Ο πιο παραγωγικός φετινός Ολυμπιακός, ο παράγοντας Χουάνγκ, ο Ελ Αραμπί και οι ανασταλτικές παθογένειες

Ο πιο παραγωγικός φετινός Ολυμπιακός, ο παράγοντας Χουάνγκ, ο Ελ Αραμπί και οι ανασταλτικές παθογένειες

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε τον απίθανο Χουάνγκ, είδε τον Ελ Αραμπί να κυριαρχεί, αλλά να τα χάνει, έπρεπε να νικήσει, αλλά στο τέλος έφυγε με γλυκόπικρη γεύση από το ΓΣΠ.

Το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού, βρήκε τον Ολυμπιακό να αναρωτιέται. Να προσπαθεί να καταλάβει πώς δεν κέρδισε αυτό το παιχνίδι. Πώς στην καλύτερη, από πλευράς δημιουργίας φετινή βραδιά του, κατάφερε να μην πάρει τη νίκη στο ΓΣΠ και μάλιστα με διαφορά. Και πώς στο τέλος πήγε να το χάσει κιόλας!

Ωστόσο, ακόμη κι έτσι, όσα έγιναν στην Κύπρο άφησαν μια θετική αποτύπωση. Διότι ο Ολυμπιακός «βρήκε», εμφάνισε έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Ινμπόμ Χουάνγκ.

Διαβάστε επίσης: Χουάνγκ: «Μπορώ να πετύχω πολλά περισσότερα, δεν τραυματίστηκα, ένιωσα ένα σφίξιμο»

Ο Νοτιοκορεάτης μπήκε σαν σίφουνας στην αγωνιστική καθημερινότητα του Ολυμπιακού. Για τους συμπαίκτες του στους Ερυθρόλευκους δεν έκανε κάτι παραπάνω από όσα έχει δείξει έως τώρα στο Ρέντη.

Ούτε είναι στο 100%. Ούτε καν έπαιξε στην «κανονική» του θέση. Κι όμως, ακόμη κι έτσι, ο 25χρονος μέσος έδειξε ότι είναι ποδοσφαιριστής πολύ υψηλού επιπέδου. Επιπέδου… Ολυμπιακού. Κανονικός ποδοσφαιριστής 11άδας, από εκείνους που μπαίνουν και με το «καλημέρα», έχουν μια ξεκάθαρη απάντηση για το τι μπορούν να προσφέρουν.

Ο Χουάνγκ έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Ετρεξε, πίεσε, μοίρασε, πάσαρε, δημιούργησε, σκόραρε. Τα έκανε όλα. Σε 67 λεπτά έκανε όσα δεν έχουν κάνει πολλοί από τους τωρινούς συμπαίκτες του σε όλη τη φετινή χρονιά. Ένα θέμα προς συζήτηση και προβληματισμό. Αλλά και μια εξέλιξη για να τρίβεις τα χέρια σου. Διότι ο Χουάνγκ θα γίνει ακόμη καλύτερος παίζοντας και βρίσκοντας ρυθμό.

Το θέμα είναι ότι και ο Ολυμπιακός έδειξε να βρίσκει ρυθμό. Από το 29ο λεπτό που ο Χουάνγκ ισοφάρισε, οι Ερυθρόλευκοι πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Και όταν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και για σχεδόν 22-23 λεπτά, το γήπεδο είχε κατηφορίσει υπέρ τους. Οι συνεργασίες Χουάνγκ, Ελ Αραμπί, Ραντζέλοβιτς ήταν εξαιρετικές, οι ευκαιρίες απανωτές και μεγάλες, αλλά ο Γιουσέφ τις έχασε. Αλλά μόλις ο Μαροκινός και Χουάνγκ βγήκαν από το γήπεδο, τα πράγματα άλλαξαν. Με τον Απόλλωνα να γίνεται απειλητικός και τους Ερυθρόλευκους να μην δημιουργούν άλλη ευκαιρία αξιόλογη.

Εν κατακλείδι. Ο Ολυμπιακός είναι εμφανώς καλύτερη ομάδα από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Αλλά στο τέλος θα μπορούσε να κλέψει το παιχνίδι. Και αυτό είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα για τους Ερυθρόλευκους. Ένα μήνυμα που ο Κορμπεράν πρέπει να το πάρει, να το αναλύσει κα να βρει τις απαντήσεις. Ώστε στον επαναληπτικό, σε μία εβδομάδα από τώρα οι Πειραιώτες να είναι ακόμη καλύτεροι και να περάσουν στους ομίλους του Europa League.

Κάτι τελευταίο, αναφορικά με τον Ελ Αραμπί. Η απόφαση του Κορμπεράν να τον αντικαταστήσει στο 67ο λεπτό αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Και από πλευράς ψυχολογικής. Ο Μαροκινός ήταν άστοχος, αλλά ήταν εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι. Και στο σημείο που αντικαταστάθηκε, δεν έδειχνε να έχει μείνει από δυνάμεις.

Τουναντίον, έδειχνε να φορτσάρει, πεισμώνοντας από τα γκολ που απώλεσε. Για να είμαστε δίκαιοι, πάντως, ο Χασάν και πάλεψε και κέρδισε μάχες και μπάλα κράτησε. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν τον βοήθησε δημιουργικά.

Οσο για το πραγματικό θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Ισπανός τεχνικός; Αυτό δεν είναι άλλο από τις ανασταλτικές παθογένειες που παρουσιάζει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Ακόμη ένα γκολ από κακή απόφαση (του Κούντε, που αντί να διώξει, έκανε μια χαλαρή πάσα) και πολλές στιγμές αναμπουμπούλας, χωρίς πραγματική πίεση. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και οι επιστροφές των τραυματιών, όπως και οι… εξελίξεις, είναι πιθανό να δώσουν λύσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ