Ο Ελ Κααμπί είναι τα λάδια στα γρανάζια της ερυθρόλευκης μηχανής…

Ο Ελ Κααμπί είναι τα λάδια στα γρανάζια της ερυθρόλευκης μηχανής…

Τρεις κινήσεις τρία γκολ για τον Ολυμπιακό. Στο ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Μαροκινού αρχισκόρερ αξίζει να υποκλιθούμε.

Nα κάνουμε όσες αναλύσεις θέλουμε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λαμία. Να μιλήσουμε για τις τακτικές, τα σχέδια του προπονητή, τη διάθεση των παικτών. Αν τα κάνουμε όλα αυτά αλλά δεν μιλήσουμε για τον Ελ Κααμπί θα έχουμε δει διάφορες πλευρές του παιχνιδιού αλλά δεν θα έχουμε κατανοήσει για τί οι ερυθρόλευκοι έβαλαν τρία γκολ στη Λαμία και πέρασαν ένα ευχάριστο βράδυ στη Λαμία. Ο Μαροκινός δεν είναι ακόμα στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θέλει προσπάθεια και χρόνο για να αποκτήσει την σπιρτάδα του. Εκείνη που του έδωσε τη δυνατότητα να τρυπώσει στην άμυνα της Φιορεντίνα και να στείλει εκατομμύρια οπαδούς των ερυθρόλευκων στα ουράνια.

Ε, ακόμα δεν μπορεί να το κάνει αυτό (ας όψεται ο τραυματισμός στο πόδι) αλλά τα βασικά και απολύτως απαραίτητα τα κάνει. Προσοχή: Τα βασικά και απολύτως απαραίτητα για ένα σέντερ φορ κλάσης. Για παράδειγμα τη σωστή κίνηση στην πλάτη των κεντρικών αμυντικών. Την απότομη αλλαγή θέσης ώστε να υποδεχτεί την κάθε τη πάσα. Την αντίληψη του χώρου ώστε να πασάρει στον συμπαίκτη γιατί… τον άκουσε που ερχότανε. Τρεις κινήσεις τρία γκολ για τον Ολυμπιακό. Στο ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Μαροκινού αρχισκόρερ αξίζει να υποκλιθούμε. Ο παίκτης που ξέρει να απλοποιεί τις καταστάσεις χωρίς να τις εκβιάζει όπως κάνει κάποιες φορές ο Κρίστοφερ Βέλντε.

Διαβάστε επίσης: Δεν τους φανταζόμαστε νέους: 7 παλιοί Έλληνες ηθοποιοί που δε ξέραμε πώς ήταν στα νιάτα τους (pics)

Όλοι οι επιθετικοί του Ολυμπιακού οφείλουν να πάρουν παραδείγματα από αυτόν. Γιατί στο ποδόσφαιρο αποτελεσματικό είναι πολλές φορές το απλό. Ο Ελ Κααμπί δεν είναι για να κάνει την
κούρσα που έκανε ο Ροντινέι ξεπερνώντας όποιον βρήκε μπροστά μέχρι να πασάρει. Είναι για να δει την κίνηση του συμπαίκτη του και να βρεθεί στην κατάλληλη θέση για να πάρει την πάσα. Η άνετη νίκη επί της Λαμίας ήρθε γιατί ο πρώτος σκόρερ του Κόνφερενς Λιγκ έκανε τα βασικά για έναν παίκτη κορυφής. Από εκεί και πέρα να μιλήσουνε για τακτικές από πλευράς του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπρ και του Μαρίνου Σατσιά.

Να πούμε εδώ δυο κουβέντες για τον βιονικό Εσε που σχεδόν μόνος του δεν άφησε τη Λαμία να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων στη δεύτερο ημίχρονο σταματώντας τις επιθέσεις της στη μεσσία γραμμή. Ο Στάμενιτς που σιγά-σιγά βρίσκει βηματισμό και προσαρμόζεται χωρίς να εντυπωσιάζει. Να πούμε για τον άτυχο Πιρόλα που μέχρι να τραυματιστεί έκανε με επάρκεια τη δουλειά του. Για το καλό επιθετικά αλλά και πάλι προβληματικό αμυντικά παιχνίδι του Ορτέγκα.

Για την διάθεση που δείχνει ο Ζέλσον Μαρτίνς και την ικανότητα του να λειτουργεί ως δεύτερος φορ ώστε να σκοράρει. Καλές κουβέντες μπορούν να ειπωθούν και για τον Κρίστοφερ Βέλντε που δυο φορές έβγαλε καλές σέντρες με το αριστερό για να μας θυμίσει ότι κατά βάση εξτρέμ είναι. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αισθητά βελτιωμένος στο τρίτο παιχνίδι πρωταθλήματος. Θέλει δρόμος ακόμα για να γίνει όπως ήταν πέρσι. Για να το πετύχει είναι περίπου βέβαιο ότι θα αξιοποιήσει τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ