Παθιασμένος και άριστα στημένος ο Άρης

Παθιασμένος και άριστα στημένος ο Άρης

Η ομάδα του Μάντζιου ήταν αποφασιστική, άγγιξε το τέλειο στο κομμάτι της τακτικής και πήρε μια σπουδαία νίκη επί ενός πολύ ποιοτικού αντιπάλου όπως είναι ο Ολυμπιακός στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άρης πραγματοποίησε χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την καλύτερη του εμφάνιση την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν αποφασιστική, αλλά και άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Άρης άγγιξε το τέλειο σε ότι αφορά τον τομέα της τακτικής, με βάση και την δυναμικότητα και την ποιότητα του αντιπάλου. Οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν από το πρώτο λεπτό του αγώνα ότι θέλουν τη νίκη, έπεφταν πρώτοι πάνω στην μπάλα και κέρδισαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες.

Διαβάστε επίσης: Βόλος – ΠΑΟΚ 1-4: Περίπατο στο Πανθεσσαλικό με πέναλτι και αποβολή

Άφησε στον Ολυμπιακό την κατοχή της μπάλας, με τους τρεις χαφ, όμως, Μόντσου, Σιφουέντες και Γκαρθία να κλείνουν τους διαδρόμους προς τη μεγάλη περιοχή της ομάδας τους. Με αποτέλεσμα να «μπλοκάρει» την ανάπτυξη του Ολυμπιακού από τον άξονα και να τον οδηγήσει προς τις «πτέρυγες».

Σε αντίθεση, όμως, με προηγούμενα παιχνίδια και οι εξτρέμ του Άρη ήταν συγκεντρωμένοι στον απόλυτο βαθμό. Εκτός από τη συνεισφορά τους στην επίθεση, γυρνούσαν συνεχώς πίσω και έδιναν βοήθεια στους δυο μπακ, Φρίντεκ και Μάγιο, απέναντι στους ποιοτικούς ακραίους του Ολυμπιακού. Ο Ντιαντί, εξάλλου, ήταν ο ποδοσφαιριστής που κάλυψε τα περισσότερα χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο.

Ακόμα εξαιρετική ήταν και η αντίδραση του Άρη στις στημένες φάσεις, σε θέση άμυνας. Εκεί που «πονούσε» στα προηγούμενα παιχνίδια, χθες ήταν εξαιρετικός, με τους Βέλεθ και Μπράμπετς να κάνουν συγκλονιστική εμφάνιση.

Ο Μάνου Γκαρθία χρειαζόταν ένα τόσο καλό παιχνίδι. Δεν ήταν μόνο το γκολ που πέτυχε και η καταπληκτική ασίστ στο τέρμα του Μορόν. Ήταν η όρεξη που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο, το πως γυρνούσε πίσω για να μαρκάρει, η πίεση που ασκούσε στους αμυντικούς του Ολυμπιακού.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι περίμεναν ότι ο Ισπανός χαφ θα μείνει στον πάγκο, για να ξεκινήσει στη θέση του ο Ζουλ, δίπλα στους Σιφουέντες και Μόντσου. Ο Μάντζιος, όμως, τον εμπιστεύτηκε και δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του.

Ο Άρης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ και έβγαλε αντίδραση. Όχι, μάλιστα, απέναντι σε κάποιον τυχαίο αντίπαλο, αλλά κόντρα σε μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ.

Κέρδισε πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς από τη νίκη με τον Ολυμπιακό ο Άρης. Ηρεμία, ψυχολογία και αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας της αγωνιστικής περιόδου. Πριν από το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι, το εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ, υπάρχει, όμως, το ματς Κυπέλλου με τον Εθνικό, το οποίο δεν θα πρέπει σε περίπτωση να υποτιμήσουν οι κιτρινόμαυροι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ