Με τον… ακατάτακτο Κόντι Χάκπο, γιατί όχι;

Με τον… ακατάτακτο Κόντι Χάκπο, γιατί όχι;

Ίσως ήρθε η ώρα να πετύχουν αυτοί όσα δεν πέτυχαν καλύτερες γενεές Ολλανδών ποδοσφαιριστών στις περασμένες δεκαετίες

Μπορεί κανείς να απαντήσει με ακρίβεια το ποια είναι η θέση του Κόντι Χακπο; Σέντερ φορ δεν μπορεί να είναι γιατί του αρέσει να κινείται εκτός της μεγάλης περιοχής. Αριστερός εξτρέμ δεν μπορεί να είναι διότι διαθέτει μόνο μία κίνηση. Να συγκλίνει προς τα δεξιά χωρίς να ιδιαίτερη ταχύτητα και να σουτάρει. Κεντρικός χαφ, δηλαδή δεκάρι δεν μπορεί να είναι διότι δεν διαθέτει κάθετη πάσα. Πρόκειται μάλλον για έναν… ακατάτακτο παίκτη ο οποίος δεν μπορεί να έχει συγκεκριμένη θέση. Δεν έχει άλλωστε ούτε στην εθνική Ολλανδίας ούτε στη Λίβερπουλ που δεν έχει καν μόνιμη θέση στη βασική ενδεκάδα.

Ο 25χρονος Ολλανδός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης-πρόκρισης της ομάδας του επί της Ρουμανίας. Ισως με τη μόνη κίνηση που διαθέτει το φτωχό του ρεπερτόριο πέτυχε το πρώτο γκολ και άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση. Πήρε τη μπάλα από πλάγια αριστερά, συνέκλινε κσι εξαπέλυσε έναν κεραυνό. Η μπάλα πήρε πορεία με ταχύτητα 120 χιλιόμετρα την ώρα και ήταν αδύνατο στο Ρουμάνο τερματοφύλακα να την συγκρατήσει. Στο δεύτερο γκολ πέτυχε ο Μάλεν ήταν δημιούργημα του Χάκπο. Κινήθηκε θαυμάσια πάνω στη γραμμή αποφεύγοντας δύο αντιπάλους και πέρασε την ασίστ.

Διαβάστε επίσης: Δύο «Snipers» για τον Μπαρτζώκα: Φουρνιέ ή Μίχαϊλιουκ- Η απόλυτη σύγκριση (vids)

Οσοι συγκρίνουν το διεθνή Ολλανδό με τον… Ντένις Μπεργκαμπ μαλλον αγνοούν τα βασικά αθλήματος. Είναι σαν να συγκρίνεις τον Μέμφις Ντεπαι μα τον αξεπέραστο Μάρκο Βαν Μπάστεν! Εκανα αυτή την αναφορά γιατί οι «ορανιε» έχουν να δουν χαρά σε euro από το 1988. Εκείνης της ομάδας το ταλέντο ξεχείλιζε από παντού. Είναι ανόητο να συγκρίνεται φτωχό σχετικά ταλέντο τωρινής ομάδας με εκείνη που πήρε το τρόπαιο. Οι Ολλανδοί
φέτος δεν είναι κάτι το φοβερό αλλά ς ποιος άραγε είναι κάτι το φοβερό σε αυτή τη διοργάνωση με εξαίρεση την Ισπανία. Καμία ομάδα μέχρι τώρα έχει δείξει κάτι παραπάνω από όσα έδειξαν οι Ολλανδοί στο παιχνίδι με τους Ρουμάνους.

Οι Άγγλοι είναι για τα σίδερα. Εντελώς αποκρουστικοί, απογοητεύοντας ακόμα και τους πιο αισιόδοξους οπαδούς τους. Οι Γάλλοι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο άθροισμα ταλέντου αλλά από μπάλα λίγα πράγματα. Προκρίθηκαν στα προημιτελικά με αυτογκόλ κόντρα στους επίσης απογοητευτικούς Βέλγους. Οι Γερμανοί που ποτέ δεν ενθουσίαζαν με την αποδοσή τους, τα έχουν καταφέρει καλύτερα και δικαιολογημένα θεωρούνται φαβορί. Από κει και πέρα οι Ολλανδοί έβαλαν τρία γκολ στους Ρουμάνους και δημιούργησαν ευκαιρίες για να τους βάλουν άλλα τόσα. Φαίνεται ότι το στραπάτσο από τους Αυστριακούς στη φάση των ομίλων τους συνέφερε σε μεγάλο βαθμό.

Έχουν ένα σταθερό τερματοφύλακα, τον Βαν Ντάικ που κυριαρχεί στην άμυνα και τον Ρέιντερς της Μίλαν που τρέχει ακατάπαυστα στη μεσαία γραμμή. Κάπως έτσι φτάνουμε στον Κόντι Χακπο που κάνει μια χαρά τη δουλειά του έστω κι αν η κλάση του δεν φτάνει στα επίπεδα Ολλανδών ποδοσφαιριστών που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Σε ένα euro που ψάχνουμε με το λυχνάρι ο σπουδαίο ποδόσφαιρο από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες, οι παίκτες του Κούμαν δείχνουν ικανοί να πετύχουν όσα δεν πέτυχαν πολύ καλύτερες γενεές Ολλανδών ποδοσφαιριστών στις περασμένες δεκαετίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ