Μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν πρέπει να πάει χαμένη…

Μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν πρέπει να πάει χαμένη…

Το ποδόσφαιρο θριάμβευσε, το παραποδόσφαιρο επιτέλους απομονώθηκε και συνετρίβη.

Πέρασαν χρόνια δύσκολα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρόνια που αυτοί που το κυβερνούσαν είχαν άλλες προτεραιότητες. Ακόμη και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ τα τελευταία δύο χρόνια, Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για «σκουπίδια και φελλούς» που βρήκε να «οργιάζουν» στην Ομοσπονδία. Με λίγα λόγια παραδέχθηκε πως το παραποδόσφαιρο και όλοι όσοι υποστήριζαν το «σύστημα» κρατούσε στο σκοτάδι το κανονικό ποδόσφαιρο. Ζήσαμε πολλά άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια σε όλα τα επίπεδα, δυστυχώς και στην Εθνική μας ομάδα.

Η ΕΠΟ όμως από σήμερα με τη νέα διοίκηση έχει μια «χρυσή» ευκαιρία απαλλαγμένη από τα «δεσμά» που της είχαν επιβάλλει. Συν τοις άλλοις με την παρουσία των νέων εκπροσώπων της Λίγκας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ οι συσχετισμοί αλλάζουν οριστικά. Μια νέα εποχή, κανονική, ξεκινάει για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ να εγγυάται με την παρουσία του τα βήματα μπροστά έχοντας άλλωστε δείξει έργα και στις δύο προηγούμενες θητείες, και τον Μάκη Γκαγκάτση στην ΕΠΟ να έχει στα χέρια του μια μεγάλη ευκαιρία.

Να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, να μην επιτρέψει σε κανένα να μας γυρίσει σε εποχές που δεν θέλουμε ούτε να θυμόμαστε και επιτέλους να ασχοληθούμε αποκλειστικά και μόνο με την μπαλίτσα. Να είναι η Εθνική μας ξανά κανονική και όχι αυτό που ήταν (κυρίως πίσω από τις κάμερες…), να έχουμε ένα κανονικό πρωτάθλημα με ίδιους όρους για όλες τις ομάδες, να έχουμε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που θα έχει ως βασικό στόχο την ίδια την μπάλα και όχι τα… βλαχοπροεδρικά που ζήσαμε τόσα χρόνια.

Με λίγα λόγια, το ποδόσφαιρο πέταξε έξω όλους όσους το ήθελαν εγκλωβισμένο και το χρησιμοποιούσαν ως «εργαλείο» για δικά τους «έργα». Και έχει μια τεράστια ευκαιρία μπροστά του που κανείς δεν πρέπει να αφήσει να πάει χαμένη. Με δουλειά, έργα, υπομονή και εμπιστοσύνη είναι δεδομένο πως αν ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο θα βγουν όλοι κερδισμένοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ