Αναζητώντας το plan B…

Αναζητώντας το plan B…

Ο Ολυμπιακός δείχνει εγκλωβισμένος και εύκολα αντιμετωπίσιμος από τους αντιπάλους του. Είναι επιτακτική η ανάγκη για να βρει διέξοδο…

Κόντρα στον Παναιτωλικό ήθελε αλλά δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να φτάσει στο γκολ που θα του χάριζε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Απέναντι στον Άρη «έτρεχε» από το 3ο λεπτό και δεν έφτανε… Ο Ολυμπιακός επέστρεψε αγνώριστος μετά την διακοπή του πρωταθλήματος και κάπως έτσι μετράει μόλις ένα βαθμό σε δύο αγώνες χωρίς να είναι αυτό το χειρότερο της υπόθεσης. Η εμφάνιση της ομάδας είναι αυτή που προβληματίζει γιατί δείχνει εγκλωβισμένος, μη έχοντας «απαντήσεις» στα προβλήματα που του βάζουν οι αντίπαλοι του στο χορτάρι. Ο Άρης έκανε σε μεγάλο βαθμό ότι έκανε ο Παναιτωλικός στο Καραϊσκάκη.

Η διαφορά ήταν πως στο 3ο λεπτό ήταν στο 1-0 ενώ κατανοείτε φαντάζομαι και την ποιότητα που έχει ο Άρης σε σχέση με την ομάδα του Αγρινίου. Ο Μάντζιος «διάβασε» απόλυτα το παιχνίδι του Μεντιλίμπαρ, την πίεση ψηλά που επιδιώκει βάζοντας «παγίδες» στο build up του αντιπάλου. Και το «έσπασε» με το… καλημέρα με το 1-0 του Μανού Γκαρθία. Όλα από εκεί και πέρα ήταν ξεκάθαρα για τον Άρη απέναντι σε έναν Ολυμπιακό προβλέψιμο επιθετικά και ακίνδυνο τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα της επίθεσης. Η εικόνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πόνεσε πολύ περισσότερο από το 2-1 και την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η απουσία του Μασούρα «πληγώνει» τον Ολυμπιακό… (vids)

Μια ομάδα χωρίς προσανατολισμό και χωρίς την «τσίτα» που χρειάζεται, ειδικά σε ματς σαν το χθεσινό. Το 4-2-3-1 με τα δύο 6αρια ουσιαστικά δείχνει να… χωλαίνει σε έναν Ολυμπιακό που δεν έχει αλλάξει πολύ σε πρόσωπα από πέρσι όμως δεν έχει τον Ποντένσε, τον Φορτούνη, τον Ιμπόρα. Και έως τώρα δεν έχει ουσιαστικά κανείς μπροστά από τους υπάρχοντες στο ρόστερ. Μπορεί στην πορεία να συμβεί, μπορεί σύντομα η εικόνα της ομάδας να αλλάξει.

Όταν έχουμε ζήσει την περσινή σεζόν όπου μέχρι και τις αρχές του Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός ήταν σε… αποσύνθεση με 3 προπονητές και 3 τεχνικούς διευθυντές και τελικά κάπως… μαγικά έκανε τη πορεία στο Κόνφερενς κατακτώντας το και γύρισε έναν «διακόπτη» με τον Μεντιλίμπαρ, είναι τουλάχιστον αστείο να προτρέχουμε.

Δεν μπορεί κανείς όμως να παραβλέψει το σοβαρό «θέμα» που έχει μπροστά του ο Μεντιλίμπαρ που και πριν την διακοπή στο 3Χ3 δεν έθελξε η ομάδα του αλλά είχε ένα καλό ματς στην Λαμία και πολύ καλύτερη λειτουργία σε όλους τους τομείς. Και εκεί που περιμέναμε την βελτίωση με την επιστροφή από τις εθνικές ήρθε αυτή η εικόνα. Για να φέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για ένα plan B στην ομάδα.

Ποιο θα είναι αυτό; Αυτό το ξέρει ο προπονητής όπως και το αν χρειάζεται τελικά να «ανακατέψει την τράπουλα». Το δεύτερο αρνητικό αποτέλεσμα πάντως δεν ήταν τυχαίο. Και αν την Πέμπτη ο Ολυμπιακός τελικά είναι τυχερός που κάνει πρεμιέρα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του Γιουρόπα Λιγκ, την Κυριακή υποδέχεται τον Ατρόμητο που είναι δεδομένο πως θα του βάλει δύσκολα. Έχει άλλωστε την «συνταγή», όπως την είχαν και οι άλλοι. Εκτός αν ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του βρουν γρήγορα διέξοδο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ