Άργησε αλλά «έβγαλε» εισιτήριο για τα ημιτελικά ο Άρης

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πήρε, έστω και στις καθυστερήσεις, σκορ πρόκρισης στον πρώτο προημιτελικό με την αξιόμαχη Νίκη Βόλου και κέρδισε το δικαίωμα να μην πάει στα «κόκκινα» στη ρεβάνς, χρειάζεται, όμως, μεταγραφική ενίσχυση ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Το μεγαλύτερο κέρδος για τον Άρη, από το χθεσινό (24/1) πρώτο προημιτελικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τη Νίκη Βόλου, είναι ότι δεν χρειάζεται να πάει στα «κόκκινα» στη ρεβάνς. Ναι, όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο, φυσικά και οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το δεύτερο παιχνίδι, κακά τα ψέματα, όμως, ουσιαστικά «σφράγισαν» το εισιτήριο τους για τα ημιτελικά.

Η διαφορά των δυο αντιπάλων ήταν πολύ μεγάλη, ο Άρης, όμως, έχασε ένα ημίχρονο, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο που πίεσε την αξιόμαχη Νίκη Βόλου. Στις καλές στιγμές του, όμως, βρήκε απέναντι του έναν εξαιρετικό Γκαραβέλη.

Διαβάστε επίσης: Διαχείριση για Όσκαρ από τον Ίλιτς

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης η ομάδα του Άκη Μάντζιου πέτυχε το γκολ με τον Νταρίντα, με τους φιλοξενούμενους, όμως, να εξακολουθούν να είναι σωστά οργανωμένοι μεσοαμυντικά. Ο Άρης είχε, βέβαια, καλύτερη ανάπτυξη, μετά τις αλλαγές που έγιναν, αλλά μέχρι και το 93΄, όταν και ο Νταρίντα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έδιωξε την πίεση, τα έβρισκε «σκούρα».

Ακολούθησε η γκολάρα του Σουλεϊμάνοφ, δείγμα της μεγάλης κλάσης του Ρώσου μεσοεπιθετικού, που μετέτρεψε, ουσιαστικά, σε τυπική διαδικασία της ρεβάνς, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη (30/1) στον Βόλο.

Κάτι πολύ σημαντικό, αφού θα μπορεί, πλέον, ο Μάντζιος να μοιράσει πολύ πιο εύκολα τον χρόνο συμμετοχής και να δώσει «ανάσες» στους παίκτες του, καθώς πριν και μετά τον δεύτερο προημιτελικό, ακολουθούν τα παιχνίδια πρωταθλήματος με την Κιφησιά (27/1) και τον Πανσερραϊκό (3/2), αμφότερα εκτός έδρας.

Οι παίκτες και ο προπονητής του Άρη έκαναν το καθήκον τους, έστω και πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ. Με την κούραση, από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, να συσσωρεύεται και να αρχίζει να παίζει τον δικό της ρόλο.

Ο Άρης χρειάζεται ενίσχυση, για να καταφέρει να αντεπεξέλθει στο δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα που ακολουθεί και στη συνέχεια της σεζόν. Χρειάζεται παίκτες που να μπουν άμεσα και να βοηθήσουν, μαζί με τους νεοαποκτηθέντες Φετφατζίδη και Ρόουζ, αλλά και τους Σαβέιρο και Γκαρθία που επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση. Στην εξίσωση, μάλιστα, μπαίνει και ο Βέλεθ.

Χρειάζονται, όμως, ακόμα τρεις παίκτες. Ειδικά σε ότι αφορά την κορυφή της επίθεσης, εκεί που δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή και ο Μορόν έχει «σκάσει».

ΥΓ. Ξεχωριστό το χθεσινό παιχνίδι για τον Μάνου Γκαρθία που ξεκίνησε για πρώτη φορά ως βασικός, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Με την ποιότητα του να γίνεται εμφανής σε κάθε άγγιγμα της μπάλας και με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για τον Άρη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από