Είναι… αντιτουριστικοί αλλά πάνε στον τελικό με μια σειρά από ανατροπές!

Είναι… αντιτουριστικοί αλλά πάνε στον τελικό με μια σειρά από ανατροπές!

Οι Άγγλοι μπορεί (ας πούμε) να είναι λιοντάρια αφού κάνουν ανατροπές, οι Ολλανδοί μόνο «ιπτάμενοι» δεν είναι...

Η μισή Αγγλία τον… στολίζει με διάφορους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αλλά αυτός την οδηγεί σε δεύτερο τελικό euro στη σειρά και μάλιστα τον πρώτο εκτός βρεττανικών εδαφών. Πως να μην το λάβεις υπόψη σου αυτό όταν προχωράς στην αξιολόγηση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Πως να μην του αναγνωρίσεις ότι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης βγάζει έξω το τοτέμ του αγγλικού ποδοσφαίρου τον Χάρι Κέιν, βάζει τον Όλοι Γουότκινς κι αυτός με μια προσωπική ενέργεια βάζει το γκολ και δίνει την πρόκριση. Δεν γίνεται επίσης να παραγράψεις ότι οι Άγγλοι βρέθηκαν τρεις φορές με την πλάτη στον τοίχο και τελικά βγήκαν στον αφρό.

Όπως και να το κάνουμε όλα αυτά κάτι δείχνουν. Φυσικά δεν τους καθιστούν φαβορί στον τελικό κόντρα στην Ισπανία. Από πλευράς μπάλας μιλάμε για τη μέρα με τη νύχτα. Έχουν όμως, οι αντιτουριστικοί Άγγλοι μια καλή αμυντική γραμμή στην οποία δεσπόζουν ο ο Στόουνς και ο Γουόκερ. Αυτή είναι που τους επιτρέπει να βάζουν, όπως τα βάζουν δύο γκολ και να παίρνουν τις προκρίσεις. Να και ο λόγος που πιστεύω πως για να καθαρίσουν το πιάτο τους οι Ισπανοί θα χρειαστεί να βάλουν δύο και τρία στους Άγγλους. Να πούμε τώρα και του στραβού το δίκιο. Στο πρώτο ημίχρονο και παρά τον αιφνιδιασμό τους από την γκολάρα του Σίμονς, αντέδρασαν ακαριαία και έπαιξαν κάτι που έμοιαζε με κανονικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: Ένταση μεταξύ του πάγκου του ΠΑΟΚ και των Βέλγων οπαδών

Πήραν την πρωτοβουλία από τους Ολλανδούς, κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή με τον ανεξάντλητο Ράις και τον ταλαντούχο Μεϊνού και γυρόφερναν μέσα κι έξω από την Ολλανδική άμυνα. Ισοφάρισαν και πίεσαν για το δεύτερο γκολ. Ε, κι εκεί που περιμένεις ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, αυτοί βγαίνουν και σχεδόν εξαφανίζονται. Οι Ολλανδοί με τις αλλαγές του Κούμαν παίρνουν την πρωτοβουλία και οι Άγγλοι αγκομαχάνε. Ωστόσο τα περί ιπτάμενων Ολλανδών δεν έχουν σχέση με το παρόν παρά μόνο με το παρελθόν. Γιατί είναι άλλο πράγμα να παίρνεις την πρωτοβουλία των κινήσεων κι άλλο να βγάζεις καθαρές φάσεις για γκολ.

Μια-δυο που έβγαλαν οι Ολλανδοί σταμάτησαν πάνω στον Πίκφορντ κι αυτό ήταν όλο. Κι ενώ το ματς φαίνεται ότι οδηγείται στην παράταση έρχεται ο σέντερ φορ της Άστον Βίλα, καταπίνει τον Ντε Φράι και σκοράρει. Οι Άγγλοι πήραν τη νίκη εκεί που κανείς δεν το περίμενε. Κανείς; Ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που έβγαλε τον Κειν κι έβαλε τον Όλι Γουότκινς. Σημασία έχει ότι τα τρία λιοντάρια πάνε σε δεύτερο διαδοχικό τελικό χωρίς να εντυπωσιάσουν. Το αντίθετο, έχουν ακούσει στην πατρίδα τους βαρύ σιχτιρισμα για την μπάλα που (δεν) παίζουν. Τέτοιες ώρες, όμως, τέτοια λόγια…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ