Άρης: Χρειάζεται ριζικές αλλαγές σε νοοτροπία και ρόστερ

Άρης: Χρειάζεται ριζικές αλλαγές σε νοοτροπία και ρόστερ

Ο Άρης θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει τα δικά του λάθη, σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να είναι πιο ανταγωνιστικός, ενώ η ενδεκάδα κόντρα στην ΑΕΚ «έδειξε» πράγματα για την επόμενη μέρα.

Ένα «κρύο» παιχνίδι το χθεσινό (8/5) με την ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ένας Άρης είχε προβλήματα απουσιών, αλλά και μια ενδεκάδα με βάση, ίσως και κάποιες αποφάσεις, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, σε ότι αφορά το ρόστερ του.

Μπήκε μπροστά στο σκορ με ένα πεντακάθαρο πέναλτι, μετά από ανατροπή του Ματέο Γκαρσία από τον Πινέδα. Ένα πέναλτι που αρχικά δεν είδε ο Φωτιάς, αλλά τον έσωσε ο VAR, καθώς στην επανεξέταση της φάσης είδε την παράβαση. Ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Γκρέι.

Στο 23΄ δέχτηκε την ισοφάρισε από μια φάση που ξεκινάει από τραγικό λάθος του Ντουκουρέ, που γενικά έκανε πολύ άσχημη εμφάνιση. Από λάθος αντίδραση, του Ενκουλού αυτή τη φορά, προήλθε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων και ενώ ο Άρης είχε από το 34΄ έως και το 36΄ τρεις φάσεις για να σκοράρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε ξεκάθαρα με στόχο να διαχειριστεί το προβάδισμα της, ο Άρης ήταν τραγικός και το παιχνίδι έληξε, χωρίς να χρήζει ιδιαίτερου σχολιασμού.

Ο Άρης έχασε για τέταρτη φορά από την ΑΕΚ, έχει χάσει από τον Παναθηναϊκό, ακόμα και από τον Ιωνικό και τη Λαμία. Αφού δεν μπορεί να «διορθώσει» τα διαιτητικά λάθη που γίνονται εναντίον του, θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει τα δικά του.
Χρειάζεται ριζικές αλλαγές σε νοοτροπία και ρόστερ. Απαγορεύεται να γίνουν ξανά τα ίδια λάθη και πλέον με την παρουσία του τεχνικού διευθυντή, τα πράγματα φαίνεται πως βαδίζουν προς μια άλλη κατεύθυνση.

Είναι απόλυτα λογικό, είναι θεμιτό, να υπάρχουν απαιτήσεις από την πλευρά των οπαδών του Άρη για καλύτερους παίκτες, καλύτερο προπονητή, καλύτερη οργάνωση, ακόμα και καλύτερη διοίκηση.
Αν δεν έχεις απαιτήσεις, δεν μπορείς να πας μπροστά.

Ο Άρης έκανε τραγικά λάθη την τρέχουσα σεζόν και τα πλήρωσε. Με βελτιωτικές κινήσεις, κάποια εξ αυτών διορθώθηκαν, ομάδα, όμως, με την ακριβή έννοια της λέξης, δεν έγινε ποτέ. Είναι, άλλο, όμως, να ασκείς κριτική για τα λάθη που έγιναν και άλλο να αφήνεις υπονοούμενα, για έναν σύλλογο με τεράστια ιστορία, για έναν σύλλογο πεντακάθαρο, όπως είναι ο Άρης.

Δεν τους «βγήκε», μάλιστα, σε κάποιους το παραμύθι για τον Ολυμπιακό – καθώς τους ξεφτίλισε ο Άρης- στη συνέχεια και μετά τη μεταγραφή Μαντσίνι, το… γύρισαν στον Παναθηναϊκό και τώρα στην ΑΕΚ.

Κλείνοντας με αυτό που ξεκινήσαμε, σε οτι αφορά την απόφαση, δηλαδή, για τους παίκτες που έμειναν στον πάγκο στο χθεσινό ματς, φαίνεται ότι έχει άμεση σχέση και με τον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περίοδο. Στην οποία δεν θα φοράνε τη φανέλα του Άρη αρκετοί ποδοσφαιριστές, όπως οι Ετέμπο και Ιτούρμπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ