Τα 6 ματς έως τις 6 του Οκτώβρη στο ΟΑΚΑ, ο Κάρμο, ο Ελ Κααμπί και ο Άρης

Τα 6 ματς έως τις 6 του Οκτώβρη στο ΟΑΚΑ, ο Κάρμο, ο Ελ Κααμπί και ο Άρης

Το δεύτερο «στοίχημα» του Μεντιλίμπαρ, οι δύο όψεις του νομίσματος με τις εθνικές ομάδες και το ματς – κλειδί

Την Κυριακή επιστρέφει στην δράση ο Ολυμπιακός έχοντας απέναντι του τον Παναιτωλικό στο ξεκίνημα για το… ταμείο στο δεύτερο «στοίχημα» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Το 3Χ3 έως την διακοπή ήρθε με τον καλύτερο τρόπο καθώς η τελευταία εικόνα από τους κατόχους του Κόνφερενς Λιγκ στην Λαμία ήταν εξαιρετική και το ζητούμενο τώρα είναι η πορεία στα έξι ματς που έχει μπροστά του έως την επόμενη διακοπή, αυτή του Οκτωβρίου.

Από τον Παναιτωλικό λοιπόν στο Καραϊσκάκη έως τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 6 του Οκτώβρη ο Ολυμπιακός καλείται να συνδυάσει Ευρώπη και Ελλάδα καθώς ενδιάμεσα έχει να δώσει και τα δύο πρώτα ματς στο Γιουρόπα Λιγκ, με την Λιόν στις 26 του μήνα στην Γαλλία και την Μπράγκα στις 3 Οκτωβρίου στο Φαληρικό στάδιο. Σε ένα μικρό διάστημα 22 ημερών ο Ολυμπιακός μπορεί να δημιουργήσει τις καλύτερες των προϋποθέσεων για την συνέχεια, έχοντας ως «σύμμαχο» το ισχυρό του ρόστερ που πλαισιώθηκε με τους Γουίλιαν και Ολιβέϊρα (που πιθανότατα θα τους δούμε για κάποια λεπτά την Κυριακή) και την ομοιογένεια που διαθέτει καθώς διατήρησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον περσινό κορμό ενώ και ο Ζέλσον Μαρτίνς που δεν ήταν στο «κόλπο» της Ευρώπης πέρσι έχει φέτος φανέλα βασικού.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η Μπέριλ και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί της στο ΣΕΦ (vid)

Η άμυνα είναι ουσιαστικά ίδια, οι Έσε και Τσικίνιο είναι τα «κλειδιά» στον άξονα και ο Βέλντε επί της ουσίας με έναν κεντρικό χαφ που στα δύο πρώτα ματς ήταν ο «παλιός» Ντόη και στην Λαμία ο Στάμενιτς είναι τα νέα πρόσωπα. Με τον Μεντιλίμπαρ να περιμένει πρώτα από όλα να δείξει η ομάδα όσο το περισσότερο ανεπηρέαστη από την διακοπή που πάντα θέλει πολύ μεγάλη προσοχή.

Μια διακοπή που συνήθως δεν κάνει καλό στις ομάδες αλλά εν προκειμένω στις περιπτώσεις του Κάρμο (ειδικά) και του Ελ Κααμπί βοήθησε. Και αυτό γιατί ο Αγκολέζος στόπερ πήρε δύο γεμάτα 90λεπτα με την εθνική του ομάδα και επέστρεψε πιο έτοιμος καθώς με την Πόρτο όλο το καλοκαίρι δεν έπαιζε και δεν είχε ρυθμό. Είχε ουσιαστικά το μισάωρο που μπήκε στην Λαμία, και τώρα πριν τον Παναιτωλικό την Κυριακή έχει και δύο 90λεπτα που τον φέρνουν σε φουλ ρυθμό. Και για τον Ελ Κααμπί τα δύο ματς που έπαιξε με το Μαρόκο τον βοηθάνε ακόμη περισσότερο σε ένα διάστημα που είχε αρχίσει να πατάει ξανά γερά με τα δύο γκολ στην Λαμία.

Με το 4Χ4 να είναι απαραίτητο για τους ερυθρόλευκους μπορεί κάλλιστα το ματς «κλειδί» για αυτό το δεύτερο «στοίχημα» των Πειραιωτών να αποδειχθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης, την αμέσως επόμενη αγωνιστική. Ακολουθεί ο Ατρόμητος στο Καραϊσκάκη με το σενάριο ενός σερί έως το ΟΑΚΑ και το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» να μην είναι καθόλου μακρινό. Όσο για το Γιουρόπα Λιγκ; Το βασικό μέλημα προφανώς είναι η εκμετάλλευση της έδρας στο έπακρο, όμως ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ έχει δείξει πως δεν μασάει πουθενά. Και στην Λιόν αν δεν το έχουν καταλάβει μπορούν να ρωτήσουν Φενέρ, Άστον Βίλα και Φιορεντίνα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ