Αντέχουν οι… πλάτες του Μπέλινγκχαμ

Αντέχουν οι… πλάτες του Μπέλινγκχαμ

Ο σούπερ σταρ της Αγγλίας σηκώνει το βάρος και ηγείται της προσπάθειας των «λιονταριών» για κατάκτηση του Euro.

Η Αγγλία έφτασε να δει κατάματα το «φάντασμα» του αποκλεισμού από το Euro, καθώς ήταν πίσω στο σκορ (1-0) μέχρι το 95’ στο ματς με την Σλοβακία.

Στο πέμπτο όμως λεπτό των καθυστερήσεων έλαμψε το άστρο του κορυφαίου παίκτη της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας και το «ψαλιδάκι» του Μπέλινγκχαμ (ο οποίος γιόρτασε χθες τα 21α γενέθλιά του) έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (1-1).

Διαβάστε επίσης: BIG 3: Το 48ωρο και η ιδέα που τρελαίνει τον Ολυμπιακό (pics)

Έστειλε επίσης και τις… καρδιές εκατομμυρίων Άγγλων στις θέσεις τους, καθώς το κάζο του αποκλεισμού απείχε μόλις εξήντα δευτερόλεπτα.

Ο νεαρός σούπερ σταρ των «λιονταριών» πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ του Euro και έδωσε «φιλί ζωής» στην ομάδα του, καθώς οι Σλοβάκοι δεν μπόρεσαν να συνέλθουν από το σοκ της ισοφάρισης.

Η Αγγλία βρήκε και δεύτερο γκολ με την έναρξη της παράτασης, με σκόρερ τον Χάρι Κέιν, αλλά όλα τα φώτα (και δικαιολογημένα) είναι στραμμένα πάνω στον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μπέλινγκχαμ έβαλε ένα εξαιρετικό γκολ που είχε τεράστιο βαθμό δυσκολίας, αλλά ο ηγέτης που έχει αυτοπεποίθηση, είναι σε θέση να κάνει αυτό που γι’ άλλους παίκτες φαντάζει αδύνατον.

Και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ηγετική στόφα που έχει ο 21χρονος μεσοεπιθετικός της Αγγλίας και σ’ αυτό βεβαίως έχει βοηθήσει πολύ η… φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όλα γίνονται πιο εύκολα για κάθε παίκτη όταν έχει φορέσει την φανέλα της «βασίλισσας» κι αυτό ισχύει και για τον νεαρό άσο των «λιονταριών».

Ο Μπέλινγκχαμ είναι αυτός που είχε χαρίσει τη νίκη στους Άγγλους επί των Σέρβων (1-0) στην πρεμιέρα τους στην διοργάνωση και σήμερα πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο Euro.

Άλλα δύο έχει πετύχει και ο Κέιν, αλλά το σίγουρο είναι πως το μεγάλο βάρος το σηκώνει σε αυτή την διοργάνωση ο Μπέλινγκχαμ.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ξέρει πολύ καλά ότι όλοι περιμένουν απ’ αυτόν να ηγηθεί της προσπάθειας της Αγγλίας για κατάκτηση του τίτλου στα γερμανικά γήπεδα και η αλήθεια είναι ότι οι… πλάτες του νεαρού άσου αντέχουν.

Ήθελε πολλά κότσια και φυσικά ταλέντο, το γκολ που πέτυχε ο Άγγλος άσος στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και με την ομάδα του λίγο πριν τον αποκλεισμό.

Είπαμε όμως, ο Μπέλινγκχαμ «χτίζει» χαρακτήρα και δείχνει ότι δεν φοβάται ν’ αναλάβει τις ευθύνες. Είναι ο αρχηγός της Αγγλίας στο Euro 2024 κι ας φοράει άλλος το περιβραχιόνιο.

Κι όσο για την Σλοβακία; Αξίζει ένα μπράβο στους Σλοβάκους για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν, καθώς δεν φοβήθηκαν την αντίπαλό τους κι έδειξαν ότι δεν πέρασαν τυχαία από τον όμιλο.

Ήταν όμως άτυχοι γιατί έπεσαν πάνω στο άστρο του Μπέλινγκχαμ και αποκλείστηκαν στο φινάλε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ