Βασικό στάδιο χωρίς… βασικούς

Σε ποιους άραγε πέρασε ο Ντιέγκο Αλόνσο τη νέα αγωνιστική φιλοσοφία για την οποία έκαναν λόγο οι ανταποκρίσεις από την Αυστρία;

Γύρισε από την Αυστρία ο Παναθηναϊκός όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του για τη νέα χρονιά. Τυπικά κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.

Ουσιαστικά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας δεν προετοιμάστηκαν ούτε οι μισοί. Αν πάρουμε τοις μετρητοίς τις μεταγραφές που θα κάνουν οι πράσινοι αλλά και αυτούς που για διάφορους λόγους δεν πήγαν στην Αυστρία, τότε μόνο για κανονική προετοιμασία δεν γίνεται να μιλάμε.

Κατά συνέπεια μικρή σημασία έχουν και τα περί του νέου πνεύματος και φιλοσοφίας που περνάει στους παίκτες του ο Ντιέγκο Αλόνσο. Στους πιτσιρικάδες που πήρε αναγκαστικά μαζί του για να γίνεται δίτερμα στις προπονήσεις η σε παίκτες που στην καλύτερη περίπτωση προορίζονται για ρεζέρβες.

Δεν θυμάμαι άλλη περίπτωση που το στάδιο της βασικής προετοιμασίας παρακολουθούν οι μισοί παίκτες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ήταν περίπου αναμενόμενο στα δυνατά φιλικά που δόθηκαν εκεί, ο Παναθηναϊκός να παρουσιαστεί από μέτριος ως πολύ προβληματικός.

Ανεξάρτητα από την δουλειά που κάνει ο Αλόνσο ήταν από λυπηρό ως εκνευριστικό να παρακολουθείς τους πράσινους να μην μπορούν να οργανώσουν μια επίθεση της προκοπής και να φτάσουν με προϋποθέσεις στο αντίπαλο τέρμα. Γεγονός είναι ότι ο νέος προπονητής επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του παίζοντας κυρίως κάθετο και άμεσο ποδόσφαιρο.

Είναι φανερό ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να το πετύχει με δεδομένο ότι θα πρέπει να το διδάξει και σε αυτούς που έλειπαν και δε αυτούς που θα έρθουν. Κι είναι απορίας άξιο με ποια αγωνιστική φιλοσοφία θα πάει ο Παναθηναϊκός δε αυτό το παιχνίδι αλλά και με ποιους παίκτες.

Μια ανησυχία γιατί καθυστερούν οι αφίξεις νέων παικτών σε θέσεις που που είναι αναγκαίο να καλυφθούν υπάρχει. Ανησυχία που την μεγαλώνουν αποτυχίες όπως στην περίπτωση του Γιαννούλη και παλινωδίες όπως στην περίπτωση του Ρεμπρότσο. Το μέγα θέμα ωστόσο παραμένει η δυστοκία στην μεταγραφή ακραίων επιθετικών, εκεί που εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα.

Μοιάζει να έχει χαθεί πολύς χρόνος για να βρεθεί αριστερός μπακ ενώ το πρόβλημα που φωνάζει είναι στα εξτρέμ. Τελικά ούτε εξτρέμ έχει έρθει ούτε αριστερός μπακ έχει βρεθεί. Όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα είναι σαφές ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του με διαθέσιμους τον Μπάλντοκ και τον Μαξίμοβιτς (χωρίς την βασική προετοιμασία) αλλά χωρίς ενίσχυση με παίκτη που να μεταγράφηκε στην ομάδα το καλοκαίρι.

Δεν το λες κι ο,τι καλύτερο. Πολύ δε περισσότερο όταν η χρονιά δεν κύλησε αφήνοντας ικανοποιημένους τους οπαδούς. Αυτό ανάμεσα σε άλλα δημιουργεί θέματα στα εισιτήρια διαρκείας ενόψει της επικείμενης μετακίνησης στο ΟΑΚΑ. Με τον κόσμο από παγωμένο ως ανήσυχο ο Παναθηναϊκός κινείται με αργούς ρυθμούς επιτείνοντας την ανησυχία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από