Ο Άρης δεν λύγισε από δικαστικές αποφάσεις, απάντησε με ποδοσφαιρική λογική στην διαφορά του μπάτζετ από τους ανταγωνιστές του και τερμάτισε για δεύτερη σερί σεζόν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ πλέον έχει να αντιμετωπίσει νέες απίστευτες καταστάσεις με το θέμα της αδειοδότησης.
Κάθε χρονιά που δεν ολοκληρώνεται με την κατάκτηση ενός τίτλου, δεν μπορεί να θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη για μια ομάδα του μεγέθους του Άρη. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όμως, οι κιτρινόμαυροι ήταν αυτοί που «χάλασαν τη μαγιά» στο θαυμαστό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πραγματικά αλύγιστος ο Άρης, κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του για τέταρτη σερί αγωνιστική περίοδο την έξοδο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Ένας Άρης που δεν «μάσησε» από τα εμπόδια που συνάντησε μπροστά του, παίζοντας ολόκληρη σχεδόν την αγωνιστική περίοδο με μια απόφαση αφαίρεσης έξι βαθμών, που «βάραινε» απίστευτα ψυχολογικά την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια.
Χρειάστηκε να φτάσουμε λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της αγωνιστικής περιόδου, για να «φύγει» αυτή η απειλή με την απόφαση του CAS , που δικαίωσε απόλυτα τον Άρη. Κάθε αποτυχία, όμως, μέχρι τότε, κάθε ήττα και κάθε ισοπαλία, είχε πολλαπλάσιο αρνητικό αντίκτυπο, καθώς υπήρχε αυτό το -6.
Νέο εμπόδιο αυτή τη φορά μπροστά του, αν και εξασφάλισε σε πρωτοβάθμιο βαθμό την αδειοδότηση του με ψήφους τέσσερα υπέρ και έναν κατά.
Τον στέλνουν, σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, να ελεγχθεί σε δευτεροβάθμιο βαθμό, για την οφειλή προς τον Παλαθουέλος. Έναν παίκτη που σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους, δεν είχε ποτέ συμβόλαιο με την νέα ΠΑΕ Άρης, που είναι άλλη εταιρεία, με διαφορετικό ΑΦΜ και δεν αποτελεί συνέχεια της παλιάς.
Στην οποία παλιά ήταν ποδοσφαιριστής ο Ισπανός μέσος. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο και παράδοξο της υπόθεσης, είναι οτι η δικαστική απόφαση για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή εκδόθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 2022.
Η ΠΑΕ Άρης, όπως και κάθε ΠΑΕ, οφείλει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της μέχρι τις 31/12 του 2021, σε οτι αφορά την αδειοδότηση.
Αν, λοιπόν, ο Άρης δεν δικαιωθεί στην δευτεροβάθμια επιτροπή και προσφύγει στην ΟΥΕΦΑ, όπως έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον τι θα πει στο ξεκάθαρο αυτό θέμα η αντίπαλη πλευρά.
Ένας Άρης που θα ξεκινήσει, έτσι και αλλιώς, θεωρητικά σε μειονεκτική θέση, καθώς είχε πολύ μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές του. Φυσικά και υπάρχει ανάγκη για στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε θέσεις που «πονάει» ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και φυσικά και ο Καρυπίδης έκανε λάθη.
Δεν μπορεί, όμως, κανείς να παραβλέψει ότι στη συνολική εικόνα, ο Άρης «απάντησε» με ποδοσφαιρική λογική στο μειονέκτημα του μικρότερου μπάτζετ και τα κατάφερε. Τερμάτισε πάνω από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και μόλις έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ. Θα «βόλευε» πολύ να μείνει ο Άρης εκτός Ευρώπης, όμως, δυστυχώς για όσους το περίμεναν, αυτό δεν έγινε.
Ο Καρυπίδης , μάλιστα, χρειάστηκε να πληρώνει δυο ομάδες. Ακόμα και έτσι, όμως, ο Άρης τα κατάφερε. Με τα προβλήματα του, όχι μόνο να μην κρύβονται κάτω από το …χαλάκι, όπως σε άλλες ομάδες, αλλά να διογκώνονται με την πρώτη ευκαιρία.
Δεν αντέχουν να τον βλέπουν να πετυχαίνει και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον σταματήσουν. Ο Θεός του πολέμου, όμως, έχει στη φύση του τις μάχες.