Το «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο σεβασμός στον άνθρωπο Αραούχο

Το «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο σεβασμός στον άνθρωπο Αραούχο

Ανεξάρτητα από το αν ο Αργεντινος επιθετικός συνεχίσει ή όχι την καριέρα του στον Άρη, έχει κερδίσει για πάντα την εκτίμηση των οπαδών των κιτρινόμαυρων, για τον σεβασμό που έδειξε στη μνήμη του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού.

Ο Άρης έκανε μια πρώτη διερευνητική κρούση στον Σέρχιο Αραούχο, που έλυσε και επίσημα τη συνεργασία του με την ΑΕΚ. Μια υπόθεση που μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς το συμβόλαιο του Αργεντινού επιθετικού είναι αρκετά υψηλό.

Το πόσο καλός παίκτης είναι ο Σέρχιο Αραούχο, η ποιότητα που διαθέτει και το αν μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι κάτι που δεν χρήζει πολύ μεγάλης ανάλυσης. Ο «Τσίνο», άλλωστε, είχε φροντίσει να το κάνει ξεκάθαρο τα χρόνια που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Καλούς παίκτες έχει αρκετούς, ο Αργεντινός επιθετικός, όμως, έχει καταφέρει κάτι που ελάχιστοι το έχουν πετύχει. Έχει κερδίσει την εκτίμηση ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας και σαν άνθρωπος. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση.

Ξεχωριστή, είναι,πλέον και η σχέση του με τους οπαδούς του Άρη. Μετά από εκείνο το παιχνίδι στις 2 Φεβρουαρίου του 2022, στο οποίο ο Άρης είχε επικρατήσει με 2-1 επί της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τίποτα, δεν είναι, εξάλλου, το ίδιο.

Ένα παιχνίδι που έγινε στη «σκιά» της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού και σε πολύ βαρύ κλίμα. Ο Αραούχο ισοφάρισε προσωρινά για την ΑΕΚ στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης και επέλεξε να μην το πανηγυρίσει. Αντίθετα, σχημάτισε με τα δάχτυλα του το γράμμα «Α», αποτίοντας φόρο τιμής με την ενέργεια του.

Για την ενέργεια του αυτή τιμήθηκε και από τον ΠΣΑΠΠ, επέλεξε, όμως, να χαρίσει το βραβείο στους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη.

Λίγες ώρες μετά την ενέργεια του Αργεντινού επιθετικού, είχα γράψει στο άρθρο μου: «Σε αντίθεση με τα περισσότερα πράγματα στην ζωή που βελτιώνονται με την προσπάθεια και την εξάσκηση, αυτό ή το έχεις η όχι. Ο χαρακτήρας του καθενός φαίνεται σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις και βγαίνει στην επιφάνεια χωρίς να μπορεί να κρυφτεί. Την ώρα που οι παλμοί αγγίζουν τους 200.

Σε μια χώρα που η υποκρισία περισσεύει, ας γίνουμε όλοι Αραούχο. Το πιθανότερο, βέβαια, είναι οτι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Τουλάχιστον, όμως, μπορούμε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια, επιβραβεύοντας και προβάλλοντας τέτοιες συμπεριφορές».

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει από εκείνη την ημέρα, ούτε στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ούτε και στην κοινωνία, γύρω μας. Ανεξάρτητα, Ανεξάρτητα, όμως, από το αν ο Αραούχο συνεχίσει ή όχι την καριέρα του στον Άρη, έχει κερδίσει για πάντα την εκτίμηση των οπαδών των κιτρινόμαυρων και τον σεβασμό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ