Το παρόν του Ολυμπιακού «φωτίζει» το μέλλον…

Το παρόν του Ολυμπιακού «φωτίζει» το μέλλον…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει «εκτοξεύσει» το brand name του Ολυμπιακού, ειδικά μετά την κατάκτηση του Conference League και τα όνειρα συνεχίζονται...

Ο Ολυμπιακός γιορτάζει λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής την μεγαλύτερη, την ενδοξότερη στιγμή της ιστορίας του. Και σήμερα, 14 χρόνια από την μέρα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε το τιμόνι του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, μπορεί ξεκάθαρα να ισχυριστεί κάποιος ότι ο θρύλος είναι σε τροχιά «απογείωσης».

Υπάρχουν πολλά σημεία αναφοράς σε αυτή την διαδρομή των 14 χρόνων, ωστόσο η κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου από την ομάδα του λιμανιού, είναι πάνω απ’ όλα.

Πολύ απλά γιατί αυτή ήταν η μεγάλη «κάψα» του κόσμου του Ολυμπιακού και οι οπαδοί των πειραιωτών είδαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πραγματοποιεί την υπόσχεση που είχε δώσει πριν από 14 χρόνια, αναλαμβάνοντας τις τύχες της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε μιλήσει για μια τεράστια προσπάθεια να φτάσει η ομάδα του λιμανιού όσο το δυνατόν ψηλότερα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και η αλήθεια είναι πως έγιναν μεγάλα βήματα και φέτος έγινε και το άλμα με την κατάκτηση του Conference League.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπράουν, ο Μπόλντγουιν και ο Παναθηναϊκός: «Ήταν δύσκολα…»

Σ’ αυτά τα 14 χρόνια ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλούς τίτλους αλλά παράλληλα είδε και την ευρωπαϊκή καταξίωση να έρχεται. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι μέσα από μεγάλες επιτυχίες στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν να μπουν στο top 25 στο ranking της UEFA.

Και ήταν αναμφίβολα μεγάλη υπόθεση να βρίσκεται μια ελληνική ομάδα τόσο ψηλά στην βαθμολογία της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Και φέτος έγινε πραγματικότητα το όνειρο εκατομμυρίων οπαδών του συλλόγου, με τον Ολυμπιακό να κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο. Όχι μόνο η πρώτη ομάδα που πήρε το Conference, αλλά και η ομάδα Κ 19, της ακαδημίας των πειραιωτών, που κατέκτησε το Youth League.

Πλέον δεν είναι όνειρο, είναι η πραγματικότητα.

Ο Ολυμπιακός έχει ισχυροποιήσει σε μεγάλο βαθμό ή για ν’ ακριβολογούμε, έχει «εκτινάξει» το brand name του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τα όσα έγιναν την παραμονή του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στο Λονδίνο, φανερώνουν πόσο «ψήλωσε» ο σύλλογος του Πειραιά στην Ευρώπη.

Όλοι στην αγγλική πρωτεύουσα συζητούσαν για την τεράστια επιτυχία της ομάδας του λιμανιού και ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» είχε κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανος για τα κατορθώματα του Θρύλου.

Η ομάδα του λιμανιού ανήκει στο κλαμπ των συλλόγων που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο κι αυτό ήταν μια υπόσχεση του Βαγγέλη Μαρινάκη στον κόσμο της ομάδας.

Μια υπόσχεση που έγινε πράξη και ήταν δίκαιο να γίνει πράξη, με βάση την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού. Γιατί πολύ απλά, ο πρόεδρος του πίστεψε στη δυναμική που έχει αυτή η ομάδα και ο κόσμος της.

Τα πάντα είναι πλέον διαφορετικά για τους «ερυθρόλευκους», καθώς το πρεστίζ του συλλόγου είναι τεράστιο έχοντας στην τροπαιοθήκη ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Δείτε μόνο τα όσα μετέδωσαν τα μεγαλύτερα τηλεπτικά δίκτυα του κόσμου για την κατάκτηση του Conference αλλά και για τους πανηγυρισμούς των οπαδών του συλλόγου σε όλη την Ελλάδα, για να διαπιστώσετε την γιγάντωση του Ολυμπιακού.

Και η αλήθεια είναι πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε μεγάλη προσπάθεια αυτά τα 14 χρόνια, για να πανηγυρίσει ο κόσμος του Ολυμπιακού αυτή την μοναδική επιτυχία.

Δεν είναι όμως μόνο όσα έγιναν από τον Ιούνιο του 2010 και μετά, δεν είναι μόνο το φετινό «θαύμα» με την κατάκτηση του Conference League.

Ο πρόεδρος της ομάδας του Πειραιά έχει εδώ και χρόνια τονίσει μια φράση που είναι πλέον moto για τον τρόπο που σχεδιάζει το μέλλον του ο Ολυμπιακός.

«Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε» κι αυτό ακριβώς σκέφτεται και για το αύριο ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του λιμανιού, καθώς το όραμα για τον Ολυμπιακό του μέλλοντος είναι τώρα ακόμα μεγαλύτερο.

Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου δεν ήταν το τέλος της διαδρομής, είναι μια νέα αρχή για την ομάδα του Πειραιά, είναι ένα νέο ξεκίνημα για την επίτευξη του επόμενου στόχου, ενός ακόμα μεγαλύτερου στόχου.

Το παρόν του Ολυμπιακού είναι λαμπερό και αναμφίβολα «φωτίζει» το μέλλον του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει «χαράξει» πορεία και ατενίζει με αισιοδοξία και πλάνο την συνέχεια, θέτοντας ακόμα υψηλότερους στόχους.

Γιατί είναι δεδομένο πως τα όνειρα υπάρχουν και τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από τον Ολυμπιακό και τα όσα κατάφερε φέτος η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ