Τη στιγμή που ο Αλαφούζος απαξίωνε τον Παναθηναϊκό, οι ανταγωνιστές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ενισχυθούν.
Τον περασμένο Γενάρη ουσιαστικά ο Γιάννης Αλαφούζος έκλεισε την κάνουλα… Άφηνε τους παίκτες απλήρωτους, αποχωρούσαν οι Ιμπάρμπο, Γουακάσο και ζήτησε από τον Ουζουνίδη και τον Λυμπερόπουλο να πέσει ψαλίδι.
Έδωσε ένα σημαντικό ποσό (που λέει ο λόγος γιατί ακόμα χρωστάει) για να πάρει από τον Αστέρα Τρίπολης τον Κουρμπέλη και ήρθε δανεικός ο Κλωναρίδης κι ελεύθερος ο Μολίνς. Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ δαπανούσε σχεδόν δύο εκατ. ευρώ για να φέρει τον Πρίγιοβιτς και η ΑΕΚ έπαιρνε τον Αραούχο. Ο τελευταίος από το πουθενά στο πρόσφατο ντέρμπι πέτυχε ένα υπέροχο γκολ κι έχει δείξει όσο καιρό παίζει στην Ένωση την ποιότητά του. Ο Σέρβος σε 1,5 χρόνο στην Ελλάδα μετράει τέσσερα γκολ εις βάρος του Παναθηναϊκού.
Με όσα συνέβησαν, λοιπόν, από τον Γενάρη του 2017 και έπειτα, ουσιαστικά ο μεγαλομέτοχος ώθησε στην έξοδο τον Μπεργκ. Ο Σουηδός δεν είχε διάθεση παραμονής και πουλήθηκε με πολύ λιγότερα χρήματα της αξίας του στην Αλ Αϊν, όπου συνεχίζει να πυροβολεί κατά ριπάς. Εμείς απλώς να προσθέσουμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε νιώσει στο πετσί του τον Σκανδιναβό δολοφόνο. Σε 15 ματς, ο Μπεργκ είχε δέκα γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τα τρία εξ αυτών στον τελικό κυπέλλου του 2014. Όταν, λοιπόν, εσύ διώχνεις –επί της ουσίας- τον Μπεργκ, πουλάς τέλος Αυγούστου τον Ζέκα και λίγους μήνες αργότερα απομακρύνεις με τη στάση σου και τους Μολέντο, Βιγιαφάνιες, αλλά και ποιοτικούς παίκτες όπως ο Χίλιεμαρκ, τότε θα έρθει η τιμωρία.
Αφού τελείωσε η μεταγραφική περίοδος, ο Αλαφούζος τράβηξε την πρίζα, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε φέρει με ετήσια συμβόλαια που ξεπερνούν το ένα εκατ. ευρώ τους Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο και η ΑΕΚ έπαιρνε και τον Λιβάγια, ενώ με σχετική άνεση και ελάχιστα χρήματα σου πήρε και τον Χουλτ. Και στο τέλος παρακαλούσε ο σύλλογος για να έχει κάποιες λύσεις ο Ουζουνίδης, να πάρει δανεικούς από τον ΠΑΟΚ τους Κάτσε, Μυστακίδη, οι οποίοι… περίσσευαν. Και ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Τι άλλο μπορεί να συζητήσει κανείς;
Ακόμα κι έτσι, το 0-3 δεν είναι το σκορ που αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Ο Παναθηναϊκός άξιζε να προηγηθεί, αλλά από το πουθενά και με… ασίστ Τζήλου βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αυτό ήταν μεγάλο ψυχολογικό χτύπημα. Διότι ο ΠΑΟΚ έχει ποιότητα και ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Έκανε δύο μεγάλες φάσεις πριν γίνει το 0-2, το οποίο προήλθε από φάουλ του Πέλκα. Ακόμα και παρά την απίστευτη αφαίμαξη στο ρόστερ και τα οικονομικά προβλήματα, οι παίκτες του Ουζουνίδη κόντραραν μία ομάδα με τριπλάσιο τουλάχιστον μπάτζετ. Και μάλιστα έβγαζαν και διάθεση χωρίς να έχουν βαθμολογικό κίνητρο. Αυτό σημαίνει σεβασμός, που όπως έχουμε πει δεν τον επιδεικνύει ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του.
ΥΓ.: Οι οργανωμένοι έχουν τα «θέματά» τους, αλλά αυτό που συνέβη στη Λεωφόρο ήταν εκπληκτικό. Παρά το 0-3 από ελληνική ομάδα κι όχι από κάποιο μεγαθήριο της Ευρώπης, φώναζε ασταμάτητα και τραγουδούσε. Νόμιζες ότι ήσουν σε αγγλικό γήπεδο. Αυτόν τον κόσμο (είπαμε με τα όποια θέματα) κι αυτόν τον τεράστιο σύλλογο, ένα μαγαζί γωνία, αν θέλετε να το πάμε κι επιχειρηματικά, όπως είναι πλέον οι ΠΑΕ, κάποιοι δεν τον σέβονται. Είναι να τρελαίνεσαι.
ΥΓ1: Αν ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και οι συνεργάτες του αναλάβουν τον Παναθηναϊκό κανονικά πρέπει να ξεκινήσουν με πρόταση παραμονής του Ουζουνίδη. Αλλά το θέλουν; Ο κόσμος, πάντως, φώναξε το όνομα του 50χρονου τεχνικού πιο δυνατά από ποτέ…