Άρης: Οι ποιοτικές κινήσεις και ο φορ

Άρης: Οι ποιοτικές κινήσεις και ο φορ

Η απόκτηση των Βέλεθ, Σουλεϊμάνοφ και Βερστράτε προσθέτει ποιότητα στο ρόστερ του Άρη, που καλύπτει τα κενά του, ενώ παίκτης του ίδιου επιπέδου θα πρέπει να είναι και ο επιθετικός για τον οποίο κινούνται οι κιτρινόμαυροι.

Ο Άρης έχει προχωρήσει σε τρεις πολύ σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις τις τελευταίες μέρες, προσθέτοντας «βάθος» στο ρόστερ του. Η απόκτηση των Βέλεθ, Σουλεϊμάνοφ και Βερστράτε δίνει στον Μάντζιο ποιοτικές λύσεις, σε θέσεις που «πονούσε» η ομάδα του.

Με την παρουσία του Ισπανού στόπερ, δίπλα στους Φαμπιάνο και Μπράμπετς, ο Άρης έχει, πλέον, μια εξαιρετική τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Αν όχι την καλύτερη, σίγουρα μια από τις δυο – τρεις καλύτερες του πρωταθλήματος.

Ο Σουλεϊμάνοφ αποκτήθηκε από τους κιτρινόμαυρους, προκειμένου να τους δώσει αυτό που φάνηκε να τους λείπει μέχρι στιγμής στη σεζόν, από τους εξτρέμ τους. Παίκτης με χαμηλό κέντρο βάρος, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα και πολύ καλός στο «ένας εναντίον ενός».

Αγαπημένη του κίνηση, μάλιστα, να συγκλίνει προς τον άξονα και να εκτελεί έξω από τη μεγάλη περιοχή. Το ερωτηματικό σε ότι αφορά τον 23χρονο Ρώσο μεσοεπιθετικό είναι το αν θα χρησιμοποιηθεί στη φυσική του θέση, στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ή αν θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο.

Αν ο Σάσα είχε λύσει αμέσως το συμβόλαιο του με τη Φορταλέζα, τότε θα είχε υπογράψει την Πέμπτη (7/9) με τους κιτρινόμαυρους. Η άρνηση, πάντως, της βραζιλιάνικης ομάδας να τον αφήσει ελεύθερο, μπορεί να βγει σε καλό στον Άρη, καθώς προέκυψε η περίπτωση του Βερστράτε.

Ο Βέλγος χαφ της Άντβερπ δείχνει ικανός – στα «χαρτιά γιατί όλα θα κριθούν από την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο – να καλύψει το κενό που είχε ο Άρης στη νευραλγική θέση του αμυντικού χαφ. Ένα «εξάρι», που μπορεί να βοηθήσει και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του.

Σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία, στα 29 του χρόνια, ο Βερστράτε έρχεται για να είναι – με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν – ο βασικός αμυντικός χαφ του Άρη, είτε μόνος του, σε σύστημα 4-3-3 και δυο εσωτερικούς μέσους μπροστά του, είτε με παρτενέρ, σε σύστημα 4-2-3-1.

Η αλήθεια είναι ότι όπως δέχτηκαν – και πολύ σωστά – κριτική για την κωλυσιεργία τους στις μεταγραφικές κινήσεις οι άνθρωποι του Άρη, θα πρέπει να τους αναγνωριστεί ότι τις τελευταίες μέρες κινήθηκαν σωστά.

Στον Άρη έχουν επικεντρώσει, πλέον, την προσοχή τους στην απόκτηση ενός επιθετικού, που θα πλαισιώσει τον εξαιρετικό Μορόν. Μεταγραφή που θα πρέπει να έχει τα ίδια στοιχεία με τους Βέλεθ, Σουλεϊμάνοφ και Βερστράτε. Να είναι, δηλαδή, ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά και να είναι έτοιμος να αγωνιστεί άμεσα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ