Το +5 και οι τελευταίες ειδήσεις του Αυγούστου

Το +5 και οι τελευταίες ειδήσεις του Αυγούστου

Δεν είναι μόνο 3Χ3 ο Αύγουστος για τον Ολυμπιακό. Είναι και…

Ο Ολυμπιακός Δεκέμβρη- Γενάρη σε Βόλο και Λαμία άφησε πέντε βαθμούς και… δύο προπονητές σε 110 χιλιόμετρα απόσταση: 2-2 στο αντίο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο Πανθεσσαλικό, ήττα 0-1 στο «Αθανάσιος Διάκος» με το καλησπέρα του 2024 και στα μισά της διαπίστωσης πως –ούτε- η επιλογή του Κάρλος Καρβαλιάλ βγάζει πουθενά.

Προηγήθηκε το 0-0 στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, ακολούθησε και η ήττα από την ΑΕΚ στο Φάληρο (1-2) και κάπως έτσι οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να ενώνουν πάζλ δέκα χαμένων Super League βαθμών. Εκείνους που εν πολλοίς εξηγούν γιατί όταν συνήλθαν πια στις μέρες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έπρεπε να φέρουν τα πάνω-κάτω (και δεν τα έφεραν).

Διαβάστε επίσης: Μπαρτσελόνα – Βαγιαδολίδ 7-0: Ισοπεδωτικοί Καταλανοί με αφινιασμενο Ραφίνια

Προς τι το ταξίδι στα… προηγούμενα; Προφανώς για να εκτιμήσει κάποιος τα επόμενα. Του προέκυψαν μόλις στα τρία πρώτα επίσημα ματς της σεζόν, αυτόν τον Αύγουστο του Ολυμπιακού τα… 110 χιλιόμετρα Λαμία-Βόλος. Και του απέφεραν έξι βαθμούς με 5-0 γκολ. Πέντε παραπάνω βαθμοί. Όχι άσχημα για μια ομάδα που πολύ λογικά ψάχνει ακόμη τα βήματα της, ου μην και το rotation της… Η ίδια που έκανε μόλις το 3Χ3 με την καλύτερη –ως εδώ- παρουσία της.

«Απόψε είδαμε ότι μετά το γκολ δεν σταματήσαμε να πιέζουμε και κάπως έτσι ήρθε το δεύτερο γκολ» διαπίστωνε στο φινάλε ο σοφός Μέντι «δείχνοντας» το κλειδί της 3-0 επικράτησης επί της Λαμίας αλλά και την ενότητα προόδου: Τι δεν είχε ο Ολυμπιακός στον Βόλο, δύο Σάββατα πριν. Τι είχε απόψε…

Στη νύχτα που ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί άνοιξε τον νέο του λογαριασμό. Που ο Νταβίντ Κάρμο ήρθε από τον πάγκο αντί του τραυματία Πιρόλα θυμίζοντας γιατί το πακέτο ικανοτήτων του ταιριάζει ιδανικά σε αυτό το σύνολο. Που ο Έσε έκοβε και ο Τσικίνιο έραβε στη μεσαία γραμμή.

Στο μεταξύ την ώρα του ματς προέκυψε το πρόγραμμα του Europa League: Μπελάς που ξεκινά με Λιόν έξω (26/9), Μπράγκα (3/10) μέσα σε απόσταση μιας εβδομάδας. Της ίδιας που ο Ολυμπιακός φιλοξενεί Ατρόμητο (28/9) και καταλήγει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό (5/10).

Μέχρι τότε όμως; Μια αιωνιότητα, μια μέρα, και κανά δύο μεταγραφές όπως όλα συνηγορούν. Τι μοιάζει να λείπει περισσότερο στον Ολυμπιακό της Σούπερ Λιγκ σε μια περίοδο που οι περισσότεροι κουβεντιάζουν για τον Ποντένσε και τον Φορτούνη που θα παίξουν αντίπαλοι στην Σαουδική Αραβία; Προσωπική άποψη: Ο… Όρτα. Ο μέσος που θα βελτιώσει το επίπεδο της κατοχής μπάλας στη μεσαία γραμμή και πέρα από τις σωστές επιλογές θα δώσει καλύτερη αφετηρία στην «πίεση» της μπάλας που τόσο ο προπονητής αγαπά.

Η λίστα της Ευρώπης κλείνει σε καμιά 100αριά ώρες. Αναμένονται προφανώς με μεγάλο μεταγραφικό ενδιαφέρον.

Ο Ολυμπιακός πάει για δυο μεταγραφές και οι Τούρκοι επιμένουν για τον Γιαζιτζι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ