To αντίο που αξίζει στον «Φιντέο»

To αντίο που αξίζει στον «Φιντέο»

Το κατάμεστο «Μονουμεντάλ» θα αποθεώσει τον Άνχελ Ντι Μαρία πριν την έναρξη του αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Χιλή, με τον χαρισματικό μεσοεπιθετικό να έχει αποσυρθεί από την εθνική Αργεντινής ως πρωταθλητής κόσμου και έχοντας κερδίσει το πρόσφατο Κόπα Αμέρικα.

Το παιχνίδι με τη Χιλή, για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν θα είναι μια απλή αναμέτρηση στο «Μονουμεντάλ» για την πρωταθλήτρια κόσμου Αργεντινή. Πριν από την έναρξη του, οι οπαδοί που θα γεμίσουν το γήπεδο της Ρίβερ Πλέιτ, θα αποθεώσουν τον Άνχελ Ντι Μαρία, που αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα.

Το τελευταίο παιχνίδι του «Φιντέο», ήταν ο τελικός του πρόσφατου Κόπα Αμέρικα. Σταμάτησε, όπως του άξιζε, με τη χώρα του κερδίζει με 1-0 στον τελικό την Κολομβία και να προσθέτει στη συγκομιδή της τον 16ο τίτλο στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Ντι Μαρία και η παρέα του κατέκτησαν και το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, με τον ίδιο να σκοράρει στο 36ο λεπτό, στον συγκλονιστικό σε εξέλιξη τελικό με τη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα που δήλωσε ο Ολυμπιακός – Οι 23+6, ο Γουίλιαν, ο Ολιβέιρα και οι μεταγραφές

Ο Άνχελ Ντι Μαρία φόρεσε 145 φορές τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, σημειώνοντας 31 γκολ και μοιράζοντας 32 ασίστ. Ένας παίκτης που θα ήθελε να έχει στη διάθεση του κάθε προπονητής.

Λίγοι ίσως θα περίμεναν ότι το παιδί από τη φτωχική γειτονιά της οδού Περδριέλ, όπου ήταν το σπίτι της οικογένειας του, θα κατάφερνε να κατακτήσει τον κόσμο. Δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του και έκανε τατουάζ το όνομα της οδού στο σώμα του.

Η μητέρα του, που ήταν οπαδός της Ροσάριο Σεντράλ, πήγαινε τον μικρό Ντι Μαρία στις προπονήσεις με τη «Γκρατσιέλα», ένα παλιό ποδήλατο. Διανύοντας καθημερινά εννιά χιλιόμετρα, ενώ τον περίμενε για να τον φέρει πίσω. Το ταλέντο του ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, ενώ άρχισε να κάνει προπονήσεις με παιδιά δυο χρόνια μεγαλύτερα από τον ίδιο.

Από τα τμήματα υποδομής της Ροσάριο Σεντράλ στην πρώτη ομάδα και στη συνέχεια το ευρωπαϊκό όνειρο με την μεταγραφή στην Μπενφίκα, το 2007. Έκανε πράξη τα λόγια του πατέρα του, Μιγκέλ και όχι απλά πέτυχε, αλλά κατέκτησε τα πάντα. Ακολούθησε η θητεία στη Ρεάλ Μαδρίτης, με προπονητές αρχικά τον Μουρίνιο και στη συνέχεια τον Αντσελότι, ενώ φόρεσε, επίσης, και τις φανέλες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Παρί Σεν Ζερμέν.

Το μοναδικό που δεν κατάφερε, είναι να εκπληρώσει το όνειρο του να επιστρέψει στην ομάδα που ξεκίνησε, τη ΡοσάριοΣεντράλ, καθώς όταν άρχισε διαπραγματεύσεις, δέχτηκε απειλές για την ασφάλεια της οικογένειας του και παρέμεινε, τελικά, στην Μπενφίκα.

«Έτσι το είχα ονειρευτεί και το είπα στην οικογένεια μου. Να κατακτήσουμε το Κόπα Αμέρικα και να σταματήσω από την εθνική», δήλωσε πρόσφατα ο Ντι Μαρία. Πήρε, μάλιστα, ειδική άδεια από την Μπενφίκα και ταξίδεψε στην Αργεντινή για να βρεθεί στο «Μονουμεντάλ». Αυτή τη φορά, όχι φορώντας τη φανέλα με το νούμερο «11» στην πλάτη, αλλά βλέποντας το ματς με τη Χιλή από την εξέδρα. Με τους Αργεντίνους να του λένε ένα τεράστιο «ευχαριστώ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ