Μια πορεία σαν παραμύθι, τα «παραμύθια» και η ΟΠΑΠ Αρένα

Μια πορεία σαν παραμύθι, τα «παραμύθια» και η ΟΠΑΠ Αρένα

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε σε ευρωπαϊκό τελικό που τυγχάνει να γίνεται στην γειτονιά μας. Το Κύπελλο θέλει να πάρει, όχι το γήπεδο. Χαλαρώστε λοιπόν…

Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς, με το φτωχό μου το μυαλό τουλάχιστον, τι έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες. Πως από εκείνο το 2-0 στην Λεωφόρο με τον Καρβαλιάλ και την εικόνα αποσύνθεσης που είχε ο Ολυμπιακός φτάσαμε τώρα, 11 Μαΐου να έχει γράψει ιστορία ο σύλλογος με την πρόκριση του στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ! Ξέχωρα από το ότι παίζει ακόμη γερά για το πρωτάθλημα ψάχνοντας ένα επικό 3Χ3 με αρχή το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή την απίθανη, την παραμυθένια πορεία στο Κόνφερενς με τον «μάγο» Μεντιλίμπαρ να μεταμορφώνει τον Ολυμπιακό σε ομαδάρα ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια, κάνοντας «σκόνη» ακόμη και την 4η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, Άστον Βίλα. Μετά από Φερεντσβάρος, Μακάμπι και Φενέρ.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 16-8: Το σήκωσαν κι αυτό οι ερυθρόλευκοι (vid)

Θα χρειαστούμε καιρό για να συνειδητοποιήσουμε τι έχει πετύχει φέτος αυτός ο Ολυμπιακός. Πως από την «κόλαση» πήγε στον «παράδεισο» γράφοντας την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του με την συμμετοχή στον τελικό του Κόνφερενς. Μέχρι τις 29 του Μάη βέβαια που ελπίζει να αποδειχθεί η πιο ιστορική μέρα για τον Ολυμπιακό κατακτώντας το τρόπαιο απέναντι στην ισχυρή Φιορεντίνα. Ματς δύσκολο αλλά αυτός ο Ολυμπιακός με την φόρα που έχει πάρει δείχνει ικανός για όλα.

Όλα αυτά την ώρα που από την στιγμή που φιξαρίστηκε η πρόκριση στον τελικό της ΟΠΑΠ Αρένα άρχισαν τα «παραμύθια». Το μόνο που δεν έχουμε ακούσει/διαβάσει είναι πως δεν είναι… οικολογικό να παίξει ο Ολυμπιακός τον τελικό στο γήπεδο της ΑΕΚ λόγω του άλσους.

Κατανοώ πλήρως την πίκρα του οπαδού. Δεν είναι ευχάριστο για τον οπαδό να βλέπει τον αντίπαλο οπαδό να μπαίνει στο γήπεδο του και να παίζει ευρωπαϊκό τελικό! Η ΟΠΑΠ Αρένα θα γίνει, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελικού, ένα ιστορικό για τον Ολυμπιακό γήπεδο. Πόσο δε μάλιστα αν το σηκώσει!

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός του Ολυμπιακού, και δεύτερος στην ιστορία της Ελλάδας σε συλλογικό επίπεδο (και σε επίπεδο ανδρών καθώς μην ξεχνάμε πως η Κ19 του Ολυμπιακού είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης) να γίνει στο νεότευκτο γήπεδο της ΑΕΚ. Είμαι σίγουρος πως πέρσι όταν όλοι στον οργανισμό της ΑΕΚ και γύρω από αυτόν πανηγύριζαν γιατί η ΟΠΑΠ Αρένα πήρε τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ στα 100 χρόνια ζωής του συλλόγου δεν μπορούσαν να διανοηθούν το παιχνίδι της μοίρας.

Συνέβη όμως. Και αντί να «φωνάζουν» τον πόνο αυτό που προέχει είναι, να μην δημιουργείται χωρίς λόγο κλίμα φόβου και κινδυνολογίες, και να διεξαχθεί όσο καλύτερα γίνεται ένας ευρωπαϊκός τελικός στην χώρα μας. Τα «παραμύθια» του στυλ είναι επικίνδυνο να γίνει το ματς λόγω της γειτονιάς, γιατί θα έρθουν Ολυμπιακοί και Ιταλοί μαζί και διάφορα άλλα που γράφονται και λέγονται δεν βοηθάνε κανένα. Αν πραγματικά στην ΑΕΚ θεωρούν πως δεν μπορεί να διεξαχθεί ένα ματς με οπαδούς δύο ομάδων στο γήπεδο τους επειδή έχει μαγαζιά και σπίτια γύρω-γύρω τότε κακώς το έχτισαν σε εκείνη την περιοχή. Δεν νομίζω όμως ότι το πιστεύουν πραγματικά αλλά πάνω στον πανικό έχει χαθεί η μπάλα.

Η ΟΥΕΦΑ βλέπετε δεν είναι η ΕΠΟ του Μπαλτάκου να αλλάξει την έδρα επειδή δεν αρέσει ο φιναλίστ στην διοίκηση της ΑΕΚ ή στους γύρω-γύρω του οργανισμού. Σοβαροί να είμαστε. Ούτε μπορεί η Κυβέρνηση και η Αστυνομία να πουν τώρα ξαφνικά ότι είναι ανίκανοι να εγγυηθούν την ασφάλεια ενός ευρωπαϊκού τελικού που με χαρά δέχθηκαν να πάρουν από την ΟΕΥΦΑ. Έχουν γίνει δεκάδες συσκέψεις με τους αρμόδιους μήνες τώρα. Και γίνονταν και θα γίνουν και τώρα που ξέρουμε τους φιναλιστ. Και όλα θα πάνε καλά στις 29 του Μάη όπου θα βρεθούν στη Νέα Φιλαδέλφεια οι οπαδοί του Ολυμπιακού στην συντριπτική τους πλειοψηφία σε σχέση με αυτούς της Φιορεντίνα.

Ο Ολυμπιακός άλλωστε και όσοι οπαδοί του θα βρεθούν στην ΟΠΑΠ Αρένα, το Κύπελλο θέλουν να πάρουν. Όχι το γήπεδο. Το γήπεδο θα επιστραφεί στην ΑΕΚ από την ΟΕΥΦΑ την επομένη του τελικού. Και θα είναι όλα όπως θα τα παραδώσει η ΑΕΚ στην ΟΥΕΦΑ εννιά μέρες πριν τον τελικό. Και οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα πάνε στην Νέα Φιλαδέλφεια για να δουν την ομάδα τους, να φωνάξουν για αυτή, να ζήσουν από κοντά (οι λίγοι τυχεροί που θα βρουν εισιτήριο) μια στιγμή μοναδική.

Δεν θα πάνε για… γιουρούσι, δεν θα πάνε να πάρουν… την Πόλη, να «κουρσέψουν» τα μαγαζιά, να αρπάξουν γυναικόπαιδα και ότι άλλο τρελό και παλαβό, και συνάμα άκρως επικίνδυνο διαβάζουμε και ακούμε. Και αν υπάρξουν ελάχιστοι που δεν έχουν το μυαλό να καταλάβουν την πραγματική σημασία αυτού του αγώνα για τον Ολυμπιακό πιστεύω ακράδαντα πως η Αστυνομία και συνολικά η Κυβέρνηση θα κάνουν ότι ακριβώς πρέπει για να μην θεωρήσει κανείς, ούτε ότι «φυλάει Θερμοπύλες», ούτε ότι «πήγε να πάρει την Τροία».

Κατανοώ την πίκρα του οπαδού που δεν είναι Ολυμπιακός για αυτό που έχει συμβεί. Ο πόνος του οπαδού είναι κάτι φυσιολογικό, άλλωστε σε καμία χώρα του κόσμου δεν πανηγυρίζει ο οπαδός την επιτυχία του μισητού αντιπάλου… Απλά τον πόνο τον κρατάς μέσα σου και σαν οργανισμός γιατί αν τον δημοσιοποιείς δείχνεις κόμπλεξ και τελικά μικραίνεις χωρίς λόγο την ομάδα σου. Που σε καμία περίπτωση δεν της αξίζει.

Χαλαρώστε λοιπόν. Ο Ολυμπιακός θα παίξει τελικό Ευρωπαϊκό. Αυτό είναι το επίτευγμα, όχι το που θα παίξει. Έλαχε να είναι στην γειτονιά του, έλαχε να είναι σε χώμα ελληνικό. Θα γλιτώσουμε και το τρέξιμο στο «Ελ. Βενιζέλος» που φέτος έχει γίνει το δεύτερό μας σπίτι. Ας το απολαύσουμε λοιπόν όλοι, ο καθένας από την πλευρά του και ας αφήσουμε στην άκρη τα «παραμύθια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ