Ο αθλητισμός που θέλουμε: Ο Κωνσταντής και ο Γιαννάκης…

Ο αθλητισμός που θέλουμε: Ο Κωνσταντής και ο Γιαννάκης…

Η κίνηση του Τζολάκη και η αντίδραση του μικρού Γιάννη. Τι σημασία έχει πως ο ένας είναι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και ο άλλος φίλαθλος του ΠΑΟΚ;

Ο ΠΑΟΚ νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και συνεχίζει δυνατά για το πρωτάθλημα, οι ερυθρόλευκοι απολύτως λογικά μετά από μια ανεπανάληπτη επιτυχία δεν ήταν 100% ψυχικά και αγωνιστικά έτοιμοι, τόσο γρήγορα για τόσο σημαντικό ματς.

Όπως θα είναι και δύσκολο να συγκεντρωθούν και να παρουσιαστούν πανέτοιμοι σε όλα τα επίπεδα και στα δύο ακόμη ντέρμπι που έρχονται, την Τετάρτη με την ΑΕΚ και την Κυριακή με τον ΠΑΟ παρότι είναι ξεκάθαρο πως παίζεται η ευρωπαϊκή θέση του μέσα από το πρωτάθλημα. Μπορεί να έχει δύο «κανονάκια» ακόμη, ο τελικός του Κυπέλλου και ο δικός του τελικός στην ΟΠΑΠ Αρένα όμως όπως και να έχει καλό θα ήταν να μην μπλέξει.

Διαβάστε επίσης: Η επιστροφή του Μιλουτίνοφ, η κρίσιμη απόφαση του Μπαρτζώκα και η προθεσμία (vids)

Είναι όμως απολύτως κατανοητό και ανθρώπινο όλοι στην ομάδα, ειδικά οι παίκτες να σκέφτονται το ιστορικό ραντεβού της 29ης Μαΐου.

Στην Τούμπα άλλωστε ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε και αυτή την συγκυρία, όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στην Τούμπα που η καλύτερη στιγμή του αγώνα, ίσως και η καλύτερη στιγμή ολόκληρης της σεζόν δεν παίχθηκε στο χορτάρι.

Ήταν μετά το τέλος του ματς, η στιγμή που ο Κωνσταντής πήγε και έδωσε την φανέλα του στον μικρό Γιάννη, γνωστό φίλαθλο του ΠΑΟΚ που τον βλέπουμε με χαρά και σε άλλα γήπεδα της χώρας να παρακολουθεί από κοντά την ομάδα που αγαπάει.

Ο Κωνσταντής και ο Γιαννάκης είναι ο αθλητισμός που θέλουμε. Ο αθλητισμός που θα έπρεπε να έχουμε, η σκηνή που θα έπρεπε να είναι ρουτίνα και όχι «είδηση». Ο Τζολάκης έδωσε την φανέλα του στον μικρό φίλαθλο του ΠΑΟΚ και ο Γιάννης του απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια «Είσαι το καλύτερο παιδί. Μακάρι να πάρετε το Conference».

Πόσο εύκολο είναι να το πεις κανείς αυτό; Πόσο εύκολα είναι στη χώρα μας να βλέπουμε τέτοιες εικόνες. Είναι κατανοητό ο οπαδός να μην θέλει την επιτυχία της ομάδας του άλλου, συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και προσωπικά δεν το θεωρώ κατακριτέο.

Το κακό είναι να μην δέχεσαι πως ο άλλος υποστηρίζει μια άλλη ομάδα και ότι και αυτός έχει δικαίωμα στην χαρά, στο γλέντι, στην επιτυχία. Ο αλληλοσεβασμός είναι το θέμα. Το να μπορείς να κάνεις την πλάκα σου με τον φίλο σου που είναι άλλη ομάδα.

Ο Κωνσταντής Τζολάκης είναι 21 χρονών, ένα παιδί που ζει ένα όνειρο στον Ολυμπιακό. Ο Γιαννάκης είναι μικρότερος και βρίσκει χαρά μέσα από την ομάδα της καρδιάς του, τον ΠΑΟΚ. Δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, μόνο τον αθλητισμό να τους ενώνει. Όπως πραγματικά θα έπρεπε να είναι για όλους, με την πλάκα μας, τα πειράγματά μας, την στεναχώρια, την χαρά, τα έντονα συναισθήματα που σου βγάζει η λατρεία για μια ομάδα μέσα από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλει και όποιο άθλημα μπορεί να αρέσει στον καθένα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ