Ο κατασκευαστής Μεντιλίμπαρ έχει το μυαλό του στην ανασταλτική λειτουργία…

Ο κατασκευαστής Μεντιλίμπαρ έχει το μυαλό του στην ανασταλτική λειτουργία…

Γιατί ο κόουτς του Ολυμπιακού στάθηκε εκεί και όχι σε αυτό που είδαμε οι υπόλοιποι. Δηλαδή ότι οι ερυθρόλευκοι δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις στην εστία του Σιαμπάνη.

Ο Παναθηναϊκός έπαθε ζημιά από τον αστέρα στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε πολύ μέσα στην Τούμπα από τον Πανσερραϊκό. Ο Ολυμπιακός πέρασε σβηστά τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό. Επαιζε εκτός έδρας εκεί που πέρσι δεινοπάθησε. Η μπάλα που έπαιξε δεν είναι από κείνες που σε ενθουσιάζουν. Μέτριος και σχετικά αμήχανος από την ώρα που ο αντίπαλός του έμεινε με δέκα παίκτες.

Στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε ότι έμεινε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και όχι από την εμφάνιση. Θα περίμενε κανείς ότι ο κόουτς των κυπελλούχων Ευρώπης θα εστιάσει στην περιορισμένη παραγωγή φάσεων. Όχι.

Διαβάστε επίσης: Κινήσεις με… εμπειρία στη Euroleague: Οι σπουδαίες μεταγραφές του Ολυμπιακού (vids)

Εστίασε στο γεγονός ότι ο Βόλος όταν έμεινε με δέκα παίκτες γυρόφερνε έξω από την μεγάλη περιοχή των ερυθρόλευκων. Είναι φανερό ότι τον Βάσκο τεχνικό απασχολεί κυρίως το πως η ομάδα του συμπεριφέρεται ανασταλτικά. Το δίκιο του βουνό. Τα δυο τελευταία φιλικά προετοιμασίας αν έφερνα κάτι στην επιφάνεια ήταν τα αμυντικά προβλήματα. Αυτά θέλει να ξορκίσει από το παιχνίδι της ομάδας του ο Μεντιλίμπαρ.

Σε αυτή η φάση, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τον απασχολούν οι όποιες αδυναμίες στην ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας. Δικαιολογημένα θα αναρωτηθεί κανείς γιατί να υπάρχει τέτοιος προβληματισμός από την στιγμή που ο Βόλος δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Κωνσταντή Τζολάκη.

Ναι, μα αυτή είναι η μία όψη του ζητήματος. Η άλλη λέει πως οι Βολιώτες κέρδισαν κάμποσα κόρνερ και στημένα έξω από τη μεγάλη περιοχή των ερυθρόλευκων. Δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο από μια ομάδα που παίζει με δέκα παίκτες. Εκεί στάθηκε ο κόουτς του Ολυμπιακού και όχι σε αυτό που είδαμε οι υπόλοιποι. Δηλαδή ότι οι ερυθρόλευκοι δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις στην εστία του Σιαμπάνη. Το γιατί το ξέρει ο ίδιος.

Προφανώς ποντάρει στην ενίσχυση που περιμένει η ομάδα του μεσοεπιθετικά. Στις ποιοτικές ενέσεις που όλοι ξέρουν ότι θα έρθουν μέσα στον Αύγουστο. Ο κόουτς δεν αισθάνεται μειονεκτικά που χρησιμοποιεί στην κορυφή της επίθεσης ένα δεκαεφτάχρονο παιδί κρατώντας στον πάγκο τους ανέτοιμους Ελ Καμπί και Γιάρεμτσουκ.

Αντιλαμβάνεται ότι ο Στάμενιτς θα ετοιμαστεί παίρνοντας χρόνο συμμετοχής σ επίσημα παιχνίδια αφού δεν πρόλαβε τα φιλικά προετοιμασίας με εξαίρεση τα δυο τελευταία. Το ίδιο θα κάνει και με τον Ντάνι Γκαρθία που ξεκίνησε να προετοιμάζεσαι κανονικά. Ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.

Σιγά-σιγά θα προσθέτει σημαντικά «εξαρτήματα» στη μηχανή του και θα ρολάρει όπως σχεδιάζει ο… κατασκευαστής Μεντιλίμπαρ. Κι επειδή κανείς δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα από τον κατασκευαστή, εκείνο που επείγεται να βελτιώσει είναι η ανασταλτική συμπεριφορά…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ