Η Αργεντινή, η Βραζιλία και οι άλλοι

Η Αργεντινή, η Βραζιλία και οι άλλοι

Εκτός από το Euro μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Κόπα Αμέρικα, που διεξάγεται στις ΗΠΑ, εκεί όπου η «αλμπισελέστε» φαίνεται έτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ενώ η Βραζιλία θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να την κοντράρει.

Την μερίδα του λέοντος στο ενδιαφέρον μπορεί να «κλέβει» το Euro, όμως, ακόμα μια πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση διεξάγεται στις ΗΠΑ. Το Κόπα Αμέρικα, στο οποίο συμμετέχουν οι δέκα χώρες που έχουν συγκροτήσει την CONMEBOL και άλλες έξι ομάδες, που κέρδισαν τη συμμετοχή τους στον αγωνιστικό χώρο.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του τουρνουά, ενώ απομένουν δυο παιχνίδια, το Κολομβία – Παραγουάη και το Βραζιλία – Κόστα Ρίκα για να ολοκληρωθεί η 1η αγωνιστική, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Αργεντινή είναι το φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη φορά, καθώς το είχε πετύχει και το 2021.

Διαβάστε επίσης: Ελβετία – Γερμανία 1-1: «Κανονιά» του Φίλκρουγκ στις καθυστερήσεις και πρώτα τα «πάντσερ»

Για την ακρίβεια, η «αλμπισελέστε» είναι η ομάδα που έχει στο παλμαρέ της τις περισσότερες κατακτήσεις τίτλων (15) στη διοργάνωση, συγκατοικώντας, στην κορυφή της σχετικής λίστας με την Ουρουγουάη.

Η τελευταία ξεκίνησε δυνατά, με τη νίκη της με 3-1 επί του Παναμά, δύσκολα, όμως, φαίνεται ότι θα μπορέσει να ρίξει την Αργεντινή από τον «θρόνο» της. Ακόμα, άλλωστε και να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της, την οποία διεκδικεί με τις τις ΗΠΑ, αν τα πράγματα κυλήσουν χωρίς εκπλήξεις, στα ημιτελικά θα βρεθεί απέναντι στη Βραζιλία.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και το ντεμπούτο της τελευταίας στη διοργάνωση, στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα. Η παρέα των Βινίσιους και Ροντρίγκο, φαντάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή ως η μοναδική που μπορεί να αμφισβητήσει τα πρωτεία της Αργεντινής. Θα πρέπει, όμως, να το αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο.

Σε ότι αφορά την Αργεντινή, μπορεί να μην έθελξε με την απόδοση της κόντρα στον Καναδά, η νίκη, όμως, με 2-0 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της διαφοράς ποιότητας των δύο αντιπάλων, αλλά και του ατομικού ταλέντου των παικτών του Σκαλόνι, με τον Μέσι να είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης.

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στη διοργάνωση, ξεχωρίζει η ήττα – έκπληξη του Εκουαδόρ από τη Βενεζουέλα, για την 1η αγωνιστική. Ακόμα, το Μεξικό ξεκίνησε με δεξί, επικρατώντας με 1-0 απέναντι στην Τζαμάικα, ενώ από την πορεία που θα κάνει στο Κόπα Αμέρικα, θα κριθεί και η παραμονή του Λοσάνο στην τεχνική ηγεσία.

YΓ. Η Ισπανία είναι από τις ομάδες που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις με τη μέχρι τώρα πορεία της στο Euro. Το πόσο θα προχωρήσει, όμως, στη διοργάνωση η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε, θα εξαρτηθεί από τον χαρακτήρα που θα δείξουν οι παίκτες της στις επόμενες φάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ