Οταν ο Ολυμπιακός σε κυνηγάει και μπορεί να σε φτάσει και να σε προσπεράσει…

Οταν ο Ολυμπιακός σε κυνηγάει και μπορεί να σε φτάσει και να σε προσπεράσει…

Ο Ολυμπιακός ήθελε να «βγαίνουν» τα μαθηματικά για την κατάκτηση του τίτλου. Τώρα, βγαίνουν. Τώρα είναι στο χέρι του να κάνει το 3x3 και να το κατακτήσει. Όχι το πιο εύκολο. Αλλά κανείς δεν θέλει να τον κυνηγάει ο Ολυμπιακός. Πόσο μάλλον σε μια παρανοϊκή σεζόν, που η κατάκτηση του τίτλου, ίσως να μην είναι καν το πιο τρελό που μπορεί να πετύχουν οι Πειραιώτες...

Ο Ολυμπιακός έχει βιώσει μια τρελή χρονιά φέτος. Εχει κάνει λάθη. Μεγάλα λάθη. Στα όρια της ποδοσφαιρικής «αυτοχειρίας». Αλλά παράλληλα έχει βιώσει με τον χειρότερο τρόπο το φαιδρό πρόσωπο του παραποδοσφαίρου. Οι διαιτητικές αλητείες που υπέστη μέσα στη σεζόν, μπορούσαν να έχουν μόνο νομική συνέχεια, αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο του σήμερα, απλά… πέρασαν σαν να μη συνέβη τίποτε για τους θύτες. Ο Ολυμπιακός έχει «χάσει» το πρωτάθλημα 3-4 φορές, μέσα στη σεζόν. Αλλά πλέον, συμβαίνει αυτό που ήθελε. Αυτό που είχε στόχο από τη στιγμή που μπόρεσε να μπει ξανά στο «παιχνίδι».

Ο Ολυμπιακός των τόσων προβλημάτων, των τόσων αλλαγών, των τόσων ακραίων στιγμών και συναισθημάτων, είχε έναν στόχο: Να φτάσει στο τέλος της ευθείας και να έχει την κατάσταση στα δικά του χέρια. Να μπορεί, με τα δικά του αποτελέσματα να κρίνει το μέλλον. Να έχει τη μικρή ευκαιρία να πάει μέχρι τέλους. Και πλέον την έχει. Είναι όλα στα δικά του χέρια και πόδια. Τα μαθηματικά… βγαίνουν. Και επειδή πάντα 3×3 κάνει 9, με τόσους βαθμούς, στα επόμενα τρία παιχνίδια, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Είναι οριστικό: με 3Χ3 ντέρμπι ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα

Είναι όσο τρελό ακούγεται. Και άλλο τόσο δύσκολο. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει μόλις δύο ντέρμπι φέτος: Τον ΠΑΟΚ και τις δύο φορές (1-4 και 2-1). Με την ΑΕΚ έχει μία ισοπαλία (1-1), στην OPAP Arena, και μία ήττα στο Καραϊσκάκη (2-1) με τον… εντεταλμένο διαιτητή Μαρχέφκα και τον… ανιψιό του Μίχελ στο VAR στην κανονική διάρκεια. Αλλά και μία απολύτως άδικη ήττα (1-0) στη Νέα Φιλαδέλφεια, ίσως στο καλύτερο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι επί Μεντιλίμπαρ στην Ελλάδα. Τον Παναθηναϊκό επίσης δεν τον έχει νικήσει φέτος. Υπάρχει η υπόθεση της κροτίδας, υπάρχει ο αποκλεισμός στο Κύπελλο (1-1, 0-0) στα πέναλτι, υπάρχει το εύκολο 2-0 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και φυσικά υπάρχει εκείνο το βαρύ 1-3 μέσα στο Καραϊσκάκη, 3 ημέρες μετά την ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει περισσότερες (3) νίκες σε 7 ημέρες, από όσες έχει κάνει φέτος σε συνολικά 9 αγώνες με τους μεγάλους αντιπάλους του. Ναι, δεν είναι εύκολο. Ναι, ίσως να μην είναι και το πιο πιθανό, καθώς πηγαίνει στην Τούμπα (12/05), υποδέχεται την ΑΕΚ (15/02) και τελειώνει την πορεία του στα Playoffs στη Λεωφόρο, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τρία παιχνίδια πολεμικά. Κανονικοί «τελικοί». Την ώρα που θα έχουν προηγηθεί τα ιστορικής σημασίας και εξουθενωτικά (πνευματικά και σωματικά) ματς με την Αστον Βίλα, για την πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός είναι το αουτσάιντερ και στις δύο περιπτώσεις. Και για την κατάκτηση του τίτλου και για την πρόκριση στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του σε επίπεδο Ανδρών. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους, οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν από την κόλαση. Οπότε τα έχουν δει και κάνει σχεδόν όλα. Δεν τους φοβίζει τίποτα. Αντίθετα, επειδή στην Ελλάδα, κανείς δεν φοβίζει περισσότερο τους αντιπάλους του από τον Ολυμπιακό. Κανείς δεν θέλει να τον κυνηγάει ο Ολυμπιακός. Ειδικά σε μια τέτοια παρανοϊκή σεζόν, που η κατάκτηση του τίτλου, ίσως να μην είναι καν το πιο τρελό που μπορεί να πετύχουν οι Πειραιώτες…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ