Ο Θρύλος είναι η μεγαλύτερη δύναμη της χώρας

Ο Θρύλος είναι η μεγαλύτερη δύναμη της χώρας

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός της χώρας και ο γίγαντας κόσμος του γράφει μοναδική ιστορία πίστης και αφοσίωσης

Το ποδόσφαιρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κοινωνία, είναι φαινόμενο που δίχως άλλο επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων.

Δεν κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας με την συγκεκριμένη αναφορά, ούτως ή άλλως μεγάλες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών έχουν πολλάκις επισημάνει την επιρροή του ποδοσφαίρου σε πολλές εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Διαβάστε επίσης: Ο Ελ Κααμπί έσπασε ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο και ξεπέρασε τον Μέσι (vid)

Κι αυτό που έζησε η Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης μετά την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό, φανερώνει του λόγου το αληθές.

Η «κόκκινη» λαοθάλασσα που απλώθηκε σε κάθε γωνιά της χώρας αλλά και σε άλλες ηπείρους, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Αυστραλία επιβεβαίωσε με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο ότι ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός της Ελλάδας και ο κόσμος του η μεγαλύτερη δύναμη που υπάρχει στη χώρα.

Η «έκρηξη» συναισθημάτων και η παρουσία στους δρόμους όλης της Ελλάδας χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας, δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό, που όμοιο του δεν είχε ζήσει η χώρα γι’ άλλον σύλλογο.

Οι πανηγυρισμοί που κράτησαν όλη τη νύχτα και ο τρόπος με τον οποίο εξέφρασαν την χαρά τους εκατομμύρια οπαδοί του Ολυμπιακού αποδεικνύουν και την μοναδική σύνδεση που υπάρχει μεταξύ ομάδας και κόσμου.

Κι είναι μια σύνδεση που αναμφίβολα έχει σφυρηλατηθεί μέσα από χαρές, γιορτές αλλά και ήττες, γιατί όπως και το κάνουμε στα δύσκολα οι σχέσεις γίνονται πιο ισχυρές.

Ο Ολυμπιακός είναι αναμφίβολα κοινωνικό φαινόμενο στην χώρα μας, είναι ο σύλλογος με την μεγαλύτερη δυναμική αλλά πρέπει να γίνει πάνω απ’ όλα μια ειδική μνεία στην σχέση του συλλόγου με τον κόσμο του.

Είναι άραγε τυχαία η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς; Όχι βέβαια, τίποτε δεν έχει γίνει στην… τύχη. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο ποσοτικό και εξηγούμαστε.

Ο τρόπος με τον οποίο κυριαρχεί ο Ολυμπιακός στις ζωές των οπαδών του, στην καθημερινότητα τους, στην βιοπάλη τους δημιουργεί ένα «δέσιμο» που όμοιο του δεν υπάρχει.

Ποιος οργανισμός στην χώρα θα μπορούσε να δημιουργήσει αυτό το ντελίριο μέχρι που βγήκε ο ήλιος; Και δεν μιλάμε φυσικά για κάτι προκαθορισμένο, δεν έχουμε να κάνουμε με μια συγκέντρωση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει κι έγινε με επιτυχία γιατί έγινε σωστή δουλειά από τους διοργανωτές.

Εδώ μιλάμε για μια αυθόρμητη «έκρηξη» χαράς που χωρίς υπερβολή έκανε τη νύχτα μέρα και εκατομμύρια οπαδοί του Θρύλου πήγαν πιο χαρούμενοι σήμερα το πρωί στη δουλειά τους.

Υπήρχαν μαθητές που διάβασαν πιο εύκολα και με πιο ευχάριστη διάθεση, παρά το ότι έρχονται οι εξετάσεις. Υπήρχαν ναυτικοί στα καράβια που έκλαψαν στη μέση του ωκεανού για τον Ολυμπιακό τους.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ιδέα που ενώνει και οι εικόνες από τις χθεσινές μεγαλειώδεις πορείες νίκης σε όλη την Ελλάδα, είναι απόδειξη της τεράστιας δύναμης που έχει αυτός ο οργανισμός.

Που έχεις δύναμη σου Ολυμπιακέ, τον πύρινο σου κόσμο που δεν λυγά ποτέ. Αυτά που έζησε χθες η Ελλάδα και τα οποία μετέδωσαν σήμερα δεκάδες τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, τα κάνει μόνο ο Ολυμπιακός.

Άνθρωποι που έζησαν την μυθική υποδοχή του Λάγιος Ντέταρι στον Πειραιά, το 1988 και ήταν και χθες βράδυ στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, ήταν σίγουροι πως η χθεσινή παρουσία του κόσμου ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη, από το μακρινό 1988.

Και για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι στην υποδοχή του μεγάλου Ούγγρου αρτίστα είχαν βρεθεί 50.000 οπαδοί του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ