Ο προπονητής της Αργεντινής τα έκανε θάλασσα και η ομάδα του το πλήρωσε πολύ ακριβά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Σαουδάραβες δεν προσπάθησαν. Μωρέ το έκαναν και μάλιστα με το παραπάνω.
Στις τέσσερις γραμμές ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου μπορούν να βρουν πεδίο εφαρμογής ακόμη και τα πιο… τρελά όνειρα.
Κάτι όνειρα σαν κι αυτά που μάλλον θα έκαναν οι Σαουδάραβες, πριν την σέντρα της αναμέτρησης με την Αργεντινή.
Αποδείχθηκε πως δεν ήταν θερινής νυκτός, καθώς με δυο σουτ στην εστία οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν το απόλυτο, πετυχαίνοντας δύο γκολ.
Όπως εναντίον του Καμερούν το 1990 έτσι και σήμερα, η πρεμιέρα της Αργεντινής σε Μουντιάλ είχε πικρή γεύση.
Διαβάστε επίσης: Ποιο Μουντιάλ να πάρει ο Μέσι; Έτσι, ούτε στους «16»…
Και πριν από 32 χρόνια η «παρέα» του Μαραντόνα κατάφερε να φτάσει στον τελικό της «αιώνιας» πόλης. Τώρα τι γίνεται;
Θα καταφέρει άραγε ο Λιονέλ Μέσι να σηκώσει το βάρος και να σαλπίσει αντεπίθεση; Η απάντηση… προσεχώς.
Κι αφού πρώτα αναφερθούμε σε μια πολύ σημαντική παράμετρο, που θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του ομίλου.
Αναφερόμαστε στο σημερινό ματς Μεξικού – Πολωνίας για τον ίδιο όμιλο, το οποίο αποκτά τεράστια σημασία (και) για την Αργεντινή μετά την ήττα σοκ από τη Σαουδική Αραβία.
Και δεν χρειάζονται βεβαίως πολλά λόγια για να περιγράψει κάποιος το δεύτερο παιχνίδι που θα δώσει στον όμιλο η Αργεντινή, καθώς μιλάμε για μια «μάχη» με το Μεξικό.
Επί της ουσίας για έναν… τελικό για την Αργεντινή, αλλά όχι αυτόν που φαντάζονταν ο Μέσι και οι συμπαίκτες του μέχρι σήμερα.
Η τεράστια ευθύνη του Σκαλόνι
Οι εκπλήξεις είναι μέρος της γιορτής στις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις κι αυτό το γνωρίζουν και οι «πέτρες». Το έχουν βιώσει τόσες και τόσες μεγάλες ομάδες στο παρελθόν.
Η Βραζιλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και φυσικά η Αργεντινή,
Είναι λοιπόν φρόνιμο σε τέτοιου είδους παιχνίδια το φαβορί να πηγαίνει «διαβασμένο» για ν’ αποφύγει την παγίδα.
Και μια ομάδα για να θεωρείται «διαβασμένη» πρέπει ο προπονητής της να κάνει σωστά τη δουλειά του.
Κι εδώ είναι προφανές ότι το πράγμα… σκάλωσε.
Ο Σκαλόνι λοιπόν είναι αυτός που έπρεπε να έχει προετοιμάσει την ομάδα του για ένα παιχνίδι που κρύβει παγίδες για την Αργεντινή.
Μα, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος, χρειάζεται προπονητής για να νικήσει η Αργεντινή τη Σαουδική Αραβία;
Βεβαίως και χρειάζεται γιατί πολύ απλά οι διαφορές δεν είναι αυτές που συνηθίζαμε να βλέπουμε πριν από είκοσι και τριάντα χρόνια.
Η Σαουδική Αραβία ύψωσε ανάστημα και νίκησε το φαβορί γιατί πολύ απλά εκμεταλλεύτηκε ότι ο Μέσι και η «παρέα» του πήγαν στο ματς για να βγάλουν την… υποχρέωση.
Όταν όμως οι Αργεντίνοι διαπίστωσαν πως η υποχρέωση πάει να γίνει μεγάλη γκέλα, τότε ήταν αργά. Πολύ αργά για την ακρίβεια.
Είναι ξεκάθαρο πως ο πρώτος υπεύθυνος για την ήττα της Αργεντινής από τη Σαουδική Αραβία, είναι ο προπονητής των λατινοαμερικάνων.
Ο Σκαλόνι τα έκανε θάλασσα και η ομάδα του το πλήρωσε πολύ ακριβά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Σαουδάραβες δεν προσπάθησαν. Μωρέ το έκαναν και μάλιστα με το παραπάνω.
Χωρίς κάματο άλλωστε δεν γίνεται τίποτε και η αλήθεια είναι ότι η Σαουδική Αραβία πάλεψε πολύ για να κάνει όλο τον κόσμο να μιλά για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Τα «φώτα» όπως είναι λογικό πέφτουν ξανά στον ηγέτη, στον άνθρωπο που σηκώνει στους ώμους το βάρος όλης της Αργεντινής.
Ο Μέσι λοιπόν έστειλε μήνυμα ανασύνταξης σε μια προσπάθεια να ανεβάσει την ψυχολογία της ομάδας του, αλλά μπορεί να πει κάποιος ότι όλα είναι πρίμα για την Argentina;
Όχι βέβαια. Όταν πριν το ματς με τη Σαουδική Αραβία η κουβέντα περιστρέφονταν στο ενδεχόμενο πρόκρισης της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ και τώρα αμφισβητείται η παρουσία στους 16, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα για τους Αργεντίνους.
Το 1990 ο Ντιέγκο Μαραντόνα έδειξε (ξανά) ότι μπορούσε να πάρει στις πλάτες του εκείνη την ομάδα και παρά την ήττα από το Καμερούν του Μιλά και του Μπιγίκ, είχε οδηγήσει την Αργεντινή στον τελικό.
Για να δούμε τώρα τι κατάληξη θα έχει το last dance του Μέσι…