Το παρελθόν δεν παίζει… μπάλα

Το παρελθόν δεν παίζει… μπάλα

Η Κροατία δεν είναι η ομάδα που έλαμπε σε προηγούμενες διοργανώσεις και ψάχνει να βρει λύσεις...

Μπορεί να έχει περάσει σχεδόν μια ώρα από το τέλος του αγώνα της Αλβανίας με την Κροατία, αλλά οι Κροάτες μάλλον δεν έχουν ακόμα καταλάβει πως… κατάφεραν να χάσουν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους και πιο συγκεκριμένα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το τελικό 2-2 που διαμορφώθηκε με το γκολ του Γιασούλα στο 95’ φέρνει τους Κροάτες αντιμέτωπους με το «φάντασμα» του αποκλεισμού από την επόμενη φάση της διοργάνωσης, με την κατάσταση να είναι πολύ ζόρικη για την ομάδα του Ντάλιτς.

Διαβάστε επίσης: «Με Έσε η αποστολή της Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» (pic)

Οι Κροάτες, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 11΄, κατάφεραν να κάνουν το δύσκολο καθώς πέτυχαν δύο γκολ και προηγήθηκαν (2-1) στο 76’, αλλά πλήρωσαν την αφέλεια που έδειξαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Γιατί μόνο η λέξη «αφέλεια» μπορεί να χαρακτηρίσει την εικόνα που είχε η Κροατία στα εφτά λεπτά των καθυστερήσεων. Σ’ ένα διάστημα που η Αλβανία βγήκε μπροστά κυνηγώντας το γκολ της ισοφάρισης, η Κροατία πίστεψε πως το παιχνίδι είχε κριθεί. Έλα όμως που διαιτητής δεν είχε σφυρίξει λήξη κι όταν το έκανε το σκορ ήταν 2-2.

Μια πρόχειρη ματιά στα τελευταία λεπτά του αγώνα είναι αρκετή για να φανερώσει την έλλειψη συγκέντρωσης των Κροατών, αφού οι Αλβανοί βρήκαν τέσσερις μεγάλες φάσεις για να πετύχουν γκολ και σε μια εξ αυτών τα κατάφεραν.

Και ήταν ένα «γκολ» που… πλήγωσε πολύ τους Κροάτες καθώς η «παρέα» του Λούκα Μόντριτς χρειάζεται ένα μικρό «θαύμα» για να συνεχίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Κροάτες μπορεί να πίεσαν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο την αμυντική γραμμή της Αλβανίας, μπορεί να σκόραραν δύο φορές, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως δεν θυμίζουν την μεγάλη ομάδα περασμένων διοργανώσεων.

Κι αυτή δεν είναι μια διαπίστωση που αφορά μόνο το σημερινό παιχνίδι, αλλά έχει να κάνει και με την εικόνα που είχαν οι Κροάτες στο πρώτο τους ματς στον όμιλο, όπου ηττήθηκαν με 3-0 από την Ισπανία.

Ναι, το παρελθόν της κροατικής ομάδας είναι ένδοξο και η ομάδα του Ντάλιτς έχει να παρουσιάσει τεράστιες επιτυχίες σε μεγάλες διοργανώσεις αλλά το παρελθόν δεν παίζει μπάλα.

Και η αλήθεια είναι πως η Κροατία φανέρωσε πολλές αδυναμίες στα δύο παιχνίδι της στο Euro 2024, δείγμα κι αυτό της ανάγκης για ανανέωση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Η Κροατία είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει πως να «χτίσει» την επόμενη φουρνιά και ίσως αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να είναι και το τέλος για κάποιους τεράστιους παίκτες, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στη «δύση» της καριέρας τους.

Τώρα, μετά την ισοπαλία με την Αλβανία, οι Κροάτες θα περιμένουν πως και πως το αποτέλεσμα του μεγάλου αυριανού ντέρμπι του ομίλου, ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιταλία, θέλοντας προφανώς νίκη των Ισπανών, έτσι ώστε στο ματς με την «Σκουάντρα Ατζούρα» να τα παίξουν όλα για όλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ