Οι πρωταθλητές Ευρώπης στους Κυπελλούχους Ευρώπης και η εγγύηση του «Μεντί»

Οι πρωταθλητές Ευρώπης στους Κυπελλούχους Ευρώπης και η εγγύηση του «Μεντί»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και η πίστη του στα νέα παιδιά το καλύτερο «εφόδιο» για τους… Γιαμάλ του Ολυμπιακού

Στα 17 του χρόνια πρωταγωνιστής στην Ισπανία που σήκωσε δίκαια και εμφατικά παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα απέναντι στην αιώνια λούζερ Αγγλία. Μια ιστορία σαν παραμύθι για τον Γιαμάλ που έχει ήδη πετύχει κάτι που δεν είχαν πετύχει οι θρύλοι του ποδοσφαίρου. Ποια θα είναι η συνέχεια του νεαρού Ισπανού; Θα το μάθουμε στα προσεχώς. Η ουσία είναι πως ο πιτσιρικάς ξεχώρισε καθώς το ταλέντο του «προηγήθηκε» της ηλικίας του.

Μια μεγάλη κουβέντα που γίνεται χρόνια στην Ελλάδα και που η εμπιστοσύνη σε παιδιά σαν τον Γιαμάλ αποτελεί (δυστυχώς) είδηση… Τα παραδείγματα όπου πιτσιρικάδες έχουν μπει για τα καλά στα βαθιά είναι λίγα, είναι η εξαίρεση του κανόνα. Ο 20χρονος στην Ελλάδα θεωρείται ταλέντο, όταν σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες θεωρείται ολοκληρωμένος παίκτης.

Διαβάστε επίσης: Ελ Αραμπί: «Η οικογένεια του Ολυμπιακού θα έχει για πάντα μια θέση στην καρδιά μου» (pics, vid)

Για τον Ολυμπιακό είναι αλήθεια πως η συγκυρία και το timing είναι ιδανικό για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους δικούς του… Γιαμάλ. Τα πιτσιρίκια του που έχουν στα χέρια τους την ευκαιρία να πέσουν στα βαθιά και να κολυμπήσουν. Οι πρωταθλητές Ευρώπης που είναι πλέον μέλη των Κυπελλούχων Ευρώπης! Απίστευτο και όμως αληθινό για έναν Ολυμπιακό που στο φινάλε της σεζόν που μας πέρασε εξέπληξε όλη την Ευρώπη με τα επιτεύγματα του και την κατάκτηση του Youth League αρχικά και του Κόνφερενς Λιγκ στην συνέχεια.

Πέντε πιτσιρικάδες, Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Κωστούλας, Κουτσίδης, Μπακούλας είναι στην Ολλανδία μαζί με την αποστολή του Ολυμπιακού στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να αποτελεί εγγύηση με την παρουσία του για την εξέλιξή τους. Είναι ο προπονητής που έριξε στα βαθιά τον Τζολάκη και τον ανέδειξε ως βασικό τερματοφύλακα της ομάδας σε ένα διάστημα που ήταν… παρκαρισμένος και έτοιμος με το τέλος της σεζόν να φύγει.

Ο προπονητής που πήρε τον Αποστολόπουλο από την β΄ομάδα και τον έβαλε να παίξει ημιτελικό Κόνφερενς Λιγκ και ντέρμπι στην Τούμπα. Ο 63χρονος προπονητής, μιας σχολής που παρεμπιπτόντως θριαμβεύει μέσα στο 2024 (Φουέντε, Αντσελότι, Γκασπαρίνι) δεν καταλαβαίνει από ηλικίες, δεν φοβάται να δώσει ευθύνες σε νέα παιδιά που έχουν τις δυνατότητες να ανταπεξέλθουν και να αντέξουν το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού.

Ένας Ολυμπιακός που μεθοδικά και σταθερά βήματα κρατάει τον κορμό της ομάδας που έγραψε ιστορία, προσθέτει ποιότητα με στοχευμένες μεταγραφές και ποντάρει πολλά και στα δικά του παιδιά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ