Το… άλλο καλοκαίρι του Ολυμπιακού, η αντίστροφη μέτρηση και τα μεγάλα φιλικά

Το… άλλο καλοκαίρι του Ολυμπιακού, η αντίστροφη μέτρηση και τα μεγάλα φιλικά

Η πολυτέλεια της αποφυγής των καλοκαιρινών προκριματικών και η δουλειά του Μεντιλίμπαρ με το νέο Ολυμπιακό που φέρνει εκπλήξεις…

Ξεκίνησαν δουλειά και «τρέχουν», ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ. Έχουν γρήγορα-γρήγορα μπροστά τους τα προκριματικά του καλοκαιριού για να μπουν στις τελικές φάσεις των διοργανώσεων, μια που οι όμιλοι μας τελείωσαν. Με πίεση και άγχος για να συνδυάσουν μεταγραφές, αποχωρήσεις, νέο προπονητή ο ΠΑΟ και βεβαίως τα αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ, οι άλλοι δύο την συμμετοχή στην League Phase των Κόνφερενς και Γιουρόπα Λιγκ, ΑΕΚ και ΠΑΟ αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα; Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει την ηρεμία που κέρδισε με το «σπαθί» του μέσα από την μαγική πορεία στο Κόνφερενς Λιγκ έως την 29η Μαίου και το «χρυσό» γκολ του Ελ Καμπί που έβαλε στο πάνθεον της ερυθρόλευκης ιστορίας την ΟΠΑΠ Αρένα, έβγαλε στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του και έφερε το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο σε συλλογικό επίπεδο στην Ελλάδα (μετά από αυτό της Κ19).

Διαβάστε επίσης: Ελβετία – Γερμανία 1-1: «Κανονιά» του Φίλκρουγκ στις καθυστερήσεις και πρώτα τα «πάντσερ»

Το μπόνους αυτής της μεγαλειώδης πορείας ήταν η απευθείας συμμετοχή στα τελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Καλές 25 Σεπτέμβρη λοιπόν, δύο μήνες αργότερα από την αναγκαστική ταλαιπωρία και δοκιμασία για τους άλλους τρεις. Μια ηρεμία που μας γυρίζει αρκετά χρόνια πριν, με μια νορμάλ προετοιμασία αφού ξεκουράστηκαν οι παίκτες όσο έπρεπε, και όχι σκάρτες δύο εβδομάδες μετά από σχεδόν 11 μήνες σερί δουλειάς, και με την άνεση του χρόνου για να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις με το απαραίτητο πλάνο. Ο Ολυμπιακός που μέχρι τώρα έχει «δέσει» τον Τζολάκη και έχει αποκτήσει τον Στάμενιτς.

Και κοντοζυγώνει η ώρα που θα έχουμε απαντήσεις και για τα συμβόλαια που λήγουν την Κυριακή και για τους δανεικούς και για τους στόχους που έχουν κυκλώσει Μεντιλίμπαρ και διοίκηση. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Εκεί στις 10 ή λίγο μετά του Ιούλη που θα μαζευτούν στον Ρέντη για εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις να είναι όσο περισσότεροι γίνεται με το… παζλ του νέου Ολυμπιακού να «γεμίζει». Με τον Μεντιλίμπαρ να έχει την δουλειά για μια νέα δύσκολη και άκρως απαιτητική σεζόν, στα 100 χρόνια του συλλόγου όπου το πρωτάθλημα προφανέστατα είναι ο μεγάλος στόχος. Δύο χρόνια διάλλειμα ήταν αρκετά. Και όταν το ένα από αυτά συνοδεύεται με Κύπελλο Ευρώπης; Αντέχονται ευκολότερα νομίζω ε;

Κάθε χρονιά όμως, όπως σωστά είπε και ο Μεντιλίμπαρ, είναι νέα. Και ότι έγινε πέρσι, έγινε και πάμε για τους νέους στόχους. Με τον Ολυμπιακό να φιξάρει μέσα στην εβδομάδα το προπονητικό κέντρο στο Ρότερνταμ και μαζί τα τέσσερα φιλικά που θα δώσει εκεί. Ο «Μεντί» θέλει όσο το δυνατόν πιο δυνατά ματς, ειδικά μετά τις 27 Ιουλίου που λογικά η ομάδα θα επιστρέφει στην Αθήνα. Με το μεγάλο φιλικό με την Νότιγχαμ στο Καραϊσκάκη να έρχεται ενώ στην Ιταλία αναφέρουν πως θα δούμε και τον Ολυμπιακό στην Ρώμη, απέναντι στην Ρόμα, εκεί στις αρχές του Αυγούστου. Ο Μεντιλίμπαρ που θέλει να έχει πανέτοιμο τον Ολυμπιακό για την πρώτη σέντρα στο πρωτάθλημα σε μια σεζόν που θα κληθεί να τον οδηγήσει στην κορυφή παντού, μαζί με μια ακόμη σπουδαία πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ