Ο Ντόρσεϊ μπορεί να ξεπεράσει τον… εαυτό του

Ο Ντόρσεϊ μπορεί να ξεπεράσει τον… εαυτό του

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μπορεί να παίξει καλύτερα απ' την πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος ν’ ανακοινώσει την μεταγραφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ καθώς το μόνο που απομένει είναι η αποδέσμευση του Έλληνα γκαρντ από την Φενέρ.

Κι εδώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθούμε σε δυο – τρεις πολύ σημαντικούς παράγοντες, οι οποίοι αναδεικνύουν και την σημασία της συγκεκριμένης κίνησης των «ερυθρόλευκων».

Σαφώς παίζει μεγάλο ρόλο το ότι ο Ντόρσεϊ είναι Έλληνας και δεν πιάνει θέση ξένου στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Είναι δίχως άλλο μια πολύ σημαντική παράμετρος της μεταγραφής του 28χρονου γκαρντ, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα πιο σημαντικό.

Μιλάμε για έναν παίκτη που θα πάει στην ομάδα του λιμανιού γιατί το θέλει πολύ και το κυριότερο ο Ντόρσεϊ ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα, πως μπορεί να παίξει καλύτερα κι απ’ την προηγούμενη θητεία του στην ομάδα του λιμανιού.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ότι στους «ερυθρόλευκους» έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ κι αυτό φανερώνει πολλά και για την δεύτερη φορά του ομογενούς γκαρντ στον Πειραιά. Μπορεί να παίξει καλύτερα απ’ την πρώτη κι αυτό θα είναι ένα μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό.

Το αν θα τα καταφέρει θα φανεί στο παρκέ αλλά δεν μπορεί να μην επισημάνει κάποιος τα στοιχεία που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρώτα απ’ όλα ο Μπαρτζώκας ξέρει τον Ντόρσεϊ και ο Ντόρσεϊ τον Μπαρτζώκα με ότι αυτό συνεπάγεται για την συνεργασία και την προσαρμογή του παίκτη.

Επίσης είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Ντόρσεϊ θα μπει σε μια ομάδα που ξέρει πολλούς από τους παίκτες της κι αυτό είναι επίσης ένα στοιχείο που μετράει πολύ.

Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας ότι ο Ντόρσεϊ θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κι αυτό δίνει ένα έξτρα κίνητρο στον ομογενή γκαρντ.

Ο Μπαρτζώκας λοιπόν βάζει στην «μηχανή» της ομάδας του έναν παίκτη που ξέρει πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού και ο προπονητής των πειραιωτών γνωρίζει καλά πως θα κερδίσει το 100% του διεθνούς γκαρντ.

Ο Ντόρσεϊ θα γυρίσει στον Πειραιά έχοντας υλοποιήσει το όνειρο της συμμετοχής στο NBA και στο μυαλό του δεν θα υπάρχει η σκέψη των ΗΠΑ. Κι αυτό είναι κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην παρουσία του παίκτη στον Ολυμπιακό.

Ο Ντόρσεϊ παίρνει την θέση του Κάνααν στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» και αν ξεπεράσει τα στατιστικά της πρώτης του «θητείας» στην ομάδα του λιμανιού θα μιλάμε για μια απόλυτα επιτυχημένη μεταγραφή.

Αν δηλαδή ο Ντόρσεϊ «πιάσει» έναν μέσο όρο 14,5 πόντων στην Ευρωλίγκα και λίγο παραπάνω στο ελληνικό πρωτάθλημα τότε θα μιλάμε για τις καλύτερες επιδόσεις του Ντόρσεϊ στο πιο ανταγωνιστικό επίπεδο.

Ο ομογενής γκαρντ δεν μπόρεσε να βρει τον χρόνο συμμετοχής που ήθελε στην Φενέρ, αλλά κυρίως δεν κατάφερε να ταιριάξει με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Τώρα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα θα βρει ξανά έναν προπονητή που τον πιστεύει κι αυτό αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο δεύτερη «θητεία» του Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό.

Ειδήσεις Σήμερα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ