Ολυμπιακός: Θα έχει φέτος ωραία (και νέα) πράγματα να μας δείξει…

Ολυμπιακός: Θα έχει φέτος ωραία (και νέα) πράγματα να μας δείξει…

Όταν όμως, βάζεις στο βίντεο, βλέπεις και ξαναβλέπεις το γκολ που πέτυχε τότε αντιλαμβάνεσαι ότι στον Ολυμπιακό θα κάνουν όσα πρέπει να γίνουν ώστε να μην καθυστερήσει η ποδοσφαιρική ενηλικίωση του Μουζακίτη

Nα ξεκινήσουμε από την γκολάρα που έβαλε στο δεύτερο φιλικό με αντίπαλο την Μαλίν; Όχι. Προτείνω να ξεκινήσουμε από την εξαιρετική πάσα που έβγαλε στον Μασούρα, στο πρώτο φιλικό κόντρα στον Άξιαξ. Πάσα που δείχνει την ποιότητα του σαν χαφ. Αυτή η πάσα δεν βγαίνει εύκολα γιατί προϋποθέτει να ξέρεις και τον τρόπο που κινείται ο συμπαίκτης του. Κι από ό,τι φάνηκε ο Χρήστος Μουζακίτης, γεννημένος το 2006, ξέρει καλό… Μασούρα.

Τον περίμενε να πάρει θέση με μέτωπο στην αντίπαλη εστία ώστε να μπορεί να σπριντάρει και στη συνέχεια του πέταξε την μπάλα. Ο νεαρός αρχηγός της θαυματουργής ομάδας που σήκωσε ευρωπαϊκό τίτλο έχει τη στόφα του σπουδαίου χαφ.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Μέχελεν 2-0: Πάρτι από τα τρομερά «μωρά» των Ερυθρόλευκων

Του παίκτη που καταπίνει χιλιόμετρα αλλά μπορεί ταυτόχρονα, να δει, να σημαδέψει και εξαπολύσει το φαλτσαριστό σουτ. Δηλαδή όλα αυτά θα μπορεί να τα κάνει τώρα με ευχέρεια και στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Επειδή έκανε όσα έκανε στα δυο φιλικά σημαίνει ότι καπάρωσε θέση στη μεγάλη ομάδα; Βαριά κουβέντα για να την πούμε.

Ο νεαρός έχει δρόμο μπροστά του ώστε πριν από όλα να δυναμώσει μυϊκά. Όταν όμως, βάζεις στο βίντεο, βλέπεις και ξαναβλέπεις το γκολ που πέτυχε , τότε αντιλαμβάνεσαι ότι στον Ολυμπιακό θα κάνουν όσα πρέπει να γίνουν ώστε να μην καθυστερήσει η ποδοσφαιρική ενηλικίωση του Μουζακίτη.

Θα τον βοηθήσει ώστε να μην χαθεί χρόνος, η πνευματική ετοιμότητα, η ευφυία του Χρήστου που είναι πολύ πάνω του συνήθους όπως μαρτυρούν και οι άριστες σχολικές επιδόσεις του. Το παιδί αυτό και ας μην το επιβαρύνουμε με υπερβολικές συγκρίσεις έχει όλα τα προσόντα ώστε να εξελιχτεί και να παίξει μπάλα στα κορυφαίο επίπεδο.

Δεν χρειάζεται να κόψει δρόμο λες και ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλες επιλογές για τη μεσαία γραμμή και θα κρεμαστεί πάνω του για να βγάλει αυτός τα κάστανα από τη φωτιά. Ίσα-ίσα τα δυο φιλικά εκείνο που έδειξαν είναι ότι σε μια ομάδα το πρώτο που έχει σημασία είναι το σχέδιο, η αγωνιστική φιλοσοφία. Η σαφήνεια στο πώς παίζει.

Αυτό το μέγα θέμα είναι λυμένο επί Μεντιλίμπαρ. Και απέναντι στον Άγιαξ που ήξερα γενικά πως να ανταπεξέλθει και απέναντι στην Μαλίν που σε ορισμένες περιπτώσεις τα βρήκε μπαστούνια, ο Ολυμπιακός εφάρμοσε την πίεση ψηλά ώστε να κλέψει την μπάλα και να φύγει στην επίθεση. Η πίεση είναι σήμα κατατεθέν ανεξάρτητα με το ποιος μπαίνει στην ομάδα. Αν είναι τριάντα ετών ή μόλις δεκαεφτά.

Στο βαθμό μάλιστα που παίκτες οι οποίοι δεν… πρόκαναν πέρσι είναι διατεθειμένοι να μην χάσουν και φέτος το τραίνο ( Ζέλσον Μαρτίνς) τότε ο νέος Ολυμπιακός ή ο Ολυμπιακός των νέων έχει ωραία πράγματα να μας δείξει….

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ