Τι κάνει μπορώ να το περιγράψω. Πως το κάνει, όμως, είναι θέμα ειδικών…

Τι κάνει μπορώ να το περιγράψω. Πως το κάνει, όμως, είναι θέμα ειδικών…

Τόσα χρόνια παρακολουθώ μπάλα αλλά αυτό που κάνει ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί δεν το έχω συναντήσει.

Γίνει μια επιτροπή ειδικών της ΟΥΕΦΑ για να μελετήσει τον τρόπο παιχνιδιού του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Να αποκωδικοποιήσει τον τρόπο που κινείται μέσα στο γήπεδο. Να εξηγήσει πως εκτός μεγάλης περιοχής ως παίκτης παρουσιάζει ελάχιστο ενδιαφέρον και μέσα σε αυτή μεταμορφώνεται.

Πως είναι δυνατό ένας παίκτης με ελάχιστο ρεπερτόριο σε ντρίπλα και προσποίηση, με ελάχιστες ασίστ, ένας παίκτης με ισχνή ικανότητα να χρησιμοποιεί το δεξί του μπόδιο στις επαφές με την μπάλα, να οδηγεί με δικά του γκολ μια ομάδα στην κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου. Πως είναι δυνατό να δηλώνει ό αντίπαλος προπονητής ότι θα του περάσει αλυσίδες ώστε να τον κρατήσει κλειδωμένο να του κάνει τη ζημιά στην παράταση.

Το θέμα δεν είναι απλό και δεν νομίζω πως ο ίδιος ο Αγιούμπ μπορεί να μας δώσει με σαφήνεια μια ποδοσφαιρική εξήγηση. Τόσα χρόνια παρακολουθώ μπάλα και τέτοιο… πράγμα δεν έχω συναντήσει. Γυρίζω πίσω στη δεκαετία του ογδόντα, τότε που η ΑΕΚ είχε φέρει τον Δανό Χένρικ Νίλσεν για να βρω μια ορισμένη αναλογία.

Μια χαρά τα κατάφερναν ως το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης οι αμυντικοί της Φιορεντίνα. Δυο φορές βρέθηκε μέσα στην περιοχή με την μπάλα στην κατοχή του ο Ελ Κααμπί. Και στις δυο ήταν αδύνατο να εκτελέσει απευθείας. Έκανε το κοντρόλ, τον πρόλαβαν και αυτό ήταν.

Εδινε μάχες στον αέρα μετά τα βολέ του Τζολάκη πρέσαρε με συνέπεια και αυτό ήταν όλο. Ισως, και οι αμυντικοί της Φιορεντίνα να είχαν θεωρήσει ότι ξεμπέρδεψαν με τον δαίμονα από τον Μαρόκο. Με τον Ποντένσε και τον Φορτούνη εκτός παιχνιδιού, αναρωτιόμουν ποιος θα ήταν αυτός που θα πέρναγε την μπάλα στον σέντερ φορ.

Σκεφτόμουν βλέποντας το ματς μήπως ήταν η ώρα να μπει και να δοκιμάσει την τύχη του ο Ελ Αραμπί που ξέρει να δημιουργεί ακόμα και για τον εαυτό του. Την ώρα που σκεφτόμουν ότι ο Μεντιλίμπαρ δεν θα το κάνει αυτό γιατί ο Ελ Κααμπί είναι σίγουρος για τα πέναλτι, όλα άλλαξαν!

Ο Ιμπόρα κερδίζει μονομαχία στον αέρα και τροφοδοτεί πλάγια αριστερά τον αεικίνητο Σαντιάγκο Εσσε. Ο Μιλένκοβιτς κάνει κίνηση να βγει μπροστά και αφήνει την επιτήρηση του Ελ Κααμπί στον Ρανιέρι που είχε περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι.

Ο Ελ Κααμπί κάνει γρήγορα μια κίνηση για να μην βρεθεί εκτεθειμένος κι όταν η μπάλα φεύγει σε σχετικά χαμηλό ύψος από τα πόδια του αργεντινού συμπαίκτη του, κάνει λίγα βήματα και βουτάει προλαμβάνοντας τον αντίπαλό του κι ας βρισκόταν μπροστά του. Αυτό ήταν. Η Φιορεντίνα βρέθηκε στο καναβάτσο. Ούτε οφσάιντ ούτε επιθετικό φάουλ!

Ο δολοφόνος από το Μαρόκο έψαχνε την μια επαφή. Την έψαχνε σε ολόκληρο το παιχνίδι και την βρήκε στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης. Μια επαφή. Ούτε σόλο με την μπάλα ούτε ντρίπλες ούτε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Ολη η δουλειά μέσα κι έξω από την μικρή περιοχή. Εκεί γύρω είναι πάντα ο Ελ Καμπί. Κι αλλοίμονο αν βρει τα στόπερ αφηρημένα έστω και για κλάσματα δευτερολέπτου. Τι κάνει μπορώ να το περιγράψω. Πως το κάνει, όμως, είναι θέμα ειδικών…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ