Το… αουτσάιντερ που άλλαξε θέση, έβγαλε χαρακτήρα, κέρδισε θέση, τον Μεντιλίμπαρ και… νέο συμβόλαιο

Το… αουτσάιντερ που άλλαξε θέση, έβγαλε χαρακτήρα, κέρδισε θέση, τον Μεντιλίμπαρ και… νέο συμβόλαιο

Ο Ανδρέας Ντόη δεν είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης του Ολυμπιακού. Αλλά στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ είναι ένας από τους πλέον βασικούς παίκτες του τη φετινή σεζόν. Σε διπλό ρόλο.

Σε κάθε κείμενο που γίνεται αναφορά στην περίπτωση του Ανδρέα Ντόη, πολλοί κάνουν σαν να αναφέρονται σε κάποιον «φτασμένο» ποδοσφαιριστή. Έναν παίκτη που έχει κάνει τον… κύκλο του και σχεδόν έχει έρθει η ώρα να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Πολλοί ξεχνούν ότι πρόκειται για ένα «παιδί» της ακαδημίας του Ολυμπιακού. Μόλις 21 ετών. Γεννημένος 2 Φεβρουαρίου του 2003! Με μπόι 1.90μ. Και με στοιχεία που δεν τα βρίσκεις κάθε μέρα. Ο Μεντιλίμπαρ χρειάστηκε τον χρόνο του. Αλλά πλέον, έχει κατασταλάξει.

Ο Ντόη, σήμερα, είναι ο βασικός αμυντικός χαφ του Ολυμπιακού. Από τύχη; Από… ατυχία των συμπαικτών του; Από συγκυρίες; Από timing; Όλα αυτά παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο. Αλλά εάν δεν είσαι έτοιμος. Εάν δεν έχεις την ικανότητα και την ετοιμότητα, αγωνιστική και πνευματική, για να μπορέσεις να αρπάξεις την ευκαιρία που θα σου παρουσιαστεί, δεν μπορείς ξεχωρίσεις. Δεν μπορείς να αλλάξεις το στάτους σου. Ο παίκτης του Ολυμπιακού, το έκανε. Γιατί ήταν έτοιμος.

Διαβάστε επίσης: Συλαϊδόπουλος: «Στην ελίτ της Ευρώπης ο Ολυμπιακός – Έχει γερά θεμέλια για την ανάπτυξη νέων ταλέντων»

Στη δεύτερη προπόνηση της προετοιμασίας στην Ολλανδία (16/07) , ο Ντάνι Γκαρθία υπέστη θλάση βαριάς μορφής στον δικέφαλο. Στην προθέρμανση του πρώτου φιλικού επί ολλανδικού εδάφους με αντίπαλο τον Αγιαξ, ο Μάρκο Στάμενιτς υπέστη θλάση ελαφριάς μορφής στον τετρακέφαλο, αν και είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα. Και αμέσως ο Ντόη πήρε τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Ηταν το σημείο-κλειδί στην πορεία του Ελληνα ποδοσφαιριστή στη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Εκτοτε ο Μεντιλίμπαρ δεν τον χρησιμοποίησε σε κανένα από τα υπόλοιπα 7 φιλικά σε θέση στόπερ. Οποτε τον έριξε στον γήπεδο, τον τοποθέτησε σε θέση κόφτη. Μόνο. Και το έκανε, αφού δοκίμασε όλους (Μπιανκόν, Ρέτσος) όσους μπορούσαν (υπό προϋποθέσεις) να βοηθήσουν και να καλύψουν το κενό των δύο τραυματιών. Ο μπρουτάλ Ντόη, με γνώση της θέσης, με μπόι, με δύναμη, με καλές τοποθετήσεις, με καλές προωθήσεις και συνεργασίες με τους υπόλοιπους χαφ, αναδείχθηκε σε έναν από τους παίκτες του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακού.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν κάνει χάρες στους παίκτες του. Είναι δίκαιος. Αλλά και σκληρός. Και όταν δεν του αρέσει κάτι, το αλλάζει. Στο πρώτο 3μηνο της παρουσίας του στον Ολυμπιακό ο Βάσκος τεχνικός δεν είχε δώσει βασικό ρόλο στον Ντόη. Ακόμη και μετά τη σπουδαία εμφάνισή του στην Πόλη, κόντρα στη Φενέρμπαχτσέ, δεν άλλαξε στάση. Αναπληρωματικό τον διατήρησε. Κάποιες φορές και εκτός αποστολής. Αλλά όλα άλλαξαν τον τελευταίο μήνα. Για όλους τους λόγους που προαναφέραμε. Αλλά και επειδή ο 21χρονος ποδοσφαιριστής άλλαξε τρόπο παιχνιδιού. Και ανέδειξε τις πτυχές του ταλέντου του, που τον καθιστούν ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια του Μεντιλίμπαρ.

Μόνο τυχαία δεν είναι η αλλαγή του Μπιανκόν στο παιχνίδι με τον Βόλο. Ο Μεντιλίμπαρ έβαλε στο παιχνίδι τον Στάμενιτς στο 57’ και έβγαλε τον Γάλλο. Μεταφέροντας τον Ντόη, από 6άρι, σε θέση στόπερ. Ουσιατικά επιβεβαίωσε αυτό που όλοι βλέπαμε από την Ολλανδία: ότι ο Βάσκος «ανακάλυψε» έναν εξαιρετικά χρήσιμο παίκτη, που μπορεί να του κάνει πολλές διαφορετικές δουλειές στο γήπεδο. Και μπορεί τώρα που γύρισε ο Στάμενιτς και με την επάνοδο του Ντάνι Γκαρθία στη δράση ο ανταγωνισμός να μεγαλώσει και ο χρόνος να μειωθεί, αλλά με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Ντόη, ποιος μπορεί να βάλει στοίχημα ότι ο «Μέντι» θα τον βγάλει τόσο εύκολα από την εξίσωση; Την ίδια ώρα που παραμένει ανοιχτό το ενδιαφέρον από την Ιταλία για τον Μπιανκόν.

Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι 41 ημέρες από την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού, άλλαξαν το στάτους του Ντόη στους κατακτητές του Conference League. Και πλέον φαντάζει σαφές ότι εάν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, έχει κερδίσει πολλά πράγματα. Όπως τη θέση του στο ρόστερ. Την εκτίμηση του προπονητή του. Αλλά και ένα νέο συμβόλαιο. Όπως συνέβη με τον Ρέτσο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ