Στην Ελλάδα, «παιδάκια» και «μικροί», στην Ισπανία… MVP του Euro – Ο Μουζακίτης, ο Μπάμπης και ο Γιαμάλ

Στην Ελλάδα, «παιδάκια» και «μικροί», στην Ισπανία… MVP του Euro – Ο Μουζακίτης, ο Μπάμπης και ο Γιαμάλ

Μουζακίτης, Κωστούλας, Παπακανέλλος, Κουτσίδης και Μπακούλας δεν είναι κάποια πιτσιρίκια που έτυχε να συμμετέχουν στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Είναι ταλαντούχοι, έτοιμοι παίκτες, που σήκωσαν το Champions League Νέων.

Είναι τελείως λάθος η προσέγγιση που γίνεται στα φιλικά παιχνίδια που δίνει ο Ολυμπιακός στην Ολλανδία αυτές τις ημέρες. Και είναι λάθος, διότι όλοι αναφερόμαστε με έκπληξη στα όσα συμβαίνουν. Όλοι μιλούν για τον Μουζακίτη, τον Κωστούλα, τον Παπακανέλλο, τον Κουτσίδη και τον Μπακούλα με έκπληξη. Σχεδόν με… σιγουριά ότι κάτι θα γίνει στο τέλος και αυτά τα παιδιά δεν θα αξιοποιηθούν.

Είναι αλήθεια πως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι Ερυθρόλευκοι περνούν από ένα πολύ ηχηρό τεστ αυτό το διάστημα τους «μικρούς». Είναι προφανές ότι δεν μπορείς με το καλημέρα να τους βάλεις ευθύνες μεγαλύτερες από όσες τους αρμόζουν. Είναι αδιαπραγμάτευτο ότι χρειάζονται χρόνο και παιχνίδια στα πόδια τους. Αλλά από την άλλη, δεν νοείται να αντιμετωπίζονται ως… παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Μέχελεν 2-0: Πάρτι από τα τρομερά «μωρά» των Ερυθρόλευκων

Εν έτει 2024, με έναν 17χρονο (Γιαμάλ) να έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης, όντας ένας εκ των MVP του Euro 2024 και αμέτρητους 18χρονους και 19χρονους να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους, είναι υπερβολή να αντιμετωπίζουμε ως… μαθητευόμενους ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν την Ευρώπη. Παίκτες που σήκωσαν το Champions League Νέων, διαλύοντας τους διάσημους αντιπάλους τους.

Για όσους έχουν κοντή μνήμη, αξίζει υπενθύμισης. Ο Κωστούλας αναδείχθηκε κορυφαίος επιθετικός και MVP του Youth League. Στα 16 του. Ο Μουζακίτης, κορυφαίος μέσος και εκ των πρώτων σκόρερ της διοργάνωσης. Ο Κουτσίδης κορυφαίος κεντρικός αμυντικός. Ο Παπακανέλλος σκόραρε γκολ στον ημιτελικό (Μπάγερν Μονάχου) και τον τελικό (Μίλαν). Ο Μπακούλας, πέτυχε το γκολ της χρονιάς στον τελικό τους Ροσονέρι.

Σε κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης, τέτοιες ξεχωριστές περιπτώσεις αθλητών, θα αντιμετωπίζονταν ως έτοιμοι ποδοσφαιριστές. Ως διαμάντια έτοιμα να λάμψουν. Ως παίκτες που πρέπει να πάρουν την ευκαιρία τους, τον χρόνο και τον χώρο τους. Ο Ολυμπιακός το γνωρίζει αυτό. Και καλά κάνει. Διότι ο σύλλογος ετοίμασε αυτά τα παιδιά. Το credit πηγαίνει σε όλους όσους εργάστηκαν μαζί τους και έχουν μερίδιο ευθύνης. Από τη διοίκηση, τη διεύθυνση της ακαδημίας, έως βεβαίως τους προπονητές και φυσικά τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, όλοι έπαιξαν κομβικό ρόλο ώστε σήμερα να μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτά τα παιδιά είναι μικρά μόνο στην ηλικία.

Διότι ποδοσφαιρικά, είναι έτοιμοι. Άγουροι, ανώριμοι, χωρίς παραστάσεις, αλλά έτοιμοι να παίξουν. Να αρχίσουν να παίρνουν ευθύνες. Και σταδιακά, από το νούμερο 19, 20, 21 να ανέβουν στην εσωτερική επετηρίδα. Εφόσον μπορούν να εξελιχθούν και να ανέβουν επίπεδο, βεβαίως. Αλλά το σημαντικό είναι να πάψουμε να τους βλέπουμε σαν παιδάκια. Δεν είναι. Είναι ποδοσφαιριστές. Κανονικοί. Και ταλαντούχοι πολύ πάνω από τον μέσο όρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ