Ο Γάλλος έχει συμπαίκτες που μπορούν να το πάρουν ακόμα κι αν η δική του πτήση είναι χαμηλή...
Τιμή και δόξα στα λιοντάρια του Μαρόκου. Το πάλεψαν μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε. Έμειναν εκτός τελικού διότι δέχτηκαν δύο γκολ από σπόντες της μπάλας. Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, δεν θεωρώ άδικη την παρουσία της Γαλλίας στον τελικό. Αν βάλουμε κάτω όμως τις κλασικές ευκαιρίες που έχασε το Μαρόκο τότε θα καταλάβουμε ότι η ομάδα αυτή μάλλον άδοξα έχασε.
Δεδομένη η ποιότητα των τρικολόρ δεδομένη κλάση του Εμπαπέ και του Γκριεζμάν αλλά αυτή τη φορά πάνω και από τους δύο πρέπει να βάλουμε τον Κονατέ και τον Λιορίς, ίσως και το δοκάρι. Το Μαρόκο θα παίξει μικρό τελικό με την Κροατία αλλά μας έδειξε ότι δεν πρόκειται για μία ομάδα φωτοβολίδα. Πρόκειται για ένα σύνολο που θα έχει μέλλον στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι ηλικίες των παικτών του αυτό μας δείχνουν. Υποθέτω ότι τα λιοντάρια δεν θα απογοητευτούν επειδή δεν θα παίξουν την Κυριακή στο μεγάλο τελικό και θα θελήσουν να επανέλθουν στο ίδιο επίπεδο μετά από τέσσερα χρόνια.
Διαβάστε επίσης: Ο Μέσι, ο Εμπαπέ, ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν (pics, vids)
Από την άλλη, η Γαλλία έδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι ομάδα που ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Σε όλα τα παιχνίδια του τουρνουά δεχόταν γκολ. Το βράδυ της Τετάρτης και παρά την απουσία που Ουπαμεκανό, εμφάνισε μία άμυνα που έστω και με τη βοήθεια της τύχης δεν δέχτηκε γκολ. Επίσης ο Φοφανά κάλυψε το κενό του Ραμπιό. Η μηχανή των Γάλλων δούλεψε όσο χρειαζόταν για να έρθει η πρόκριση. Παρακολουθώντας τους δύο ημιτελικούς δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα σχετικά με το ποια ομάδα έχει το προβάδισμα.
Οι Γάλλοι έχουν περισσότερους παίκτες με υψηλή ποιότητα αλλά οι Αργεντινοί έχουν περισσότερο πάθος και τον Μέσι που δεν μπορείς να υπολογίσεις σε ποια κατάσταση θα βρεθεί και τι αδιανόητα πράγματα μπορεί να κάνει. Το σύνολο του Σκαλόνι μπορεί να στηριχτεί στην καλή άμυνα και στο αδιάκοπο τρέξιμο. Από την πλευρά του ο Ντεσαν έχει καλύτερες πτέρυγες και είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να φέρει το παιχνίδι στα άκρα. Όσοι θεωρούν ότι απλώς πρόκειται για μία μονομαχία ανάμεσα στον κορυφαίο παίκτη του κόσμου που φεύγει και στον κορυφαίο παίκτη του κόσμου που έρχεται κάνουν λάθος. Οι τακτικές των προπονητών και η απόδοση και άλλων κομβικών παικτών μεσοεπιθετικά θα παίξουν ρόλο.
Η Γαλλία πήρε το παιχνίδι με το Μαρόκο αν και η πτήση Εμπαπέ ήταν χαμηλή. Οι τρικολόρ έχουν την ποιότητα να παίρνουν τα ματς ακόμα και όταν το βαρύ χαρτί τους δεν είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστή. Στο σύνολο του Σκαλόνι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο παρά τα όσα θαυμαστά έκανε ο Άλβαρεζ κόντρα στην Κροατία. Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής ο Λιονέλ Μέσι θα δώσει τον τελευταίο χορό στο κορυφαίο δυνατό επίπεδο. Αν απλά θα καθίσει εκ δεξιών του Μαραντόνα ή θα βάλει το Μαραντόνα στα δεξιά του θα φανεί την Κυριακή.
Ο 35χρονος αρχηγός της Αργεντινής έχει πετύχει τα πάντα στην καριέρα του και ψάχνει μόνο να κατακτήσει το Μουντιάλ. Στο βαθμό που θα το καταφέρει τότε οι περισσότεροι θα πουν ότι εκθρόνισε τον Ντιέγκο.
Αν οι Γάλλοι του κόψουν το δρόμο τότε η συζήτηση για το ποιος από τους δύο Αργεντινούς είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου θα μείνει ανοιχτή. Το σημειώνω αυτό γιατί μπορεί ο Μέσι να μην έχει πάρει (αν δεν πάρει) παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα φοβερά και τρομερά επιτεύγματα του. Οι Γάλλοι με τη μεγαλύτερη ποιότητα και τους παίκτες που έχουν ξαναπάρει Μουντιάλ θα μπουν στον τελικό με ψυχολογικό προβάδισμα.