο.

3.Ο Ρικάρντο Καλαφιόρι αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην βασική εντεκάδα της Άρσεναλ και ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός θα θυμάται για πάντα στην καριέρα του, το σημερινό ντέρμπι με την Σίτι.

Ο νεαρός στόπερ των πρωτευουσιάνων πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με ωραίο σουτ, ισοφαρίζοντας 1-1 για την ομάδα του Λονδίνου και δικαίωσε απόλυτα τον Αρτέτα.

4.Για ένα ακόμα μεγάλο ματς ο Γκάμπριελ βγάζει τα «κάστανα από την φωτιά» για την Άρσεναλ. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός των «κανονιέρηδων» πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (1-2).

Θυμίζουμε ότι ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός των «gunners» είχε πετύχει το γκολ της νίκης (1-0) της Άρσεναλ στο ντέρμπι του Λονδίνου με την Τότεναμ και κατάφερε να σκοράρει και σήμερα στο Έιτιχαντ.

Ειδικά σε ότι αφορά το σημερινό γκολ του Βραζιλιάνου, θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Γκάμπριελ πήρε παραμάζωμα όλη την άμυνα της Σίτι στο κόρνερ του Σάκα.

5.Σημαδιακό ήταν το σημερινό ντέρμπι και για τον Σάκα, καθώς ο ακραίος επιθετικός της Άρσεναλ έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων.

Αυτή η τελική πάσα έγραψε ιστορία για τον διεθνή άσο της ομάδας του Λονδίνου, καθώς ο Σάκα έχει δώσει ασίστ και στα πέντε παιχνίδια της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε ο Τιερί Ανρί, από την αγωνιστική περίοδο 2004-2005.

Θα πρέπει εδώ μάλιστα να τονίσουμε ότι μόνο ο Ανρί και ο Σάκα έχουν να επιδείξουν μια τέτοια επίδοση στην Πρέμιερ Λιγκ και όλοι περιμένουν την επόμενη αγωνιστική για να δουν αν ο άσος των «κανονιέρηδων» θα ξεπεράσει τον παλαίμαχο σούπερ σταρ της ομάδας του Λονδίνου.

6.Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα σίγουρα είχε πολλά παράπονα από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, κάτι που άλλωστε φάνηκε και από την αντίδραση που είχε ο Ισπανός τεχνικός μετά το πρώτο γκολ της Άρσεναλ στο ματς.

Ο Πεπ ξέσπασε τα νεύρα του στην καρέκλα του πάγκου του, με το στιγμιότυπο να γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ