Έδειξε «μέταλλο» η Πορτογαλία

Έδειξε «μέταλλο» η Πορτογαλία

Οι Πορτογάλοι έδειξαν με την ανατροπή που πέτυχαν ότι είναι ομάδα που έχει νοοτροπία νικητή

Η Πορτογαλία βρήκε το γκολ της νίκης κόντρα στην Τσεχία (2-1), στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά αυτό που πλέον σκέφτονται οι Πορτογάλοι δεν είναι το φινάλε – θρίλερ, αλλά οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί που κατέκτησαν στην πρεμιέρα τους στο Euro.

Ο Μαρτίνεθ έκανε τρεις αλλαγές στο 90’ και μια εξ αυτών έμελλε να λυτρώσει την ομάδα του, με τον Κονσεϊσάο να εκμεταλλεύεται το λάθος της τσέχικης άμυνας και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Πορτογαλία έπαιξε με την…φωτιά κόντρα στους Τσέχους και λίγο έλλειψε να πληρώσει ακριβά την φλυαρία που είχε μέχρι το 60’.

Γιατί ναι μεν ήταν πολύ καλύτερη από την Τσεχία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν είχε την καλή τελική προσπάθεια σε φάσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Αυτό που σίγουρα δεν μπορεί ν’ αρνηθεί κάποιος στην Πορτογαλία, είναι ότι έδειξε το «μέταλλο» από το οποίο είναι φτιαγμένη.

Έδειξε τον χαρακτήρα της όταν τα πράγματα έγιναν ζόρικα και θυμίζουμε ότι το Βέλγιο δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα από την Σλοβακία, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Και η ψυχρολουσία για την πορτογαλική ομάδα ήταν μεγάλη καθώς δέχθηκε γκολ στην πρώτη αξιόλογη επίθεση που έκανε η Τσεχία, αλλά πρέπει να αναγνωρίσει κάποιος στους Πορτογάλους ότι βρήκαν την δύναμη να φτάσουν στην ανατροπή κι αυτό δεν ήταν εύκολο.

Το σοκ ήταν μεγάλο για την «παρέα» του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά είπαμε, η Πορτογαλία έβγαλε αντίδραση και πίεσε ακόμα περισσότερο την αμυντική γραμμή της Τσεχίας.

Θα μπορούσε να έχει καλύτερη αγωνιστική εικόνα η ομάδα του Μαρτίνεθ; Ασφαλώς και θα μπορούσε. Θα μπορούσε να έχει νικήσει με λιγότερο άγχος; Φυσικά και θα μπορούσε, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

Αυτό που μετράει στο τέλος του αγώνα είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών και είναι μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα, να εκμεταλλευτεί τα λάθη των αντιπάλων της.

Και η Πορτογαλία δεν είπε όχι στα «δώρα» που έκαναν οι Τσέχοι, καθώς ένα αυτογκόλ και μια κακή απομάκρυνση της μπάλας έδωσαν την δυνατότητα στους Πορτογάλους να πάρουν το ματς.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει μια ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αγωνίστηκε για έκτη φορά σε τελική φάση Euro.

Η αρχή έγινε το 2004 στην Πορτογαλία, εκεί που η Ελλάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και ακολούθησαν πέντε ακόμα διοργανώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ