Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός (και η Σπόρτινγκ, η Καραμπάγκ, η Βασιλεία, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Αντερλεχτ, η Σέλτικ, ο ΑΠΟΕΛ, η Φέγενορντ, η Μάριμπορ κ.ά.) αγωνίζεται αυτή την εποχή στην ίδια διοργάνωση με την Μπαρτσελόνα (και με την Ρεάλ, την Μπάγερν, την Παρί, τις Μάντσεστερ, την Γιουβέντους κ.ά) δεν σημαίνει, φυσικά, ότι μπορεί να […]
Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός (και η Σπόρτινγκ, η Καραμπάγκ, η Βασιλεία, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Αντερλεχτ, η Σέλτικ, ο ΑΠΟΕΛ, η Φέγενορντ, η Μάριμπορ κ.ά.) αγωνίζεται αυτή την εποχή στην ίδια διοργάνωση με την Μπαρτσελόνα (και με την Ρεάλ, την Μπάγερν, την Παρί, τις Μάντσεστερ, την Γιουβέντους κ.ά) δεν σημαίνει, φυσικά, ότι μπορεί να συγκριθούν και η πλάστιγγα να μην γέρνει σοβαρά εναντίον της (εκάστοτε) ελληνικής ομάδας.
Υπ’ αυτό το γενικό, αλλά αληθινό και απολύτως ρεαλιστικό πρίσμα, οποιαδήποτε αγωνιστική ανάλυση είναι μάταιη, πλην εκείνης που εστιάζει στην απόσταση που μας χωρίζει και γιατί…
Παίζοντας εντός κι εκτός έδρας (για τη συγκεκριμένη κατηγορία αντιπάλων κάνει ελάχιστη διαφορά όταν όντως χρειάζονται τους βαθμούς) με την παρέα του Μέσι, του Ρονάλντο, του Νεϊμάρ, τους Γερμανούς, τους Αγγλους και τους Ιταλούς, ψάχνεις το πως θα ολοκληρωθεί το 90λεπτο και δεν θα έχεις διασυρθεί, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους που φαντασιώνονται, κάνοντας αναγωγές στο παρελθόν ασχέτως αν αυτό δεν ομοιάζει καθόλου με το παρόν…
Τι δεν έχουμε απέναντί τους; Ατομική ποιότητα, ταχύτητα (σε πόδια και μυαλό), έκρηξη, τεχνική. Τι επιχειρείς όταν υπολείπεσαι σε όλες παραμέτρους; Να παρουσιαστείς όσο το δυνατόν συμπαγής για να αμυνθείς ελαχιστοποιώντας τα λάθη υπό πίεση.
Αφού θα ηττηθείς, τουλάχιστον να προσθέσεις ομαδική λειτουργία και αυτοπεποίθηση σε συγκεκριμένους παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν ούτε καν τις απαραίτητες εμπειρίες απ’ αυτό το κορυφαίο επίπεδο συμμετοχής…
Τι απ’ αυτά πήρε ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη; Το βούτηγμα στα βαθιά για τον (κάθε) Κούτρη, Ανδρούτσο, Νικολάου, Ζντίελαρ. Τις παραστάσεις προκειμένου οι εν συνεχεία αντίπαλοί τους να τους φαντάζουν πιο βατοί.
Τι κατάλαβαν (για ακόμα μια φορά, στο 15ο επίσημο φετινό τους ματς) οι “ερυθρόλευκοι”; Οτι η ανασταλτική τους λειτουργία είναι περισσότερο προβληματική απ’ ότι θεωρητικά νόμιζαν πως την βελτίωσαν με τις καλοκαιρινές μεταγραφές…
Ο Ολυμπιακός σ’ αυτό τον όμιλο, από την αυγουστιάτικη κλήρωση, έναν στόχο είχε: Να υπερκεράσει τους Πορτογάλους για να πάει στο Γιουρόπα τον Φεβρουάριο.
Κι αυτός μοιάζει πια σχεδόν αδύνατος. Οχι τόσο επειδή στο Φάληρο ηττήθηκε με 3-2 σ’ εκείνη την αφελέστατη από τον Χάσι προσέγγιση του αγώνα.
Αλλά διότι η Σπόρτινγκ εξακολουθεί να αποδίδει (τόσο όταν υποδέχτηκε την Μπαρτσελόνα, αλλά και απόψε στο Τορίνο) εξαιρετικά. Πολύ καλύτερα και ανταγωνιστικότερα απ’ ότι την είχαν θεωρητικά μετρήσει οι εγχώριοι αναλυτές…