Η Λαμία που «απειλεί», τα 8 ματς για όλα τα γούστα και η… ντουλάπα του «Μεντί»

Η Λαμία που «απειλεί», τα 8 ματς για όλα τα γούστα και η… ντουλάπα του «Μεντί»

Η πρόκληση των αγώνων της league phase του Γιουρόπα Λιγκ είναι μεγάλη, όπως και το μεταγραφικό φινάλε – Προέχει όμως το 3Χ3 που μόνο εύκολο δεν είναι εκτός αν…

Από όλα έχει η κουβέντα για τον Ολυμπιακό. Από την χθεσινή, περίεργη αλλά πιο ιντριγκαδόρικη και διασκεδαστική κλήρωση στο νέο σύστημα που πιστεύω πως θα ανεβάσει και άλλο το ενδιαφέρον των διοργανώσεων, την μεταγραφική ενίσχυση που μπαίνει στην τελική ευθεία με ότι αυτό συνεπάγεται και την Λαμία.

Και αν τα πάρουμε με την σειρά; Αυτό που πραγματικά προέχει είναι απόψε ο Ολυμπιακός να πάρει το τρίποντο. Και μεταξύ μας; Ας μην παίξει και ιδιαίτερα καλά, αρκεί να ολοκληρώσει την πρώτη «αποστολή» της νέας σεζόν με… κωδικό 3Χ3 μέχρι την διακοπή. Όχι γιατί θα… πάρει το πρωτάθλημα με αυτό το 3Χ3 αλλά γιατί θα του δώσει την απόλυτη ηρεμία, συγκέντρωση και προσοχή για αυτά που ξεκινούν μετά την διακοπή. Και συν τοις άλλοις θα έχει βγάλει και δύο δύσκολες έδρες, Βόλο και Λαμία.

Διαβάστε επίσης: Ανατριχίλα: Το εκπληκτικό βίντεο της UEFA για τον θρίαμβο του Κυπελλούχου Ευρώπης Ολυμπιακού!

Για να έχουμε όμως χαμόγελα το βραδάκι, εκεί λίγο πριν τις 9.30 στην Λαμία στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια θα πρέπει να γίνει πολύ περισσότερη δουλειά από όλους στο χορτάρι. Ένα δύσκολο γήπεδο, μια ομάδα πολύ καλή για τα δεδομένα της, με την ψυχολογία στο φουλ μετά το διπλό στο Αγρίνιο και την ισοπαλία στην Νέα Φιλαδέλφεια. Σε μια έδρα που ξεκίνησε με το… αριστερό το 2024 ο Ολυμπιακός (τότε του Καρβαλιάλ) χάνοντας με 1-0 από την Λαμία και που συνολικά μπορεί να μετράει μόνο νίκες στα υπόλοιπα 7 ματς που έχει δώσει στο ΔΑΚ Λαμίας αλλά δεν ήταν όλες δια… περιπάτου. Ο Ολυμπιακός που και στον Βόλο αλλά ειδικά με την Athens Kallithea έδειξε ξεκάθαρα πως δεν είναι ακόμη έτοιμος καθώς παίκτες-κλειδιά θέλουν λίγο χρόνο παραπάνω για να φτάσουν στο επίπεδο τους και μαζί να ανεβάσουν όλη την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός που βεβαίως στην Λαμία θα έχει την «κολώνα» του ξανά, τον Νταβίντ Κάρμο και θα περιμένει πολλά από τα «φτερά» με Βέλντε και Μαρτίνς. Όπως και να έχει όσο καλή και αν είναι η Λαμία, ο Ολυμπιακός με την ποιότητα που διαθέτει και την ατομική αξία των παικτών του επιβάλλεται να βρει τον τρόπο και να φύγει με το «τρίποντο». Και σιγά-σιγά να μπει και σε ρυθμούς Γιουρόπα Λιγκ που πραγματικά με το νέο σύστημα θαρρώ πως θα γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό. Και είναι αλήθεια πως στην όμορφη Νιον και τα εντυπωσιακά γραφεία της, ο δικός μας Θόδωρος Θεοδωρίδης και όλοι οι υψηλά ιστάμενοι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κάνουν εξαιρετική δουλειά χρόνια τώρα ανεβάζοντας τον πήχη και δίνοντας ενδιαφέρον για όλους.

Στους 8 λοιπόν αγώνες του Ολυμπιακού βρίσκουμε τα πάντα. Την Πόρτο του Κάρμο, την Μπράγκα του Καρβαλιάλ (και του Όρτα), την Λιόν που την βρίσκει ξανά χρόνια μετά, την Μάλμε που θα επισκεφτεί και πάλι μετά από την χρονιά του Μίτσελ και τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά και τα ενδιαφέροντα παιχνίδια σε Βουκουρέστι με την Στεάουα και Ρέιντζερς και Τβέντε στο Καραϊσκακη. Μαζί και η Καραμπάγκ που επιστρέφει στο Φαληρικό στάδιο με τον Ολυμπιακό να έχει… χρωστούμενα για να της επιστρέψει μετά την προπέρσινη βαριά ήττα.

Μια 8αδα αγώνων για τον κάτοχο του Κόνφερενς Λιγκ Ολυμπιακό που όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό έχει ανεβάσει τον πήχη του πολύ ψηλά και αντιμετωπίζεται πλέον από τους αντιπάλους με ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό και θαυμασμό. Και αυτό κάνει μεγαλύτερες και τις ευθύνες για όλους στον Πειραϊκό σύλλογο που όπως εκφράστηκε και ξεκάθαρα από τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν σταματά να ονειρεύεται και άλλες μεγάλες στιγμές σαν αυτή που έζησε στην 29 του Μαϊου στην ΟΠΑΠ Αρένα.

Ο Ολυμπιακός που μέχρι και την Τετάρτη που κλείνει η ευρωπαϊκή λίστα είναι δεδομένο πως θα κάνει τα πάντα για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το ρόστερ του. Όχι απλά για να… γεμίσει την ντουλάπα όπως είπε και ο Μεντιλίμπαρ που ως γνωστόν δεν θέλει μεγάλο ρόστερ. Αλλά για να βρει παίκτες που θα του ανεβάσουν και άλλο την ποιότητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ