Ο «κρυφός άσος» του Μέντι ήταν ο Γιόβετιτς

Ο «κρυφός άσος» του Μέντι ήταν ο Γιόβετιτς

Ο Μαυροβούνιος επιθετικός έκανε άνω κάτω την άμυνα της Φιορεντίνα

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε πανάξια το τρόπαιο του Conference League, επικρατώντας στον τελικό της Φιορεντίνα με 1-0 και εδώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον να σταθούμε στην τακτική των δύο ομάδων και τα πρόσωπα που έκριναν το παιχνίδι.

Το ολονύκτιο πάρτι που στήθηκε σε όλη την χώρα έκλεψε την παράσταση από το αγωνιστικό σκέλος, καθώς οι εικόνες ήταν συγκλονιστικές, αλλά έχει ενδιαφέρον και μάλιστα μεγάλο να εστιάσει κάποιος στα στοιχεία που έκριναν το μεγάλο παιχνίδι.

Αυτό που πρέπει βεβαίως να σημειωθεί είναι ότι όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις.

Υπήρξαν όμως και κάποιες κινήσεις, που έκαναν την διαφορά και πρώτη όλων ήταν η χρησιμοποίηση του Στέφαν Γιόβετιτς.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ότι είχε καλύτερα πατήματα από την αντίπαλό του, είχε περισσότερες δυνάμεις και πίεζε πολύ τους «βιόλα».

Και στο 73ο λεπτό, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε την κίνηση που έμελλε ν’ αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την ροή του τελικού.

Η είσοδος του Γιόβετιτς διαμόρφωσε νέα δεδομένα υπέρ του Ολυμπιακού στο παιχνίδι και φάνηκε πως η Φιορεντίνα δεν μπόρεσε να βρει τρόπο για ν’ αντιμετωπίσει τον Μαυροβούνιο.

Ο διεθνής επιθετικός ήταν αυτό ακριβώς που είχε ανάγκη εκείνη την στιγμή η ομάδα του λιμανιού για να πάρει το «πάνω χέρι» στον τελικό και αυτό έγινε.

Ο Γιόβετιτς έδωσε πολλά πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ξεκινώντας από καλά κρατήματα μπάλας, δημιουργία με καλές μεταβιβάσεις αλλά και κερδισμένα φάουλ σε καλές θέσεις από τα άκρα.

Απείλησε την ιταλική εστία μ’ ένα εξαιρετικό σουτ, αναγκάζοντας τον πορτιέρε της Φιορεντίνα σε μεγάλη απόκρουση και παράλληλα έδωσε μεγάλο στήριγμα στον Ελ Κααμπί.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο πως από την στιγμή που ο Μαυροβούνιος πέρασε στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλά μέτρα στο γήπεδο.

Ο Γιόβετιτς έχει «φάει με το κουτάλι» τα μεγάλα παιχνίδια και είναι παίκτης με ποιότητα. Το απέδειξε και στον μεγάλο τελικό κόντρα στους «βιόλα» και η απόφαση του «Μέντι» να τον περάσει στο ματς αποδείχθηκε λυτρωτική για την ομάδα του λιμανιού.

Η αμυντική γραμμή των Ιταλών δεν κατάφερε να βρει «απαντήσεις» στο μαρκάρισμα του διεθνούς άσου και η αλήθεια πως η παρουσία του Γιόβετιτς στην εντεκάδα του Ολυμπιακού «χάλασε» το μυαλό της άμυνας των «βιόλα».

Θυμίζουμε πως και στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, ο Γιόβετιτς πέρασε στο παιχνιδι σαν αλλαγή και ήταν από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0 αλλά τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν και ο Μαυροβούνιος είχε εντυπωσιακή απόδοση, πετυχαίνοντας μάλιστα και το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ