Ο Ντιόγκο Κόστα «λύτρωσε» (και) τον Ρονάλντο

Ο Ντιόγκο Κόστα «λύτρωσε» (και) τον Ρονάλντο

Ο Πορτογάλος πορτιέρε δεν έπιασε μόνο τα τρία πέναλτι αλλά είχε κρατήσει όρθια την Πορτογαλία και στην παράταση

Η εξέλιξη του μεγάλου αγώνα της Πορτογαλίας με την Σλοβενία ήταν συγκλονιστική και πρωταγωνιστής για τους Πορτογάλους, που πήραν τελικά την πρόκριση στα πέναλτι, ήταν ο Ντιόγκο Κόστα.

Ο τερματοφύλακας της Πορτογαλίας έπιασε τρία πέναλτι, όσα εκτέλεσαν δηλαδή οι Σλοβένοι κι έστειλε την ομάδα του στην προημιτελική φάση του Euro.

Διαβάστε επίσης: Απάντησε με τον… τρόπο του: Η 1η ανάρτηση του Μιχόπουλου μόλις είδε την φώτο της Οικονομάκου αγκαλιά με τον Τσερέλα

Χάρισε μια τεράστια πρόκριση στην Πορτογαλία αλλά παράλληλα χάρισε και την λύτρωση στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είχε χάσει πέναλτι στην παράταση, το οποίο απέκρουσε ο Όμπλακ.

Ο γκολκίπερ της πορτογαλικής ομάδας είχε όμως κάνει την διαφορά και πριν φτάσουν οι δύο ομάδες στην διαδικασία των πέναλτι, καθώς ένα λάθος του Πέπε στην παράταση, έδωσε την ευκαιρία στους Σλοβένους να κάνουν το μεγάλο «μπαμ» και να πάρουν αυτοί την πρόκριση.

Ο Ντιόγκο Κόστα έκανε μια τεράστια απόκρουση και στο τετ α τετ με τον Σέσκο στο 115’ κι αυτή η μεγάλη επέμβαση από τον πορτιέρε της Πορτογαλίας έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα του Μαρτίνεθ να πάει στα πέναλτι κι εκεί να πάρει την πρόκριση.

Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που κατάφερε ο τερματοφύλακας της Πορτογαλίας, καθώς σχεδόν σε όλο το ματς είχε ρόλο… θεατή αλλά όταν χρειάστηκε έδειξε πως είχε την συγκέντρωση και την ετοιμότητα να κάνει (και με το παραπάνω μάλιστα) την δουλειά του.

Ο Ντιόγκο Κόστα έκανε τρεις εκπληκτικές αποκρούσεις στην διαδικασία των πέναλτι στις τρεις εκτελέσεις των Σλοβένων και έκλεψε την δόξα από τον τερματοφύλακα της Σλοβενίας, καθώς ο Όμπλακ είχε πιάσει πέναλτι του Ρονάλντο στην παράταση.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας ήταν με διαφορά ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα κι αυτός που «λύτρωσε» δίχως άλλο τους συμπαίκτες του κυρίως τον Ρονάλντο.

Αποδείχθηκε λοιπόν για ακόμα μια φορά, ότι ομάδα που έχει καλό τερματοφύλακα μπορεί να ποντάρει πάνω του και να φτάσει ψηλά σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Ο Ντιόγκο Κόστα έκανε την εμφάνιση της μέχρι στιγμής καριέρας του και αν οι Πορτογάλοι πετύχουν τον στόχο τους στο Euro θα το οφείλουν στον 24χρονο τερματοφύλακα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ