Ο Γκος «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό

Ο Γκος «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό

Ο Αμερικάνος γκαρντ του Ολυμπιακού ήταν και πάλι εντυπωσιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στην σειρά των τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 89-84 και το πλεονέκτημα έδρας άλλαξε χέρια.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τον στόχο τους, στην έδρα των «πράσινων» και τώρα θέλουν να κάνουν το 2-0 στο αυριανό παιχνίδι των δύο ομάδων στο ΣΕΦ.

Διαβάστε επίσης: Το «ματ» του Μπαρτζώκα ήρθε από το «ζωγραφιστό»

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη στο ΟΑΚΑ γιατί πολύ απλά «έβαλε» στο παιχνίδι πολλούς παίκτες και πήρε πράγματα απ’ όλους.

Η εμφάνιση για παράδειγμα του Μιλουτίνοφ ήταν συγκλονιστική αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι πρόσφεραν πολλά Τόμας Γιουόκαπ και Γουίλιαμς Γκος.

Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Μπαρτζώκας, καθώς ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» είδε την ομάδα του να είναι συγκεντρωμένη στον στόχο.

Πάμε όμως να σταθούμε στην εμφάνιση του Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, ο οποίος είναι παίκτης – κλειδί για τον Ολυμπιακό στα παιχνίδια με τους «πράσινους».

Μια ματιά στις επιδόσεις του Αμερικανού στις κόντρες Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος ότι ο Γκος «πληγώνει» το «τριφύλλι» κάνοντας μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις του απέναντι στους «πράσινους».

Ο Γκος είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος για τον Μπαρτζώκα σε ότι αφορά τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό και η παρουσία του στο παρκέ έχει καταλυτικό χαρακτήρα για την ομάδα του λιμανιού.

Στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 88-78 στο ΟΑΚΑ και ο Αμερικανός είχε μετρήσει 16 πόντους και τρεις ασίστ.

Στην ήττα των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ με 66-54, ο Γκος είχε πετύχει 14 πόντους και είχε μια ασίστ, αλλά η ομάδα του δεν κατάφερε ν’ αποφύγει την ήττα.

Στην ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 85-80, ο Αμερικανός του Ολυμπιακού είχε σημειώσει 16 πόντους ενώ είχε και εφτά ασίστ.

Στη νίκη των πειραιωτών με 69-58 στο Κύπελλο δεν είχε αγωνιστεί, ενώ στην επικράτηση των «ερυθρόλευκων» με 71-65 είχε εφτά πόντους και μία ασίστ.

Στη νίκη των «πράσινων» με 77-71 στο ΟΑΚΑ, ο Γκος είχε 18 πόντους και τρεις ασίστ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό.

Τέλος, στον χθεσινό πρώτο τελικό του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη με 89-84 και ο Αμερικανός γκαρντ ήταν και πάλι εξαιρετικός, έχοντας 16 πόντους και τρεις ασίστ, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην επικράτηση των πειραιωτών.

Σε ότι αφορά τώρα τον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος, το ζητούμενο για την ομάδα του Πειραιά είναι να μην χάσει την συγκέντρωσή της.

Ήταν σίγουρα σημαντικό το 1-0 που έκανε ο Ολυμπιακός αλλά τώρα οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να κάνουν το μεγαλύτερο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τίποτε δεν έχει κριθεί κι αυτό πρέπει να το έχουν υπόψιν ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ