Το μέλλον ανέτειλε…

Το μέλλον ανέτειλε…

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κοιτάζει ψηλά και στο Παρίσι.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ πέτυχε τον μεγάλο στόχο της, επικρατώντας και της Κροατίας στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά και θα δώσει το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε μιαν ακόμα εξαιρετική εμφάνιση και με μεγάλο «όπλο» την άμυνα (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) εξασφάλισε το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα.

Διαβάστε επίσης: Τι είπε ο Τεχνικός Διευθυντής της Πόρτο για τον Κάρμο

Η Ελλάδα κράτησε τους Κροάτες κάτω από τους 70 πόντους κι αυτό φανερώνει πολλά για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες της Εθνικής μας στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ήταν μια πανάξια πρόκριση για την ομάδα μας, ήταν μια πρόκριση που πήγε στην καλύτερη ομάδα του προολυμπιακού και η εικόνα που παρουσίασε η Εθνική είναι αναμφίβολα ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για την συνέχεια.

Κι όταν λέμε την συνέχεια, δεν εννοούμε μόνο την παρουσία της ομάδας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και στις άλλες μεγάλες διοργανώσεις που θ’ ακολουθήσουν.

Το μέλλον ανέτειλε και αυτή η ομάδα, με προπονητή τον Βασίλη Σπανούλη, είναι σε θέση να μας χαρίσει μεγάλες επιτυχίες τα χρόνια που θα έρθουν.

Σε ότι αφορά τώρα τον στόχο που θα έχει η Εθνική μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η ομάδα μας πρέπει να παραμείνει «προσγειωμένη» όπως ήταν και στο προολυμπιακό τουρνουά.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να πετύχουμε κάτι καλό στο Παρίσι, αλλά είναι σίγουρο ότι η Εθνική μας έχει δυνατότητες και δεν πάει απλά για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Εθνική μας πάει στο Παρίσι σαν μια ομάδα που μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα και με την άμυνα που παίζει είναι ικανή να πετύχει σπουδαία πράγματα.

Ο Σπανούλης έχει καταφέρει να «χτίσει» πρώτα απ’ όλα μια ομάδα που όλοι παίζουν για το σύνολο κι αυτό μετράει πολύ.

Είναι κάτι για το οποίο πάλεψε πολύ ο προπονητής της Εθνικής μας και κατάφερε να πετύχει αυτό που ήθελε. Οι παίκτες απολαμβάνουν το παιχνίδι το ίδιο και ο κόσμος που παρακολουθεί με πολύ μεγάλη αγάπη την Εθνική ομάδα μπάσκετ.

ΤΟ ΣΕΦ ήταν γεμάτο σε όλα τα παιχνίδια και οι διεθνείς μας φρόντισαν να χαρίσουν ωραίο θέαμα στον κόσμο που πιστεύει πολύ στην ομάδα.

Στο φινάλε ο Βασίλης Σπανούλης αγκάλιασε όλους τους παίκτες του και ο χορός στο φινάλε του αγώνα μας θύμισε μεγάλες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ.

Ευχή όλων είναι να ζήσουμε κάτι ανάλογο και στο Παρίσι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ