Ολυμπιακός: Ο παλιός, ο νέος και οι… νέοι

Ο Ολυμπιακός συναντά τον Μίτσελ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας και ο Μεντιλίμπαρ βλέπει παίκτες «κλειδιά» αλλά και τα «πιτσιρίκια» που έχουν ανεβάσει τον πήχη

Με τον Άγιαξ και την Μαλίν το πρόσημο για τον Ολυμπιακό ήταν θετικό. Με τα «πιτσιρίκια» που προβιβάστηκαν από την Κ19 στην πρώτη ομάδα να κλέβουν την παράσταση. Και αυτομάτως να ανεβάζουν πιο ψηλά τον (ήδη ανεβασμένο) πήχη και να κάνουν τον Μεντιλίμπαρ να χαίρεται με το ταλέντο που έχει στα χέρια του.

Ο Βάσκος που όπως αποκάλυψε στους απεσταλμένους δημοσιογράφους στην Ολλανδία ετοιμάζεται να κρατήσει στο ρόστερ της ομάδας όχι κάποιον αλλά κάποιους από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Και αυτό από μόνο του είναι μεγάλο κέρδος για όλους, και πάνω από όλους για τον Ολυμπιακό.

Ο Μεντιλίμπαρ που το απόγευμα απέναντι στην Αλ Καντσιά του φίλου του Μίτσελ θα περάσει ξανά από «εξετάσεις» τους παίκτες του. Με τα βλέμματα να φεύγουν για λίγο από τα «πιτσιρίκια» καθώς αναμένουμε το πρώτο ματς του Λορέντσο Πιρόλα αλλά και του «παλιού» Ελ Καμπί που μετά την επέκταση του συμβολαίου του θα παίξει για πρώτη φορά στη νέα σεζόν.

Ο Μαροκινός που έρχεται φουριόζος από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του έχοντας αυτή την φορά στα χέρια του δεδομένα την φανέλα του βασικού. Το βάρος να σηκώσει ξανά ψηλά την ερυθρόλευκη επίθεση.

Από την άλλη ο 22χρονος Ιταλός στόπερ έχει έως τώρα στις προπονήσεις κερδίσει τις εντυπώσεις. Ο Πιρόλα βλέπετε παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη σημαντικές παραστάσεις. Και έχει και τα στοιχεία που μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην νευραλγική θέση του κέντρου της άμυνας. Όπως είπε ο Μεντιλίμπαρ τα στοιχεία του διαφέρουν από του προκατόχου της θέσης του, Κάρμο.

Είναι πολύ πιο γρήγορος ενώ είναι συνάμα αποτελεσματικός στο ψηλό παιχνίδι. Ψάχνει πλέον την «χημεία» με την υπόλοιπη ομάδα και στην αρχή με τον «παρτενέρ» του Ρέτσο, καθώς ο Έλληνας στόπερ είναι το μεγάλο φαβορί για την δεύτερη θέση στο κέντρο της άμυνας. Ο Ρέτσος που πέρσι έκανε σπουδαία σεζόν και που φέτος μπαίνει με άλλη δυναμική σε μια απαιτητική και επίπονη σεζόν με σωρεία αγώνων. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει στα πλάνα του μια ακόμη ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας με δεξιοπόδαρο παίκτη όμως το δίδυμο Πιρόλα-Ρέτσος μπορεί να αποτελέσει την βάση για τον Μεντιλίμπαρ.

Στο χθεσινό διπλό στο προπονητικό κέντρο είχε τον Πιρόλα με τον Κουτσίδη και τον Ρέτσο με τον Άμπι. Στις προπονήσεις τους έχει «παντρέψει» αρκετά ο «Μεντί», μένει να δούμε και στα πρώτα φιλικά πως θα λειτουργήσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από