Άρης: Η ποιότητα στα χαφ, ο εξτρέμ και τα κενά

Ο Άρης αναβαθμίστηκε στη μεσαία γραμμή με την απόκτηση των Μόντσου και Σιφουέντες, ο Σίστο δείχνει εξαιρετικά δείγματα γραφής, όμως, η ομάδα του Μάντζιου χρειάζεται και άλλες κινήσεις ενίσχυσης ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Ο Άρης ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου θα δώσει ακόμα δυο φιλικά παιχνίδια, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Μάντζιου άφησε καλές εντυπώσεις στις δυο πιο δυνατές αναμετρήσεις που έδωσε επί ολλανδικού εδάφους, απέναντι σε Άλκμααρ και Μπρέντα, ενώ αντίθετα μέτρια ήταν η παρουσία της, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στο παιχνίδι με την Ντόρντρεχτ.

Διαβάστε επίσης: Ισπανία – Ελλάδα 10-8: Πάλεψε σαν θηρίο, αλλά «λύγισε» η Εθνική

Σε ότι αφορά τον τομέα των μεταγραφών, έγινε ξεκάθαρο ότι ο βασικός λόγος που οι κιτρινόμαυροι άργησαν να προχωρήσουν σε κινήσεις ενίσχυσης, είναι ότι στόχευαν, ως επί το πλείστον, σε ποδοσφαιριστές από το πάνω «ράφι», που δεν ήταν ελεύθεροι, αλλά δεσμεύονταν με συμβόλαιο.

Παίκτες όπως ο Σίστο, ο Σιφουέντες αλλά και ο Μόντσου, που αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα (1/8) στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιο του με τον Άρη. Ποδοσφαιριστές που προσθέτουν, σίγουρα, ποιότητα στη μεσαία γραμμή των κιτρινόμαυρων και την αναβαθμίζουν. Αυτό, τουλάχιστον, ισχύει στα «χαρτιά», γιατί όλα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο και στο πόσο θα βοηθήσει κάθε μεταγραφικό απόκτημα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Μόντσου, όμως, ο Άρης προσέθεσε στο δυναμικό του έναν παίκτη επιπέδου Λα Λίγκα, έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει τη διαφορά και με γεμάτη χρονιά στη Βαγιαδολίδ. Ένα «πολυεργαλείο», που θα λύσει τα χέρια του Μάντζιου στα χαφ.

Ακόμα, ο Σίστο, που μαζί με τον νεαρό Ντιαντί, ήταν οι μοναδικοί νεοαποκτηθέντες παίκτες που ταξίδεψαν στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Οι κιτρινόμαυροι χρειαζόταν έναν ποδοσφαιριστή για την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής και φαίνεται ότι τον βρήκαν στο πρόσωπο του 29χρονου Δανού.

Ακόμα, με την απόκτηση του Μάγιο, ο Άρης προσέθεσε στο ρόστερ του εκτός από έναν πολύ έμπειρο ποδοσφαιριστή και έναν παίκτη – ηγέτη και προσωπικότητα στα αποδυτήρια, όπως είναι ο πρώην αρχηγός της Θέλτα.

Υπάρχουν, φυσικά, ακόμα κενά στο ρόστερ, τα οποία πρέπει να καλυφθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο Άρης θα πρέπει να αποκτήσει έναν αριστερό μπακ, έναν δεύτερο τερματοφύλακα, ένα «εξάρι» και έναν δεύτερο επιθετικό, ενώ σε περίπτωση που πουληθεί ο Μορόν, θα πρέπει να πάρει έναν φορ που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Σε ότι αφορά το κέντρο της άμυνας, μετά την αρνητική τροπή που είχε το θέμα του Σισέ, οι κιτρινόμαυροι κινούνται, ήδη, για την απόκτηση άλλου ποδοσφαιριστή. Με τον Γκαμπονέζο στόπερ της Λουντογκόρετς, Νόαμ Σόκο Σούντμπεργκ, να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των ανθρώπων του Άρη.

Τέλος, σε ότι αφορά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, θα ήταν άδικο να μην αναφερθεί κανείς στην πολύ καλή παρουσία του Φετφατζίδη, αλλά και στο διαφορετικό πρόσωπο που δείχνει ο Σαμόρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από