ΠΑΟΚ: Το πήγε μέχρι τα όρια των δυνατοτήτων του

Το πάλεψε όσο μπορούσε και του επέτρεπε η ποιότητα των διαθέσιμων σέντερ φορ...

Ότι η Μαρσέιγ ήταν ομάδα με ποιότητα και παραστάσεις το ξέραμε από την ημέρα που έγινε η κλήρωση. Ο ΠΑΟΚ έχασε και τα δύο παιχνίδια αλλά η συνολική του εικόνα ήταν καλύτερη του αναμενόμενου. Στην Τούμπα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία ακόμα και τη νίκη πρόθεση.

Χρειαζόταν να συντρέχουν και ορισμένες βασικές προϋποθέσεις. Ένας καθαρόαιμος σκόρερ να την στέλνει στα δίχτυα. Οι καθαρές ευκαιρίες που έχασαν ο Άκπομ και ο Τσάλακ μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Και οι δύο έχασαν γκολ από εκείνα που (λέμε ότι) δεν χάνονται. Ειδικά ο Άκπομ τα έχασε και πριν σκοράρει ο Παγιέτ.

Από εκεί και πέρα έπιασε δουλειά ο Ματαντά που έτσι κι αλλιώς είναι τερματοφύλακα μεγάλης κλάσης. Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε με την βοήθεια της πυρακτωμένης Τούμπας και κοίταξε στα μάτια την Μαρσέιγ. Τις φάσεις που ήταν απαραίτητες για να σκοράρει και να φτάσει στην ανατροπή τις δημιούργησε. Ως ομάδα λειτούργησε όπως επιβαλλόταν για να πάρει το αποτέλεσμα. Ήταν κι αυτός τυχερός στη φάση με τον Κρεσπο αλλά συνολικά το πάλεψε στα ίσα. Είχε κι ένα διάστημα στο πρώτο ημίχρονο που στρίμωξε πολύ τους Γάλλους. Ενδεχομένως να τα κατάφερνε καλύτερα αν δεν έχανε τον Ελ Καντουρι λίγο πριν τη σέντρα. Από την άλλη ήταν πρακτικά αδύνατο να πιέσει χωρίς να ρισκάρει αφήνοντας χώρους στον αντίπαλο.

Κάπως έτσι ο χαρισματικός Παγιετ σκόραρε και έγειρε την πλάστιγγα. Πως να το κάνουμε, παίκτες σαν τον Παγιετ δεν μπορούσε να έχει ο ΠΑΟΚ. Αυτός ήταν που καθάρισε μέσα-έξω για την ομάδα του τιμωρημένου Σαμπάολι. Ο ΠΑΟΚ ίδρωνε για να φτιάξει φάσεις κι ο Γάλλος διεθνής μεσοεπιθετικός σκόραρε χάρη στην σπουδαία κλάση του. Ο, τι μπορούσε να γίνει το έκανε ο Λουτσέσκου από τον πάγκο όπως και οι παίκτες του στο γήπεδο. Μια υπέρβαση έψαχνε ο ΠΑΟΚ από τότε που η κληρωτίδα τον έφερε απέναντι στην Μαρσέιγ. Το πάλεψε στα ίσα χωρίς φόβο μέσα στην Τούμπα κι ο κόσμος του το εκτίμησε. Αυτός ήταν ο λόγος για το παρατεταμένο χειροκρότημα μετά τη λήξη και τον αποκλεισμό. Για τα μέχρι τώρα δεδομένα του, την πήγε μακριά την βαλίτσα στο Κόνφερενς ο Δικέφαλος του Βορρά.

Με αυτό τον τρόπο ανάμεσα στα άλλα διασκέδασε την αποτυχία του να κρατηθεί κοντά στον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Σημασία έχει ότι από τη σεζόν 2023-24 αντί για τέσσερεις θα παίζουν πέντε ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για να μην ξανακατρακυλήσουμε είναι ανάγκη και ο ΠΑΟΚ νάτο ξανακάνει και οι υπόλοιπες ομάδες που βγαίνουν στην Ευρώπη, εκτός του Ολυμπιάκου, να μην κλείνονται εντός συνόρων αμέσως μετά το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από