Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μεσοβδόμαδα χτύπησαν ήδη το πρώτο καμπανάκι για την ΑΕΚ

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μεσοβδόμαδα χτύπησαν ήδη το πρώτο καμπανάκι για την ΑΕΚ

Το ανηλεές πρέσινγκ που εφαρμόζει στα παιχνίδια της η ΑΕΚ χρειάζεται φρέσκα πόδια κι ο Ματίας Αλμέιδα ήδη θα το κατάλαβε...

Απλουστευτικές αναλύσεις επειδή χάθηκαν δύο βαθμοί δεν στέκουν. Θυμίζω ότι η ΑΕΚ ξεκίνησε πέρσι το πρωτάθλημα με ήττα εντός έδρας από τον Βόλο αλλά μετά έκανε ό,τι έκανε. Άλλο είναι το θέμα στο οποίο έχει σημασία να σταθούμε.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ερχόταν από ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι και ακολουθεί ένα ακόμα πιο κρίσιμο αφού θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για να νικήσει Αντβέρπ με σκορ πρόκρισης. Στον ενδιάμεσο αγώνα πρωταθλήματος ο Αλμέιδα σκέφτηκε να κάνει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα για να έχει φρέσκους παίκτες εν όψει του μεγάλου παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης: Αποθέωσε Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη ο Γκάλης: «Η προσπάθεια και οι διακρίσεις σας εμπνέουν κάθε νέο άνθρωπο»

Το θέμα είναι ότι απέναντι στον Πανσερραϊκό και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εμφανίστηκε ασύνδετη και ασυντόνιστη στο πρώτο ημίχρονο. Με σοβαρά αμυντικά προβλήματα με την έναρξη του παιχνιδιού. Από λάθη της άμυνας της δέχτηκε ένα γκολ και ο Πανσερραϊκός έχασε κλασική ευκαιρία να πετύχει ένα δεύτερο. Ο νεαρός Χρυσόπουλος και ο Μήτρογλου στο κέντρο της άμυνας δεν πρόσφεραν την όποια σιγουριά προσφέρουν ο Βίντα με τον Μουκουντί.

Είναι γνωστό ότι η ΑΕΚ ψάχνει για έναν σέντερ μπακ αλλά ακόμα δεν τον έχει βρει και αυτό φάνηκε καθαρά πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι στο ματς πρωταθλήματος του Σαββάτου. Όλοι το ξέρουμε πως αν δεν ακολουθούσε το παιχνίδι με την Αντβέρπ, ο Αλμέιδα δεν θα έκανε τόσες αλλαγές στην ενδεκάδα. Τις έκανε γιατί περίπου ήταν αναγκασμένος να τις κάνει και όχι τόσο γιατί υποτίμησε τον αντίπαλο που έτσι κι αλλιώς είχε δείξει τα δόντια του κόντρα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Επομένως ο προπονητής των κιτρινόμαυρων ήταν υποψιασμένος και για την τακτική αλλά και για τις δυνατότητες των παικτών του Πάμπλο Γκαρσία αλλά δεν του βγήκαν τα ρίσκα που αναγκάστηκε να πάρει. Το λέγαμε και πέρσι, το επαναλαμβάνουμε και φέτος, κατά πόσο η ΑΕΚ μπορεί να παίζει εφαρμόζοντας ένα ανελέητο pressing όταν έχει παιχνίδια Τετάρτη Κυριακή. Η πρώτη απάντηση που πήραμε είναι ότι μάλλον δεν μπορεί.

 

Βεβαίως είναι πρώιμη απάντηση και θα πρέπει να περιμένουμε τη συνέχεια για να βγάλουμε γύρω από το θέμα αυτό ασφαλή συμπεράσματα. Γενικά πάντως έχει αποδειχθεί ότι η καταπόνηση στο παιχνίδι των παικτών από τα πολλά παιχνίδια αφαιρεί από τη φρεσκάδα τους. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που βασίζεται στους συνδυασμούς για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα αλλά τις περισσότερες φορές αυτοί ξεκινούν από ένα κλέψιμο της μπάλας στην περιοχή του αντιπάλου που τον αιφνιδιάζει γιατί τον πιάνει ανοργάνωτο.

Οταν δεν περισσεύουν δυνάμεις διότι έχουν καταναλωθεί μεσοβδόμαδα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, τότε είναι δύσκολο να υπάρχει τόση πίεση και μάλιστα ψηλά. Ένα δεύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει σε όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια της ΑΕΚ είναι η αναποτελεσματικότητα. Ενώ οι ευκαιρίες δημιουργούνται δεν καταλήγουν σε γκολ με τη συχνότητα που γινόταν την περασμένη χρονιά.

Εδώ η απάντηση είναι πιο δύσκολο να δοθεί και θα χρειαστεί από την πλευρά Ματίας Αλμέιδα πολλή δουλειά για να λυθεί. Ένα πρόβλημα που επίσης οι κιτρινόμαυροι εξακολουθούν να έχουν, είναι η μεγάλη ποιότητα από τη μέση και μπροστά που σε αντίθεση, από τη μέση και πίσω η ποιότητα μειώνεται. Μειώνεται μάλιστα τόσο πολύ που ανεξάρτητα από τον αντίπαλο η ΑΕΚ δέχεται γκολ σε κάθε φετινό της παιχνίδι.

Στην αρχή του κειμένου μίλησα για απλουστευτικές αναλύσεις και εννοώ αυτές που υποτιμούν την ΑΕΚ εξαιτίας των προβληματικών φετινών της εμφανίσεων. Είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους συμπεράσματα. Ωστόσο οι δύο βαθμοί που χάθηκαν σε ένα πρωτάθλημα που αναμένεται ανταγωνιστικό δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Αν ήταν τότε ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θα αποφάσισε να υποβάλλει τα διαπιστευτήρια του στον διαιτητή Γκορτζίλα στο ημίχρονο του αγώνα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ