Σύριζα-ΝΔ & σια, τις ασπρόμαυρες πόλεις θα βλέπουν από φωτογραφία

Σύριζα-ΝΔ & σια, τις ασπρόμαυρες πόλεις θα βλέπουν από φωτογραφία

Δεν υπολόγισαν ούτε τα μέλη του ΠΑΜΕ που έχουν κάτι παλάμες σα βατραχοπέδιλα, ούτε τους λογής-λογής διαδηλωτές, με τους ΠΑΟΚτσήδες όμως γνώριζαν πως τα πράγματα είναι αλλιώς.

Με ποστάρισμά του ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καλεί την κυβέρνηση να βγάλει ανακοίνωση κατά της Θύρας 4, με αφορμή τοποθέτηση του συνδέσμου που υπόσχεται θερμό καλοκαίρι. Τα καλοκαίρια βασικά είναι πάντα θερμά, εκτός αν έχεις συνηθίσει να πουλάς παίκτες εκ του ασφαλούς και κυριεύεσαι από ανασφάλεια, διαπιστώνοντας πως αναγκαστικά αλλάζεις χόμπι, οπότε σε λούζει κρύος ιδρώτας.

Θα έπρεπε να θυμάται πως ο Τζανακόπουλος έχει ήδη καταφερθεί κατά του Ιβάν Σαββίδη μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, όπως και ο Βασιλειάδης, που είχε προαναγγείλει μάλιστα την τιμωρία του ΠΑΟΚ, μετά το παιγνίδι της ομάδας του στην Τούμπα. Επειδή προφανώς τον βόλευαν οι τοποθετήσεις των προαναφερθέντων κυβερνητικών στελεχών, μάλλον του χάιδεψαν τα αφτιά περισσότερο από το σύνηθες, με αποτέλεσμα να τις ξεχάσει.

Αν το πάμε έτσι πάντως, ανακοίνωση θα έπρεπε να είχε βγάλει και ο Άδωνις μετά την ομιλία του που ακόμα αγνοείται, αν και το κόμμα που ανήκει έχει καταφερθεί ουκ ολίγες φορές κατά του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη.

Ο Μητσοτάκης μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο μετά τον τελικό του Βόλου, να ντυθεί Βαρούχας σχολιάζοντας τις επίμαχες φάσεις, ο Καραπαπάς ωστόσο δεν τον κάλεσε να πράξει αναλόγως για τα φετινά οφσάιντ γκολ της ομάδας του, ούτε για τις βουτιές Φορτούνη. Θα πει κάποιος πως η ΝΔ δεν διοργάνωσε ούτε εθελοντική αιμοδοσία για να κρατηθεί στη ζωή ο Γκαρσία, οπότε ως αξιωματική αντιπολίτευση έχει κρατήσει ίσες αποστάσεις…

Η μεταξύ μας διαφορά είναι πως οι κυβερνήσεις και τα κόμματα ανέκαθεν μας φοβόντουσαν, αυτούς όχι, είναι περισσότεροι μεν, αλλά και πιο προβατοποιημένοι. Η εκδίκαση της υπόθεσης για τον αγώνα που διακόπηκε ανάμεσα σε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου, αρχικά αναμένονταν κάποιες συμπληρωματικές εκθέσεις του διαιτητή μαζί με υπομνήματα των δυο ομάδων και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η απόφαση θα έβγαινε λίγες ημέρες αργότερα…

Ανακοινώθηκε δεκαπέντε μέρες μετά την εκδίκαση, και μιλάμε για υπόθεση που μπορεί να ήταν δύσκολη όχι όμως και πολύπλοκη, όπως όλες που διαδραματίζονται κατά βάσει, μπροστά σε κάμερες. Υπόψιν πως ο δικαστής δεν εξέτασε το οπτικοακουστικό υλικό που προσκόμισε ο ΠΑΟΚ, κάτι που θα του έτρωγε περισσότερο χρόνο.

Ήταν ξεκάθαρο πως η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης συνδεόταν άμεσα με την προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα.

Δεν ήταν εύκολο να εμφανιστεί στην πόλη ο Τσίπρας, λίγο μετά την ανακοίνωση της αφαίρεσης του πρωταθλήματος. Και δεν είναι σχήμα λόγου αυτό, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε με τους συνδιεκδικητές του, χάνοντας δυο αγώνες στα χαρτιά, για ένα ρολό χαρτί και μια φωτογραφία.

Ο Τσίπρας και οι προκάτοχοί του, δεν υπολόγισαν ούτε τα μέλη του ΠΑΜΕ που έχουν κάτι παλάμες σα βατραχοπέδιλα, ούτε τους λογής-λογής διαδηλωτές, ούτε τους εξαπατημένους Έλληνες, με τους ΠΑΟΚτσήδες όμως γνώριζαν πως τα πράγματα είναι αλλιώς,

Κι ο Τσακαλώτος επίσης προγραμμάτισε κανονικά την ομιλία του, άσχετα αν την πραγματοποίησε αλλού. Ο Τσίπρας δε διανοήθηκε να έρθει Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ τιμωρημένο, ο δε Άδωνις βρίσκεται ακόμα καθ΄οδόν…

Όταν οι απαντήσεις δίνονται από τους πρωταγωνιστές λοιπόν και μιλούν τα γεγονότα, τα λόγια των υπολοίπων είναι περιττά.

Ως προς τις ανακοινώσεις, καταλαβαίνουν πως όπως έγιναν τα πράγματα, δεν είναι για να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και προτιμούν να παριστάνουν τους Κινέζους…

Στους γαύρους συμπεριφέρονται διαφορετικά, σα να τους λένε «ντροπή σας ρε άπληστοι, τόσα κλέψατε, δε γίνεται να σκούζετε επειδή μια χρονιά απέτυχε το ριφιφί»

Μια και το έφερε η κουβέντα πάντως, η νοοτροπία «ας φροντίσω να μην είμαι εκεί όταν βγει η απόφαση», αποτυπώνει πλήρως την κουτοπονηριά, την ευθυνοφοβία και τον αρπακολατζήδικο τρόπο λειτουργίας πολιτικών ανδρών και κομμάτων.Θα προτιμούσαμε όλοι έναν ηγέτη που θα είχε την τόλμη να εμφανίζεται παντού, υπερασπιζόμενος τα ιδανικά και τις πολιτικές του, χωρίς να κρύβεται.

Για να τα λέμε όλα βέβαια, όποιος διέθετε ανάλογα προσόντα δε θα προλάβαινε ποτέ να γίνει πρωθυπουργός. Ο Τσιπρας στην περίπτωση μας κατέλαβε την εξουσία πουλώντας παπάδες για 752 ευρώ βασικό, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, σκίσιμο μνημονίων κλπ, αν έλεγε την αλήθεια, όχι δε θα γινόταν ποτέ κυβέρνηση αλλά θα έβλεπε τα ποσοστά του Αλαβάνου με το κιάλι. Κατά μια έννοια λοιπόν η σχέση πολιτών-πολιτικών είναι αμφίδρομα διεστραμμένη, οι πολίτες θέλουν ψέματα για να καταναλώνουν παραμύθια, και οι πολιτικοί τους το παρέχουν, επειδή δε μπορούν να κάνουν διαφορετικά.

Η διαχρονική εικόνα που δεν αλλάζει ποτέ, είναι ο εν δυνάμει πρωθυπουργός να κυκλοφορεί άνετα μέσα στον κόσμο ανταλλάσσοντας χειραψίες, μοιράζοντας χαμόγελα και να μετατρέπεται σε καταζητούμενο φυγά, όταν πλησιάζει η ώρα να αποχωρήσει από το θώκο.

Τα ίδια ισχύουν για τη ΝΔ, πρόσφατα διάβαζα συνέντευξη ενός φιόγκου κυβερνητικού εκπροσώπου, που έλεγε κάτι γλυκανάλατα του τύπου «εμείς ως παράταξη δεν έχουμε πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ» και κάτι παρόμοια που γέμισαν με σάλια την οθόνη.

Δεν έχουν πρόβλημα οι αθεόφοβοι, μόνο που δεν περνάει μέρα χωρίς να ασχοληθούν με το Σαββίδη. Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι ο τελευταίος, κάθε μομφή προς αυτόν αφορά έστω κι έμμεσα τον ΠΑΟΚ, εκτός κι αν τα κομματικά τους στελέχη απαγορεύεται να καταφέρονται κατά του κόμματος μπορούν άνετα όμως να στολίζουν τον αρχηγό.

Όποτε μιλάνε για τον Σαββίδη αναφέρονται σε ολιγάρχες, χωρίς να διευκρινίζουν ποτέ ποιοι είναι οι υπόλοιποι ολιγάρχες να τους μάθουμε κι εμείς, ονόματα δεν έχουν ή κάνει τζιζ;
Θα ήταν πιο έντιμο να πούνε την αλήθεια, πως «ο πρόεδρος του κόμματος είναι πολύ φίλος με τον Μαρινάκη -τον οποίον όμως δε γνωρίζει όπως έχει δηλώσει κατηγορηματικά- κι ως εκ τούτου δε γουστάρει τον Σαββίδη».

Το αποτέλεσμα δε θα άλλαζε, τη Θεσσαλονίκη από φωτογραφία θα την έβλεπαν ούτως ή άλλως και θα ακύρωναν τις εκδηλώσεις, θα είχαμε να λέμε όμως πως οι άνθρωποι είναι αρσενικοί και φοράνε παντελόνια…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ